breaking news Νέο

Παράξενες Ειδήσεις...

  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...

• Οι πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου που κοστίζουν 200 δολάρια!

Εστιατόριο στην Ν. Υόρκη κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ για τις πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου!

Το Serendipity3, που βρίσκεται στο Upper East Side του Μανχάταν κι είχε κλείσει επί ένα χρόνο για να ανακαινιστεί, άνοιξε στις 9 Ιουλίου και παρουσίασε τις “Crème de la Crème Pomme Frites”, στην τιμή των 200 δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ τιμής για τηγανιτές πατάτες. Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Guinness World Records.

Οι πατάτες του Serendipity3 είναι της ποικιλίας Chipperbec, που έχουν λεπτή φλούδα, χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και υψηλή περιεκτικότητα αμύλου. Όταν τηγανίζονται, απορροφούν λιγότερο λάδι σε σχέση με άλλες ποικιλίες και διατηρούν το λευκό χρώμα τους.

Αφού κοπούν, μπλανσάρονται σε σαμπάνια Dom Perignon και ξύδι σαμπάνιας J. LeBlanc French Champagne Ardenne και στη συνέχεια τηγανίζονται τρεις -ναι τρεις- φορές σε λίπος χήνας. Και όχι οποιοδήποτε λίπος χήνας, φυσικά, αλλά εισαγόμενο από τη νοτιοδυτική Γαλλία.

Πριν σερβιριστούν, γαρνίρονται με αλάτι και λάδι τρούφας και στολίζονται με ένα πανάκριβο πεκορίνο με τρούφα –Crete Senesi Pecorino Tartufello– ξύσματα τρούφας Black Summer από την Ούμπρια της Ιταλίας και σκόνη βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων.

Οι πολυτελείς τηγανιτές πατάτες συνοδεύονται από μία εξ ίσου εξωφρενική σώς Mornay, φτιαγμένη από βούτυρο αγελάδων -που τρέφονται με γρασίδι- βούτυρο μαύρης τρούφας και έναν συνδυασμό ελβετικών τυριών ρακλέτ και γκριγιέρ με τρούφα.

Εννοείται ότι σερβίρονται σε κρυστάλλινα σκεύη κι αν σας άνοιξε η όρεξη, θα πρέπει να περιμένετε, διότι υπάρχει λίστα αναμονής 10 εβδομάδων!

*****

• Γατάκι δίνει το «παρών» στις κηδείες, κουλουριάζεται κάτω από το φέρετρο και πάει στην αγκαλιά των συγγενών

Ένα γατάκι στην Κρήτη αποδεικνύει αυτό που είναι γνωστό σε όλους: ότι τα ζώα είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο, κυρίως στις δύσκολες στιγμές του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ το συγκεκριμένο γατάκι πηγαίνει σε κηδείες και κουλουριάζεται κάτω από το φέρετρο στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, Μιχάλης Πιτσικάκης.

Το τετράποδο το οποίο δείχνει να αντιλαμβάνεται τον πόνο των συγγενών, δεν διστάζει να βρεθεί ακόμη και στην αγκαλιά τους, γεγονός που έχει προκαλέσει αίσθηση.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο εφημέριος ο οποίος έμεινε επίσης έκπληκτος από τη συμπεριφορά του τετράποδου.

«Είναι μάλιστα το μοναδικό γατάκι στο κοιμητήριο το οποίο πηγαίνει σε κηδείες», όπως σχολιάζει ο εφημέριος.

*****

• Σολομοί σχεδόν «ψήθηκαν ζωντανοί στο νερό» εξαιτίας του πρόσφατου καύσωνα

Σχεδόν «ψήθηκαν» μέχρι θανάτου όταν, λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που σάρωσε τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, η θερμοκρασία του νερού ανέβηκε επικίνδυνα, σύμφωνα με περιβαλλοντική οργάνωση που κατέγραψε το ενοχλητικό αυτό θέαμα.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper φαίνεται ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπούν στον παραπόταμο, με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους – αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία. Το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καυτή ποτάμια περιοχή σαν από «φλεγόμενο κτήριο».

Την ημέρα που κινηματογραφήθηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς κελσίου (όταν η αντίστοιχη νομοθεσία δεν προβλέπει τον υδράργυρο άνω των 20 βαθμών), θερμοκρασία φονική για τα ανάδρομα αυτά ψάρια στην περίπτωση παρατεταμένης έκθεσής τους.

Το δραματικό αυτό βίντεο είναι άλλη μια απόδειξη του τραγικού απολογισμού σε πανίδα και χλωρίδα του πρόσφατου καύσωνα που προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων σε Καναδά και βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

*****

• Λουόμενοι κυνήγησαν και έπιασαν χασισέμπορους που «έπεσαν» με το σκάφος τους σε παραλία της Ισπανίας

Το λιμενικό καταδίωκε από θαλάσσης, οι δράστες προτίμησαν να βγουν στην παραλία, αλλά δεν υπολόγισαν τους πολίτες με τα μαγιό.

Το λιμενικό της Ισπανίας ευχαρίστησε δημόσια τους πολίτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην σύλληψη δύο εμπόρων χασίς. Οι λουόμενοι στην παραλία Μελικένας έβλεπαν να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω τους ένα σκάφος το οποίο καταδίωκε το λιμενικό.

Επιδίωξη του πληρώματος του παράνομου σκάφους ήταν να βγει στην παραλία στην οποία έπεσε με ορμή και λίγο έλειψε να κτυπήσουν και έναν πολίτη.

Αμέσως πήδηξαν από μέσα οι έμποροι και έτρεξαν για να ξεφύγουν, αλλά όπως θα δείτε οι πολίτες με τα μαγιό ξεκίνησαν να τους κυνηγούν. ΄Επιασαν τον έναν και αμέσως έπεσαν όλοι πάνω του για να μην ξεφύγει.

Ένας πολίτης, μίλησε για τις στιγμές λίγο πριν τον πιάσουν και είπε χαρακτηριστικά: «Έκανε σαν ένα ζώο που είχε αφεθεί από το κλουβί του. Δεν ήξερε ποιον δρόμο να ακολουθήσει γιατί ήταν περικυκλωμένος από όλες τις πλευρές».

*****

• Το ανάποδο σπίτι της Ρουμανίας!

Το μοναδικό αυτό σπίτι είναι χτισμένο στο Gorj (Νοτιοδυτική Ρουμανία) και προσελκύει δεκάδες επισκέπτες που δεν μπορούν να περιμένουν να το δουν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έκτισε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του σπιτιού ανάποδα με μεγάλη λεπτομέρεια.

Η οροφή του να είναι τοποθετημένη στο γρασίδι ενώ ολόκληρο το εσωτερικό μοιάζει ακριβώς με ένα κανονικό, εκτός από το γεγονός ότι όλα τα έπιπλα και τα είδη υγιεινής τοποθετούνται στην οροφή, συμπεριλαμβανομένου και του δαπέδου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Alex Ducu το έφτιαξε με μεταλλική κατασκευή σε μόλις 3 μήνες και ολόκληρο το σπίτι ζυγίζει 5 τόνους. Ο Alex Ducu σκοπεύει να κατασκευάσει ένα πάρκο περιπέτειας εντός του σπιτιού.

Η επίσκεψη στο σπίτι κοστίζει 15 λέι (περίπου 3 ευρώ) και το σπίτι μπορεί να δεχτεί έως και έξι άτομα κάθε φορά, καθώς ισχύουν οι περιορισμοί πανδημίας.


γατάκι
σολομοί
λουόμενοι
ανάποδο σπίτι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής