breaking news Νέο

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο : Παρών οι ΕΠΣ και οι παράγοντες. Απών η πολιτεία

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο : Παρών οι ΕΠΣ και οι παράγοντες. Απών η πολιτεία

Η πολιτεία - το κράτος εδώ και πολλά χρόνια λάμπει δια της απουσίας του από την οποία προσπάθεια ανοικοδόμησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού γίνεται και θα ήταν ουτοπία αν περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά σήμερα. Ευτυχώς όμως που οι ποδοσφαιρικές ενωσεις ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές και για να μην αδικήσουμε κανέναν, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η δική μας ΕΠΣ, αφουγκράσθηκαν σωστά τα γεγονοτα και τα προβλήματα που δημιούργησε στο χώρο η πανδημία του κορονοϊού και πηραν αποφάσεις που διευκολύνουν τις ομάδες της δύναμης τους στην προσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν ορθιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το μηδενικό παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, οι πέντε δωρεά διαιτησίες και οι ισάριθμοι ιατρικοί διορισμοί, επίσης δωρεάν είναι αποφάσεις που βοηθάνε οικονομικά τους παράγοντες στο νεο ξεκίνημα και κυριως δείχνουν ότι επι τέλους η ΕΠΣ Ημαθίας αφήνει πίσω της το “δόγμα” της διοίκησης Καραμελίδη που ίσχυε επι χρόνια: Ο τραπεζικός λογαριασμός της ΕΠΣ να φουσκώνει και οι παράγοντες ας πάνε να κόψουν το σβέρκο τους να βρουν τρόπο για να πληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομαδας τους. Βέβαια η αλήθεια είναι οτι το βάρος της εκκίνησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για μια ακόμη φορά θα πέσει στις πλάτες των παραγόντων, που θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθεια στην τσέπη πληρώνοντας πολλοί απο το υστέρημά τους για να μην απουσιάσει η ομαδα του τόπου τους από το νέο ξεκίνημα.

Ομως αυτή θα είναι η πρώτη φορά ή μήπως η τελευταία;

Στην ΕΠΣ Ημαθίας τώρα τα πράγματα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εξελίσσονται καλύτερα από όσο οι περισσότεροι ίσως θα περίμεναν. Την επόμενη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 1μ.μ. λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρωταθλημα για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας και σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας οι 12 από τις 14 ομάδες που δικαιούνται συμμετοχή στο αντιστοιχο πρωτάθλημα θα είναι παρών στην πρεμιέρα. Θα απουσιάζουν οπως όλα δείχνουν η ΑΕ Καψόχωρας που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Β’ κατηγορία και η ΑΕ Σχοινά της οποίας παράγοντες και ο προπονητής Σάκης Παγγούρας μετακομίζουν οπως διαρρέει στην ΑΕ Αλεξάνδρεια, που κανονικά θα δηλώσει συμμετοχή στην Β΄κατηγορία στην οποία και ανήκει με στόχο να περάσει τρένο στην Α’.

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις την τελευταία στιγμή, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας φέτος θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και συγκεκριμένα με τις: Αγκαθιά, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Νάουσα, Μακροχώρι, Μελίκη, Ροδοχώρι, Κουλούρα, Κοπανός, Σταυρός, Αγία Μαρίνα, Τριπόταμος και Αχθος Αρούρης.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής