breaking news Νέο

2 χρόνια κυβέρνησης Ν.Δ. –70 χρόνια πισωγύρισμα της χώρας. Από πού να αρχίσεις και που να σταματήσεις!

2 χρόνια κυβέρνησης Ν.Δ. –70  χρόνια πισωγύρισμα της χώρας.  Από πού να αρχίσεις και που να σταματήσεις!

 

  • Ο «σώγαμβρος γενίτσαρος» επανέφερε το καθεστώς της ΕΡΕ της δεκαετίας του 50 , αστυνομοκρατία, βία ,καταστολή, απαγόρευση  διαδηλώσεων ,και αντικατάστησε το «σπουδαστικό» της ασφάλειας   με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα  πανεπιστήμια!!Είναι «ικανός» να επαναφέρει και τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων»!! Μην του βάζουμε ιδέες!!!
  • Η «θεούσα» υπουργός οδηγεί την παιδεία στον μεσαίωνα. Καταργεί μαθήματα που βοηθάνε στον προβληματισμό των νέων, εξισώνει τα πτυχία των ΙΕΚ με αντίστοιχα των ΑΕΙ , αφήνει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες μαθητές και τους δίνει βορά στα ιδιωτικά κολέγια!!Στόχος της είναι να μειώσει στο μισό και τις σχολές στα πανεπιστήμια και τους φοιτητές. Δεν του «ξέφυγε» του Μητσοτάκη όταν αναφέρονταν στον ψυκτικό του Περιστερίου! Από την μία είναι δέσμια των «χορηγών» τους όπως αναρτήθηκαν τα ποσά που έδωσε το κάθε εκπαιδευτήριο και από την άλλη πρόθυμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες  του ιδεολογικού της «συγγενή» ,την εκκλησία. Αυτοί είναι «ικανοί» αν μείνουν να θεσμοθετήσουν τα κατηχητικά , και να επαναφέρουν τις «ποδιές» και τα «πηλίκια»!!
  • Πέρασαν το πιο αντεργατικό νομοσχέδιο , καταργώντας στην ουσία το 8ωρο , κατάκτηση ενός αιώνα, που ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησε να το ζητήσει στα προαπαιτούμενα ,των μνημονιακών χρόνων!.
  • Πάνε να γκρεμίσουν το ασφαλιστικό ξεκινώντας από τις επικουρικές .Προς το παρόν τους έβαλε «φρένο» η Ε.Ε. ζητώντας ισοδύναμα για την κάλυψη των ελλειμμάτων που θα δημιουργηθούν. Και όλα αυτά για να ευνοήσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Πέρασαν νυκτερινές «ντροπολογίες»  απαλλαγής αστικών και ποινικών ευθυνών για μέλη Δ.Σ ή μέλη επιτροπών που χειρίστηκαν διάφορα καίρια ζητήματα! Μάλιστα  για τα μέλη των επιτροπών που χειρίστηκαν την πανδημία ούτε και για μάρτυρες δεν τους «επιτρέπουν» να καταθέσουν!!!Αυτή και αν είναι προληπτική πολιτική!!!
  • Η πιο άθλια πολιτική τους πρακτική ήταν η αξιοποίηση της πανδημίας  για  την υλοποίηση των ιδεολογικών τους εμμονών ..Εκμεταλλευόμενοι  τον φόβο του  κόσμου για την ίδια του την ζωή πέρασαν όλα τα αντιλαϊκά  νομοσχέδια  στην περίοδο  του lockdown αφού θεωρούσαν αδύνατη την λαϊκή αντίδραση .. Δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ παρά φρόντισαν  την ενίσχυση των κλινικαρχών που δεν τους ενέταξαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά  για άλλα περιστατικά με υψηλά ανταλλάγματα.  Εργαλειοποίησαν  την επιστημονική επιτροπή και την ενέταξαν στο επικοινωνιακό   τους οπλοστάσιο. Όπως το έχουμε ξαναγράψει δυστυχώς ορισμένοι προβεβλημένοι επιστήμονες λειτούργησαν ως κυβερνητικά φερέφωνα.
  • Με εκατόμβη νεκρών – πλησιάζουν τις 13.000 –αυτοί επαίρονται ότι  αντιμετώπισαν θετικά την πανδημία  «κατακρεουργώντας» την αλήθεια και την πραγματικότητα!!Δεν τους νοιάζει να χρησιμοποιούν ασύστολα και συνεχή ψέματα για να δικαιολογήσουν τα αφηγήματα τους!!
  • Και βέβαια για ότι κακό συμβαίνει φταίνε οι «ανεύθυνοι» πολίτες και όχι οι ανίκανοι κυβερνώντες.
  • Και τελευταία καταφεύγουν  στον διχασμό για να καλύψουν την ανικανότητα τους ,όσο αναφορά την αποτυχία τους  στον προγραμματισμό  του εμβολιασμού  . Θα θυμάστε τις τυμπανοκρουσίες , τα σχέδια «επί χάρτου» του υπουργού υγείας  για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός .. όταν ακόμα δεν  είχε εγκριθεί  το εμβόλιο!!! Υπολογίζανε 2.000.000 εμβολιασμούς τον μήνα και ότι μέχρι τέλος Μαΐου  θα επιτυγχάνονταν η ποθούμενη ανοσία. Είμαστε στον Ιούλη και οι πλήρως εμβολιασμένοι  είναι κάτω από το μισό του πληθυσμού!!Και το απόγειο της «ξεφτίλας» , του αμοραλισμού , του πρωθυπουργού να κατηγορεί  για υγειονομικό σαμποτάζ την αξιωματική αντιπολίτευση!!Φοβάται να «κουνήσει» το δάκτυλο προς την εκκλησία αφού είναι γνωστό εκεί βρίσκεται η εστία  των αρνητών του ιού και του εμβολιασμού..Ούτε και το ελάχιστο  δεν έκανε  στην παράκληση ,να προτρέψει τους πιστούς της να εμβολιαστούν. Αρκέστηκε …στην προσευχή!!!Πόσο σκοταδιστικός και αντιδραστικός είναι ο ρόλος της! Τελικά οι μουλάδες του Ιράν και των άλλων μουσουλμάνων φέρθηκαν πιο «προοδευτικά» αφού στην κρίσιμη στιγμή της πανδημίας απαγόρευσαν τις λατρευτικές τους εκδηλώσεις στη Μέκκα και σε άλλες πόλεις!!!
  • Να σταματήσουμε στα σκάνδαλα των απ` ευθείας αναθέσεων! Βόλεψαν τους «ημετέρους» ,φίλους , συγγενείς , κομματικούς! Μέχρι και σε «επιπλοποιό» έκαναν ανάθεση για  την αγορά μασκών σε διπλάσια τιμή!!Είναι πολλά τα ανομήματα , οι αντινομίες και πιστεύω σύντομα θα λογοδοτήσουν για όλα αυτά. Και όσο  περισσότερο διολισθαίνουν, τόσο πιο επικίνδυνοι  και αδίστακτοι γίνονται .Θα καλύπτουν την ανικανότητα τους με ψέματα θα δημιουργούν εικονικές πραγματικότητες για να μπορούν να εξαπατούν τον λαό , πάντα συνεπικουρούμενοι από τα «πετσωμένα»  Μ.Μ.Ε .Και αν δεν είχαν «απλώσει» προστατευτική ασπίδα μαζί με τους ακριβοπληρωμένους μετακλητούς του Μαξίμου  ο πρωθυπουργός θα είχε περάσει στο βιβλίο Γκίνες για τις γκάφες του!!
  • Δεν ξέρουμε που βρίσκεται ο πάτος τους, ούτε μέχρι που θα φθάσει η αναλγησία τους. Δεν έχει σημασία η καταγραφή  αυτών όσο η αντιμετώπιση τους .Και η μόνη αντιμετώπιση είναι να φύγουν όσο πιο νωρίς  είναι δυνατόν .Να μην εκληφθεί σαν κομματικό καθήκον , αλλά σαν εθνικό , πατριωτικό να απαλλαγεί ο τόπος από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση!
  • Πως όμως; Ο Σύριζα-Π.Σ  θα μπορέσει να ξεπεράσει «τις παιδικές ασθένειες» και να δημιουργήσει ένα κλίμα ανατροπής; Θα  ξεπεράσει την εσωστρέφεια που σαν «σαράκι» τρώει τα «σωθικά» του .Θα μπορέσει να συγκρατήσει τα στελέχη που με την συμπεριφορά τους «ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας»; Θα επιτρέψει την νεκρανάσταση του «αυριανισμού» της δεκαετίας  του 80  να μεταλλαχθεί  σε  «πολλακισμό»  του σήμερα; Πως θα ξεπεράσει την δυσπιστία του κόσμου από τα λάθη, τις αδυναμίες , τους συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει στην διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας!! Θα σταθεί υπεύθυνα και θαρραλέα  απέναντι σ` αυτά τα λάθη και τις αδυναμίες; Να θυμίσουμε την ρήση του Λένιν: «η σοβαρότητα ενός κόμματος φαίνεται από την στάση του απέναντι στα λάθη του..» Δεν είναι ρητορικά ερωτήματα ούτε ρηχές ανησυχίες !Ούτε να θεωρείται αντιφατικό από την μία εξορκίζω την εσωστρέφεια και από την άλλη να αναφέρομαι σε εσωκομματικά τεκταινόμενα!!  Όσο σωστή πολιτική και αν έχεις επεξεργαστεί αν δεν δημιουργήσεις και το ανάλογο υποκείμενο  που θα καλεστεί να την υλοποιήσει δύσκολα να χτίσεις το μέτωπο της ανατροπής.
  • Θα επανέλθουμε σ` αυτό γιατί το θεωρώ από τα πιο βασικά για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και την αποπομπή της πιο ανάλγητης και αδίστακτης κυβέρνησης..

 

Κακαφίκας Γιώργος

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής