breaking news Νέο

Ακάθεκτη η Μελίκη - Πέρασε από το Κιλκίς η Αλεξάνδρεια - Λύγισε στο Αιγίνιο ο Ζαφειράκης Ν.

Ακάθεκτη η Μελίκη - Πέρασε από το Κιλκίς η Αλεξάνδρεια - Λύγισε στο Αιγίνιο ο Ζαφειράκης Ν.

Τρένο δίχως φρένα θυμίζει η φετινή πορεία της Μελίκης, καθώς πέρασε και από την έδρα του Βατανιακού στην Κατερίνη με 57-75, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ. Έτσι οι παίκτες του Ασλανίδη έκαναν το 8 στα 8 στο πρωτάθλημα και μετά την εντός έδρας ήττα του Εδεσσαϊκού από την Πιερία, μεγάλωσαν κι άλλο τη διαφορά τους από την κορυφή. Αγωνιστικά, οι παίκτες της Μελίκης πήραν από νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης και με πιεστική άμυνα ξέφυγαν με 28-40 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες και έφτασαν άνετα στο τελικό 57-75. Οι σημαντικές απουσίες των Μαυρίδη και Σαζακλίδη δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τη συνοχή της ομάδας, που σε ακόμη ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη καθ' όλη τη διάρκειά του.

Στο Κιλκίς η Αλεξάνδρεια με το Γιάννη Γκένογλου για πρώτη φορά στον πάγκο της πήρε σπουδαία νίκη με 51-59 και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη τους επί της Αριδαίας την προηγούμενη αγωνιστική, μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν με 32-36 στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και με υπομονή και σωστές επιλογές στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έφτασαν στην κατάκτηση της νίκης, προσθέτοντας ακόμη δυο πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Στο Αιγίνιο τέλος ο Ζαφειράκης πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από τον τοπικό Αιγινιακό με 64-52. Οι Ναουσαίοι πήραν τα ηνία από νωρίς και προηγήθηκαν με 25-30 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν σε 39-40 στην τρίτη περίοδο και με τους φιλοξενούμενους να μένουν από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά, έφτασαν στο τελικό 64-52, παίρνοντας παράλληλα το ροζ φύλλο του αγώνα. Πολλά τα παράπονα των Ναουσαίων για τα σφυρίγματα των διαιτητών Ευφραιμίδη και Σαρακενίδη. Μάλιστα ο Σκουλαριώτης στα μέσα της τελευταίας περιόδου αποβλήθηκε από τον Ευφραιμίδη, καθώς απευθυνόμενος προς το πρόσωπό του τον εξύβρισε, με αποτέλεσμα να κρατηθεί το δελτίο του.

 

Βατανιακός-Μελίκη 57-75

 

Δεκάλεπτα: 15-24, 28-40, 42-57, 57-75

Διαιτητές: Χρυσάφης Σ.-Χρυσάφης Β.

 

ΜΕΛΙΚΗ (Ασλανίδης): Λιόλιος 14(1), Τζαφέρης, Κυριακού 9(3), Μαγαλιός 1, Στακτάρης 4, Παπαρόσης 4, Σταυρουλάκης 22(2), Μπούθας, Κοτζάμπασης 15(3), Παπαδόπουλος, Ρογγότης 6.

 

Αιγινιακός-Ζαφειράκης Ν. 64-42

 

Δεκάλεπτα: 13-17, 25-30, 39-40, 64-52

Διαιτητές: Ευφραιμίδης-Σαρακενίδης

 

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Τούφας): Βάιγκαντ 9(1), Μουρατίδης 3(1), Ζιάννης, Βαδόλας, Μπάμπος, Ζαχαριάδης 5(1), Σκουλαριώτης 12(2), Σιδηρόπουλος 6, Δίντσης 7(1), Μπόλιος, Τούφας 7(1), Λίτος 3(1).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής