breaking news Νέο

Κατάμεστος ο Χώρος Τεχνών στην εκδήλωση-αφιέρωμα του ΚΕΜΑΕΔ στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Κατάμεστος ο Χώρος Τεχνών στην εκδήλωση-αφιέρωμα του ΚΕΜΑΕΔ στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) παρουσίασε τη φετινή παράστασή του στο Χώρο Τεχνών. Μία παράσταση η οποία είχε να κάνει μ' ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του (αποβιώσαντος) Λουκιανού Κηλαηδόνη «Αχ πατρίδα μου γλυκιά».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νίκη Καρατζιούλα εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη.

Παρούσα στην εκδήλωση και η σύζυγος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ηθοποιός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά. Μάλιστα, όπως είπε, βρέθηκε στη Βέροια αποκλειστικά για να παρακολουθήσει αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση, μετά το χαμό του συζύγου της Λουκιανού. Σημείωσε, δε, πως «εμείς ακόμα στο σπίτι δεν ακούμε κανένα τραγούδι του Λουκιανού. Μας έχουν καλέσει σε πολλές εκδηλώσεις αφιερωμένες σ' αυτόν, είναι η μόνη στην οποία παρευρίσκομαι, γιατί αγαπώ τη Βέροια και την προσπάθεια των παιδιών. Ξέρω ότι και ο Λουκιανός θα το ήθελε και θα ξεχώριζε αυτή την εκδήλωση», φορτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα της εκδήλωσης, δεχόμενη το «Δέντρο της Ζωής», ένα έργο που φιλοτεχνήθηκε ως αναμνηστικό για τη βραδιά αυτή.

 

Βραβεύσεις

Ξέχωρα από την παρουσία της κ. Άννας Βαγενά, η εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ, Μελίνα Δαμιανίδου, αισθάνθηκε την ανάγκη να τιμήσει και κάποιους από τους εθελοντές, που στέκονται κοντά στην προσπάθεια και στο έργο της Μέριμνας με το δικό τους τρόπο ή καλύτερα – για να είμαστε πιο ακριβείς – με κάθε τρόπο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν άλλοι από την κ. Μαρίνα Ψωμιάδου και οι «ψυχές» του «Βριληττός» Δημήτρης Κοτσιώνης και Κατερίνα Ψωμιάδου.

 

«Είναι η φωνή του Λουκιανού Κηλαηδόνη...»

Λίγο μετά, το κοινό αφέθηκε στη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη μέσα από τις φωνές των μικρών παιδιών της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας, των μελών της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας και του βαρύτονου Γιώργου Κυρόπουλου. Στη σκηνή, βέβαια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, και ο πιανίστας Γιώργος Μπελίρης και η μουσικός Ελένη Αναγνώστου, που συνόδεψαν με το πιάνο και το τραγούδι τους, τις χορωδίες, όπως και τις χορογραφίες των παιδιών της Μέριμνας, την επιμέλεια των οποίων είχε και αυτή τη φορά η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου.

Όσο για το Νίκο Μουρτζίλα και τη Χαρά Κοντού, πέρα από την παρουσίαση της βραδιάς, είχαν και ένα διπλό ρόλο ακόμα να επιδείξουν, αυτόν της υποκριτικής και του τραγουδιού.

 

Άρτιο θέαμα

Όλοι μαζί συνετέλεσαν στο να παρουσιαστεί ένα εξόχως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, το οποίο επιβραβεύτηκε μ' ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα από το κοινό, που γέμισε την αίθουσα του Χώρου Τεχνών. Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό έκανε και η παρουσία μιας καινούργιας φίλης του Κέντρου Μέριμνας, της Λούνα. Επρόκειτο για ένα πανέμορφο Λαμπραντόρ, που έχει αφιερώσει τη σκυλίσια του ζωή στο να προσφέρει βοήθεια σε άτομα με αναπηρία και να κάνει συντροφιά σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής