breaking news Νέο

Το «θωρακισμένο κράτος»… -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Το «θωρακισμένο κράτος»…  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ορισμένα στοιχεία των τελευταίων ημερών

 

-Το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και αναπτύσσεται γοργά…

 

-Οι πυρκαγιές κατακαίουν τη χώρα (και την Αθήνα). Σύμφωνα με τα στοιχεία (δεν θα τα δείτε στα μεγάλα ΜΜΕ...) η έκταση αυτή είναι σχεδόν τετραπλάσια του αντίστοιχου μέσου όρου της περιόδου 2008 – 2020!

 

-Η παροχή του πανάκριβου πλέον ρεύματος γίνεται προβληματική-οριακή.

Θα μας πουν πάλι για «ατομική ευθύνη» και για «κλιματική αλλαγή». Αλήθεια τι έκαναν στην πράξη; Έτσι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εγκληματική έλλειψη μέτρων και σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών από τις μεταβολές του καιρού, στις οποίες επιδρούν σημαντικά οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι γνωστές και καταγράφονται εδώ και 40 περίπου χρόνια! Κανένα ουσιαστικό μέτρο όμως δεν παίρνεται από το κράτος για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των λαϊκών στρωμάτων, ενώ οι υποδομές (αντιπλημμυρικές, αντιπυρικές και άλλες) που υπάρχουν εδώ και 20 ή 30 χρόνια, είναι πλέον ξεπερασμένες. Τα ίδια και χειρότερα στην ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, όποιο χρώμα κι ανέχει, προϋποθέτει τη σύνθλιψη των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Το «νέο οικονομικό μοντέλο» που προπαγανδίζουν, με την «πράσινη ανάπτυξη», δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του κλίματος και του περιβάλλοντος.

 

Το θέμα είναι να βγουν επιτέλους πολιτικά συμπεράσματα από όλους μας και κυρίως χρειάζεται αγώνας ενάντια στην πολιτική αυτή που δεν μας αφήνει στην κυριολεξία να ζήσουμε!!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής