breaking news Νέο

Από τις χαμηλότερες των τελευταίων ετών η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών

Από τις χαμηλότερες των τελευταίων ετών η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών

Συνεχίζονται οι εξαγωγές θερινών φρούτων και μέχρι (1/5-13/8) ανέρχονται : α) των κερασιών σε 36.004 τ -7,5% μειωμένες έναντι πέρισυ, β) των βερίκοκων σε 13.818 τόνους -32,7% , γ) των ροδακίνων 27.6901 τόνους -67,8%, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

Οι συγκομιδές ροδάκινων και νεκταρινιών συνεχίζονται, με την παραγωγή να είναι από τις χαμηλότερες τα τελευταία χρόνια, λόγω της επίδρασης του παγετού.

Η εξαγωγή των καρπουζιών συνεχίσθηκε με μειωμένους ρυθμούς, ουσιαστικά βρίσκεται στο τέλος της η εμπορική περίοδος, με 208.649 τόνους +5,7% καταγράφοντας ρεκόρ σε τονάζ.

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή επιτρ. σταφυλιών σε 9.377 τ. +6,1% και με τις κύριες εκ των ποικιλιών και με τις τιμές να έχουν διαμορφωθεί στα ίδια με πέρισυ επίπεδα.

Οι επιπτώσεις στην παραγωγή από τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες (καύσωνας και χαλαζοπτώσεις) σε κάποιες περιοχές θα αποτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Όσον αφορά τις τιμές των πυρηνόκαρπων ήταν υψηλότερες από αυτές του 2020, αν και με χαμηλότερη παραγωγή Το lockdown την παραγωγική περίοδο 2020 οδήγησε σε επίπεδα ρεκόρ το εμπόριο και την οικιακή κατανάλωση Η δραστική μείωση της παραγωγής την εφετινή περίοδο και η χαμηλότερη προσφορά καλλιέργησε προσδοκία για μεγαλύτερη αύξηση των τιμών, η οποία επετεύχθη πλην όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει στο σύνολό της αξίας τη μείωση των εξαχθέντων ποσοτήτων Όσον αφορά την εξαγωγική -παραγωγική περίοδο πεπονιών και καρπουζιών παρατηρείται σημαντική αύξηση στην παραγωγή που συνδέεται με μια συμπεριφορά τιμών κάτω από εκείνες που κατεγράφησαν σε προηγούμενες περιόδους, παρά την καλή απόδοση στις εξαγωγές με ρεκόρ σε σύγκριση και με το 2020 .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής