breaking news Νέο

-Συνεργασία της οργάνωσης CARE με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

  • -Συνεργασία της οργάνωσης CARE με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • -Συνεργασία της οργάνωσης CARE με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • -Συνεργασία της οργάνωσης CARE με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Μπορεί σε πολιτικό επίπεδο η «Συμφωνία των Πρεσπών» να εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα του αποκαλούμενου ως…«Βόρεια ΜακεδονίỨγειτονικού κρατιδίου μας και σε καμία περίπτωση τα ελληνικά, με τους γείτονές μας, μάλιστα, να παραβιάζουν τη συμφωνία και να παρουσιάζονται παντού ως εκπρόσωποι της «Μακεδονίας», όμως και πάλι στη... χώρα μας προστρέχουν, ζητώντας τη βοήθειά και την υποστήριξή της σε διάφορα ζητήματα!

Όπως αυτό με την Ευρωπαϊκή Οργάνωση CARE, με έδρα την Γερμανία, η οποία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήρθε σε επαφή με την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και τον πρόεδρό της Χρήστο Γιαννακάκη, ώστε ο τελευταίος να δείξει κατανόηση και να μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα σε μια ομάδα Αγροτικών Οργανώσεων, οι οποίες και αντιπροσωπεύουν την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Βόρειας Μακεδονίας να επισκεφθούν συνεταιρισμούς της περιοχής μας. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία αυτή χθες συνοδευόταν και από έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Γεωργίας της γείτονος χώρας και ένα συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, ενώ είχε επισκεφθεί τις προηγούμενες δύο ημέρες συνεταιρισμούς της Καβάλας.

Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Ντράγκαν Πέριτς από τη γερμανική ΜΚΟ CARE, «θέλουμε να αναπτύξουμε τα δίκτυα μας των αγροτών και να τα οργανώσουμε», δίνοντας υποστήριξη σε 19 συνεταιρισμούς με 1 εκατ. ευρώ, «για να μπορούν να επεξεργασθούν τα προϊόντα τους και το μάζεμα. Κάτι που δυστυχώς δεν λειτουργεί στη Βόρεια Μακεδονία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Σουζάνα Δημητρίεφσκα, τόνισε πως επιδίωξη είναι να βοηθηθούν οι αγρότες και να μπούνε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, παίρνοντας ως μοντέλο τους δικούς μας συνεταιρισμούς, για το πως συνεργάζονται μεταξύ τους, για να έχουν όφελος. Η ίδια εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες της για την υποδοχή που υπήρξε από τον κ. Γιαννακάκη και την επιθυμία της να υπάρξει συνεργασία πάνω στον τομέα αυτό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας της Βόρειας Μακεδονίας είπε πως «βλέποντας πως θα είμαστε ως χώρα το επόμενο μέλος της ΕΕ, πρέπει να οργανώσουμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, για να μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα μας ανταποδοτικά. Προσπαθούμε να φέρουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα στηρίξουν τους συνεταιρισμούς μας».


Γιαννακάκης με συνεταιριστές Βόρειας Μακεδονίας 2
Γιαννακάκης με συνεταιριστές Βόρειας Μακεδονίας 3

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής