breaking news Νέο

Οι εμπρηστές Τούρκοι που κατέκαψαν ελληνικά δάση, βγάζουν γλώσσα!! - Γράφει ο Θάνος Κάλλης

Οι εμπρηστές Τούρκοι που κατέκαψαν ελληνικά δάση, βγάζουν γλώσσα!! - Γράφει ο Θάνος Κάλλης

Το καθεστώς Ερντογάν πιστό στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τακτική της προβοκάτσιας, προσπάθησε για άλλη μια φορά να στρέψει την προσοχή στην Ελλάδα προκειμένου να εξάγει την κρίση που βιώνει στο εσωτερικό του, λόγω ανικανότητας να αντιμετωπίσει τις καταστρεπτικές και πολύνεκρες πυρκαγιές.

Το παράλληλο ξέσπασμα πυρκαγιών στην Τουρκία έχει δώσει τροφή για συνωμοσιολογία και σε αιτιάσεις για εμπρησμούς από ξένες εχθρικές δυνάμεις. Άλλοι κατηγορούν το κουρδικό PKK και άλλοι φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν και την Ελλάδα, λέγοντας  «πως αυτοί που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την Γαλάζια πατρίδα επιχειρούν να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Πράσινη Πατρίδα».

Μιλώντας σε τουρκικό δελτίο ειδήσεων, ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας» και πρώην ναύαρχος Τζιχάτ Γαϊτζί, μίλησε προκλητικά για «τρομοκρατία» που δέχεται η Τουρκία από Ελλάδα και PKK.Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «η φωτιά σε αυτούς τους εύφορους γεωγραφικούς τομείς της Τουρκίας δεν είναι τυχαία, εδώ υπάρχει πρόθεση. Το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή τρομοκρατική απειλή από τους Έλληνες και τους Κούρδους».

Αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις του Γιαϊτζί το φερέφωνο του τουρκικού καθεστώτος εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει προκλητικά πως άνδρες του PKK,που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για να βάζουν φωτιές σε τουρκικές περιοχές, με απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση του κράτους.

Βέβαια, λησμονούν το δικό τους «αμαρτωλό» παρελθόν, όπου το τουρκικό παρακράτος και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) είχαν χρησιμοποιήσει συστηματικά το «ασύμμετρο όπλο» των πυρκαγιών εναντίον της πατρίδας μας, γεγονός που παραδέχθηκε και δημόσια ο αποθανών πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μεσούτ Γιλμάζ.

Κύριοι στόχοι τους ήταν να καταρρακώσουν το ηθικό της ελληνικής κοινωνίας, το γόητρο των κρατικών θεσμών, την αξιοπιστία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και γενικότερα να διαβρώσουν τα θεμέλια της κοινωνικοπολιτικής συνοχής της χώρας μας.

Είναι αναντίρρητο γεγονός, λοιπόν, ότι το τουρκικό βαθύ κράτος έχει επιδοθεί σε εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα. Κάτωθι, παρατίθενται κάποιες ιστορίες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ο Γκρίζος Λύκος και στέλεχος παρακρατικής οργάνωσης Χαλούκ Κιρτσί, που το 1988 είχε αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, είχε δηλώσει σε τουρκικό τηλεοπτικό δελτίο ότι «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση». Ουδείς από το επίσημο τουρκικό κράτος δεν τόλμησε να τον διαψεύσει.

Λίγο αργότερα, είχαμε και πρόσθετη ομολογία. Μετά τη σύλληψη του, ο επίσης διαβόητος Γκρίζος Λύκος και μεγαλέμπορος ναρκωτικών Αλατίν Τσακιντζί είχε αποκαλύψει το εξής: ως αντάλλαγμα για τις διευκολύνσεις που του παρείχαν οι τουρκικές υπηρεσίες στην μεταφορά ναρκωτικών, αυτός και συνεργάτες του είχαν κάψει δάση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Φωτιές» αντίστοιχες με εκείνες των ελληνικών δασών άναψαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ σε τουρκική εφημερίδα το 2011,ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997,ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ. Μίλησε για μυστικά κονδύλια τα οποία χρησιμοποιούνται από το τουρκικό κράτος, και αποκαλύπτονται από κάθε απερχόμενο πρωθυπουργό μόνον στον επόμενο. Η προκάτοχος του, ωστόσο, Τανσού Τσιλέρ, δεν είχε πράξει το ίδιο.

Την περίοδο 1995-97 όντως υπήρξαν μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν πληροφορίες για δράση Τούρκων πρακτόρων, αλλά χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Εξάλλου, η κυβέρνηση Σημίτη, μετά την κρίση των Ιμίων, φοβόταν να εγείρει σχετικό θέμα.

Εν κατακλείδι, οφείλουν οι Τούρκοι ιθύνοντες να «κοιταχτούν» στον καθρέφτη, να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η χώρα τους έναντι των γειτονικών λαών και να σταματήσουν να «κατασκευάζουν» έναν εξωτερικό εχθρό, με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την εσωτερική κοινή γνώμη από την καταστροφική οικονομική τους πολιτική και την αδυναμία αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στην χώρα τους.

 

Θάνος Κάλλης

Δικηγόρος-Ιστορικός


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής