breaking news Νέο

60 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις παγετού

  • 60 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις παγετού
  • 60 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις παγετού

Προχωράει η επιχορήγηση του ΕΛΓΑ με 60.000.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού (προηγούμενων ετών τυπικά) και να διευκολυνθεί, κατ’ αρχήν ταμειακά, η καταβολή της προκαταβολής αποζημιώσεων στο επίπεδο του 40% για τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο τελευταίος παγετός.

Μετά την υπογραφή της σχετικής επιχορήγησης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πίστωση στους λογαριασμούς των ζημιωθέντων παραγωγών της πρώτης δόσης από τις προκαταβολές (40%), η οποία αφορά κατ’ αρχήν τους καλλιεργητές πυρηνόκαρπων και μάλιστα πολύ συγκεκριμένων περιοχών με επιβεβαιωμένα μεγάλες ζημίες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει :

«Ενισχύεται ο ΕΛ.Γ.Α. από το Υπουργείο Οικονομικών

Ενισχύεται από το Τακτικό Αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επιχορήγηση του ΕΛ.Γ.Α. με το ποσό των 60.000.000 ευρώ, ώστε να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες προηγούμενων ετών.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΛ.Γ.Α. θα διαθέτει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη τακτικών και έκτακτων αναγκών του».

 

Ανδρέας Λυκουρέντζος : «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας»

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΛΓΑ από την Κυβέρνηση με 60 εκ. ευρώ για την καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό της περασμένης άνοιξης, τονίζει :

«Άμεσα καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι πληρωμές των προκαταβολών μετά και τη σημερινή ενίσχυση του ΕΛΓΑ από την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι Βουλευτές τους και τα στελέχη τους-ακόμη και αυτά της πρώην Διοίκησης του Οργανισμού-μένουν με τα ψέματα, τα οποία μετά μανίας κυκλοφορούσαν επί τρίμηνο στους αγρότες μας, περί ανύπαρκτων προκαταβολών»!


Βεσυρόπουλος-Λυκουρέντζος-Γκυρίνης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής