breaking news Νέο

«Άστραψε» ο Μητροπολίτης μας με τους «αρνητές» του εμβολίου!

«Άστραψε» ο Μητροπολίτης μας με τους «αρνητές» του εμβολίου!

Στην πλάνη που έχουν πέσει ορισμένοι κληρικοί, που υποστηρίζουν ότι όποιος φοράει μάσκα, χάνει την...ψυχή του, αναφέρθηκε, εκτός κειμένου, στο τέλος του αρχιερατικού εσπερινού του Οσίου Θεοφάνους στη Νάουσα, το βράδυ της Τετάρτης 18ης Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας. «Δεν έχει καμία σχέση η μάσκα με την πνευματική ζωή. Το λάθος είναι δικό μας, των κληρικών, που λέμε πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

Υπάρχει κληρικός, άλλης Μητροπόλεως, εδώ στη γειτονιά, που λέει ότι, αν έχεις εμβολιαστεί, πρέπει να ξαναμυρωθείς. Είναι αίρεση αυτά που λέει και χρειάζεται καθαίρεση. Κάποιος αρχιερέας από την Κύπρο λέει πολλά και διάφορα, προφητείες, το ένα το άλλο. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα, να κολλήσει κορωνοϊό. Ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές υποτιμητικά για τον ιό. Σε παλαιότερη ομιλία του, ενώπιον πιστών, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός είναι αποτέλεσμα σαρκικών αμαρτιών. Τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια, αλλά οι αμαρτίες, οι μαγείες όλων των μορφών, τα αντίστοιχα σαρκικά αμαρτήματα, οι βλασφημίες, οι αθεΐες. Τώρα τι έχει να πει αυτός ο άνθρωπος και όλοι αυτοί που τον ακούγανε; «Εσύ ποιές αμαρτίες έκανες, για να πάθεις κορωνοϊό;»

Εξαιρετική η από ψυχής κατάθεση του Δεσπότη, για όλους αυτούς τους «ψεκασμένους», ειδικά τους κληρικούς, που πλανώνται και πλανούν τους «πιστούς-οπαδούς» τους, με τα κηρύγματά τους, τα οποία είναι γεμάτα «μεσαίωνα». Καιρός είναι, όσοι κατακρίνουν την επίσημη εκκλησία για τη σώφρονα θέση της για την πανδημία, να επιστρέψουν στην ορθόδοξη αλήθεια, αλλά και την πραγματικότητα. Πού δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα κηρύγματα, που τόσο «πέραση» έχουν στις μέρες μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής