breaking news Νέο

Κοροναϊός : Πότε θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων, ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Κοροναϊός : Πότε θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρουσμάτων, ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη Δευτέρα, αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοίό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής. Με αυξημένο αριθμό rapid test και όχι με το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα νόσησης από κορωνοϊό ενός μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, να τίθεται σε καραντίνα και ο συμμαθητής του στο ίδιο θρανίο, καθώς και οι ανεμβολίαστοι μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Στο σχολείο, οι μαθητές αυτοί επιστρέφουν μετά από μία εβδομάδα, μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως.

Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Ολοι παραμένουν στο σχολείο.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο η επιτροπή εισηγείται να λειτουργεί με ένα άτομο ανά 9τ.μ. Δηλαδή αναλόγως με το μέγεθος του καταστήματος θα εισέρχεται και ανάλογος αριθμός πελατών.

Σε σχέση με τα συνέδρια βάζει «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους που θα παρακολουθούν μέσω υπολογιστή, καθώς με φυσική παρουσία θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής