breaking news Νέο

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1, Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών (ρεπορτάζ: Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης)

  • ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1, Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών (ρεπορτάζ: Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης)
  • ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1, Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών (ρεπορτάζ: Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης)
  • ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1, Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών (ρεπορτάζ: Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης)

     Υπάρχει παράδοση να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στα βλαχοχώρια του Αν. Βερμίου (Σέλι - Ξηρολίβαδο - Κουμαριά). Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο αγαπητό αυτό άθλημα την περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι Βεργιώτες - και όχι μόνο - ανεβαίνουν στα παραθεριστικά και κτηνοτροφικά αυτά χωριά για να απολαύσουν τη δροσιά και τις πολυποίκιλες χάρες του βουνού.

     Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν/έχουν οι αγώνες παλαιμάχων versus νέων, οι οποίοι γινόταν και γίνονται με πάθος και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε όλη αυτή την ευχάριστη και αθλητική διαδικασία. Μάλιστα στο Σέλι για πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί ο εντυπωσιακός αγώνας Μαρουσιάνων (κάτω χωριό) και Ναπαρτιάνων. Προσωπικά είχα την τύχη να αγωνιστώ με χαρά στο παρελθόν και ως νέος ποδοσφαιριστής και ως παλαίμαχος σε τέτοιους αγώνες.

      Έτσι και φέτος οι νέοι του Ξηρολιβάδου, σε ηλικίες μέχρι των 20 ετών συμμετείχαν σε αρκετά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, τόσο στο δικό τους χωριό, όσο και στο Σέλι και στην Κουμαριά.

      Την Παρασκευή το απόγευμα (13-8-2021)  οι Ξηρολιβαδιώτες νέοι ποδοσφαιριστές, ηλικίας 15-20 ετών, υποδέχτηκαν τους αντίστοιχους  Σελιώτες.

      Η ομάδα του Ξηρολιβάδου έπαιξε με τους παρακάτω:

     Τάσος Αδαμίδης, Στέφανος Χατζηαντωνίου, Σταύρος Χατζηκυριακίδης, Παύλος Κετόγλου,  Κώστας Τσιαμήτρος, Νίκος Φουρκιώτης   Γιώργος Ντέλλας, Κώστας  Ντέλλας, Μανώλης Τσιάρας,   Αντώνης Μπλατσιώτης, Γιάννης Γκούμας, Γιάννης Βαρακλής και  Δημήτρης Καφές.

      Τα γκολ των Ξηρολιβαδιωτών πέτυχαν οι: τρία (3) ο Στέφανος Χατζηαντωνίου, ένα (1) ο Τάσος Αδαμίδης και ένα (1) ο  Σταύρος Χατζηκυριακίδης.

      Ζητώ συγνώμη, γιατί δεν μπόρεσα να σημειώσω τα ονόματα και το γκολ των παικτών του Σελίου.

     Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές εντάσεις, σε καθαρά σε αθλητικά πλαίσια, με σωστή αγωνιστικότητα και συμπεριφορά και των δυο ομάδων. Η κατοχή της μπάλας ήταν ισορροπημένη, με τις  ευκαιρίες  για γκολ, ωστόσο,  να γέρνουν προς την ομάδα του Ξηρολιβάδου (γιαυτό, άλλωστε, οι Ξηρολιβαδιώτες επέτυχαν τα περισσότερα γκολ).

     Στο πέρας του παιχνιδιού όλοι οι παίκτες αλληλοχαιρετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι ότι και ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και ότι οι νέοι υπόσχονται με την συμπεριφορά τους ένα καλύτερο μέλλον στον πολιτισμό και την κοινωνία μας.

     Πρέπει να σημειωθεί ότι στις μικρότερες ηλικίες, οι Ξηρολιβαδιώτες κέρδισαν μέσα στο Σέλι με σκορ 4-1 και έχασαν από τους Σελιώτες μέσα στο Ξηρολίβαδο με σκορ 4-3.


Ξηρολίβαδο τον Αύγουστο
Ξηρολίβαδο-Ξηροβούνι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής