breaking news Νέο

Νίκη οξυγόνο για τη ΒΕΡΟΙΑ στον αγώνα με τη Σπάρτη

Νίκη οξυγόνο για τη ΒΕΡΟΙΑ στον αγώνα με τη Σπάρτη

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της πήρε το Σάββατο το απόγευμα η Βέροια καθώς κέρδισε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με 1-0 την Σπάρτη με αποτέλεσμα να φθάσει τους 9 βαθμούς και να αναρριχηθεί στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας και ένα παιχνίδι αυτό με τον Κισσαμικο σε εκκρεμότητα η τύχη του οποίου θα κριθεί αύριο Τετάρτη στις αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Βέροιας στο Σαββατιάτικο τους παιχνίδι, με αντίπαλο την Σπάρτη εκτός από την απραξία των τριών εβδομάδων που τους έβγαλε εκτος ρυθμού και την αντίσταση του αντιπάλου τους, ειχαν να αντιμετωπίσουν και τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου που επιβαρύνθηκε από την βροχόπτωση του τελευταιου 24ωρου, καθώς ήταν αυτοί που έπρεπε να επιτεθούν και να δημιουργήσουν για να φθάσουν στην νίκη και να διασκεδάσουν την τελευταία εντός εδρας ήττα από την ΑΕ Καραϊσκάκη. Και οι κακές γηπεδικές συνθήκες δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα που είναι υποχρεωμένοι να επιτεθεί για να νικήσει.

Βέβαια η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα της κόντρα στην Σπάρτη παρότι ήταν η ομάδα που χρειάζονταν περισσότερο την νίκη, επελεξε να μην αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και να περιμένει όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια της τον αντίπαλο στο μισό δικό της τερέν και να κτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Ετσι στο πρώτο 45λεπτο έδωσε χώρο στον αντίπαλο ο οποίος φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα ομως μέχρι εκει αφού στην ουσία ήταν μια ελεγχόμενη υπεροχή που μπορεί να δημιουργούσε εντυπώσεις δεν αποτελούσε όπως ομως αποδείχθηκε κίνδυνο για την εστία του τερματοφύλακα της Βέροιας Γιαγκιόζη.

Στην διάρκεια της 45λεπτης εδαφικής υπεροχής της η ομάδα της Σπάρτης δημιούργησε μια όλη και όλη ευκαιρία και αυτή οφείλονταν στην παράξενη τροχιά που πήρε η μπάλα όταν ο Μπερέττα προσπάθησε να βγάλει μέσα από την περιοχή της Βέροιας και πλάγια θέση παράλληλη σέντρα, η μπαλα πέρασε πάνω από τον Γιαγκιόζη και στο κατέβασμά της στο έδαφος βρήκε την ρίζα της απέναντις καθετης δοκού για να την απομακρύνει ο Σουλιώτης.

Από την δική της πλευρά η Βέροια των αντεπιθέσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη απο την αντίπαλο της, δίχως βέβαια και αυτή να δημιουργήσει κάτι το εξαιρετικό εκτός από δυο φάσεις. Στο 22’ η πρώτη με τον  Μπαστιάνο να εκτελεί το φαουλ και τον Ράνο στην προσπαθεια του να διώξει την μπάλα παρολίγο να πετύχει αυτογκολ, ενω δυο λεπτά αργότερα ο Μπλέτσας έκανε το σουτ από καλή θέση με τον Γιακουμή να πέφτει στην πορεία της μπάλας δίχως να την βρίσκει και αυτή να καταλήγει ελάχιστα αουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη η Βέροια άλλαξε πρόσωπο έγινε πιο επθετική και παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της είχαν καλές συνεργασιες και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους έμπειρους αντιπάλους τους.

Στο 60’ ο Δόρης χάνει την ευκαιρία του αγώνα, καθώς μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια βγαίνει απέναντι από τον Γιακουμή το πλασέ του όμως ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμενων.

Στο 73’ ο Μπαστιανος εκτελεί φαουλ με τον Γιακουμή να διώχνει δύσκολα σε κορνερ και στο 76’ ο Ρούνεϊ πετυχαίνει ένα πενάμορφο γκολ ύστερα από φανταζί ενέργεια του Ουνγιαλίδη που τρίπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή και από πλάγιαη θέση έβγαλε την κοντινή σέντρα “λουκούμι” στον επιθετικό της ομάδας του που με γυριστή κεφαλιά ακινητοποίησε τον Θεσσαλονικιό τερματοφύλακα της Σπάρτης γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην εκπνοή του αγώνα η Βέροια είχε την ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά της όμως η κεφαλιά του Ρούνεϊ από την σέντρα του Γιαμόα αυτή τη φορα δεν βρήκε στόχο.

Από την δική της πλευρά η Σπάρτη σ’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο της υπεροχής της Βέροιας είχε δυο μικροευκαιρίες στο ενεργητικό της. Στο 50’ με τον Γιαγκόζη να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να προλαβαίνει τον Ράντι πριν αυτός γίνει κάτοχος της μπαλας και στο 55’ σε κεφαλιά από καλή θέση του Μάγκα που ομως δεν βρήκε εστία.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου δίχως αυτό να σημαίνει οτι στο πρώτο δεν ήταν καλή άφησε για μια ακόμη φορά πολλές υποσχέσεις.

Από τους παίκτες της ο Ουνγιαλιδης ήταν αυτός που εντυπωσίασε με τις πολλές ατομικές προσπάθειες που αναλάμβανε μια από τις οποίες μάλιστα έφερε και το γκολ με το οποίο νίκησε η ομάδα του.

Ξεχωρισαν επίσης ο Ρούνεϊ που πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ ο Δόρης, ο Μπαστιάνος και ο Κάλβιν.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής του αγώνα κ. Δραγούσης από το Κιλκίς οπως και οι δυο βοηθοί του από τα Γρεβενά. Ο Στεφούλης και ο Μωϋσιάδης κάτι που σημαίνει ότι είχαν σωστές αποφάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Γιαγκιόζης, Σουλιώτης, Καψάλης, Δώρης, Βάλιες, Λάσκαρης (85’ Γιαμόα), Μπλέτσας, Λίταινας (69’ Λαζόπουλος), Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Ουνγιαλίδης (87’ Μέξης).

ΣΠΑΡΤΗ: Γιακουμής, Μπαρέττας, Ράνος, Μάγκας, Βοσνακίδης (84’ Φουρτάδο), Ράντι (73’ Γουόρντεν), Νιάρος, Τριανταφυλλίδης, Ζουλιώτης, Παναγιώτου (46’ Μπέλης), Οικονομόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής