breaking news Νέο

Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών

  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών
  • Στο φιλικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μοίρασε υποσχέσεις η ΒΕΡΟΙΑ - Δηλώσεις προπονητών

Το πρώτο και αναμφισβήτητα μεγαλύτερο κέρδος του φιλικού αγώνα μεταξύ της ΒΕΡΟΙΑΣ και του ΠΑΟΚ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης ήταν η επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες του γηπέδου.

Μπορεί ο παλμός και η προσέλευση, να μην άγγιξαν παλαιότερες αναμετρήσεις των δύο ιστορικων ομάδων και ήταν αναμενόμενο, όμως 2.500 φίλαθλοι, σε μια περίοδο που ο μισός περίπου πληθυσμός είναι αποκλεισμένος - ανεμβολίαστοι - από τα γήπεδα και με την επιδημία να καιροφυλακτεί σε ένα επαρχιακό γήπεδο, όπως της Βέροιας, δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο.

Το πρώτο λοιπόν και μεγαλύτερο κέρδος του φιλικού αγώνα ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΟΚ, είναι η επιστροφή των φιλάθλων, ύστερα από ενάμιση περίπου χρόνο σε γήπεδο της περιοχής μας. Μια επιστροφή μάλιστα που σε προσέλευση, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το δεύτερο, επίσης μεγάλο κέρδος είναι η παρουσία της ΒΕΡΟΙΑΣ, που έδειξε ότι το υπάρχον έμψυχο υλικό, με μια ίσως και δύο προσθήκες, έχει την ποιότητα όχι απλά να πρωταγωνιστήσει στη νέα κατηγορία, αλλά και να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει η διοίκηση και ο προπονητής, που είναι η επιστροφή, όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας.

Η ΒΕΡΟΙΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και κερδίζει τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν άψογη σε επίπεδο τακτικής και σχεδόν αλάνθαστοι οι ποδοσφαιριστές της σε ατομικό επίπεδο, όσο τουλάχιστον αγωνίζονταν οι παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να δείξει την ίδια καλή εικόνα και στα φιλικά που θα ακολουθήσουν, με αντιπάλους της δικής της κλάσης. Εκεί που θα χρειαστεί να δημιουργήσει, να φτιάξει ευκαιρίες, να πετύχει γκολ, για να κερδίσει το παιχνίδι. Αν και στο δημιουργικό κομμάτι, που είναι και το δύσκολο, δείξει την ικανότητα που έδειξε το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μια από τις δύο - τρεις ομάδες του βορείου ομίλου που θα διεκδικήσουν την άνοδό τους, στην  Super League.

Μέχρι το 60' του αγώνα η ΒΕΡΟΙΑ, που είχε επιλέξει, όπως παραδέχθηκε και ο Παύλος Δερμιτζάκης να αμυνθεί στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, κινδύνεψε από ελάχιστα μέχρι καθόλου από τον μεγάλο αντίπαλό της. Ένα φάουλ από διαγώνια θέση του Μητρίτσα που έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΒΕΡΟΙΑΣ, μια έγκαιρη επέμβαση του Βελλίδη, μπροστά από τον Κρέσπο σε γέμισμα του Καγκάδα (27') και δύο τρία κόρνερ και φάουλ από πλάγια θέση που πέρασαν ανώδυνα, ήταν όλη και όλη η επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Από τη δική της πλευρά η ΒΕΡΟΙΑ, μέχρι το 30' είχε στραμμένη όλη την προσοχή της στην άμυνα, για να πάρει στη συνέχεια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στα τελευταία πέντε λεπτά επιχείρησε και δύο σουτ. Το ένα με τον Δημόπουλο (42') και το δεύτερο με Πόζογλου (44') που δεν βρήκαν στόχο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε μια πιο ισορροπημένη μορφή, καθώς η ΒΕΡΟΙΑ αποφάσισε να πιέσει ψηλά, θέλοντα προφανώς να εκμεταλλευτεί την παρουσία δύο νεαρών και άπειρων παικτών στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, του 19χρονου Γιαξή και του 17χρονου Ζήλου, που είχαν αντικαταστήσει τον Κρέσπο και τον Βαρέλα. Μέχρι το 60' καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει την φάση εκείνη που θα της έδινε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ. Από το 62' και μέχρι το τελευταίο σφύριμα του κ. Μαλούτα, οι μαζικές αλλαγές της ΒΕΡΟΙΑΣ σε συνδυασμό με την είσοδο του Μπισερβάτ, που άλλαξε την επιθετική εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Η αμυντική γραμμή της ΒΕΡΟΙΑΣ έγινε πιο ευάλωτη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει τρεις ευκαιρίες από τις οποίες αξιοποίησε την μία. Στο 65', ατομική ενέργεια του Καγκάβα και τακουνάκι φέρνει τον Μούργκ στο σημείο του πέναλτι. Όμως το σουτ του αυστριακού φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 67' ο Μπισερβάτ βγαίνει απέναντι από τον Τσιμόπουλο που πέφτει στα πόδια του και αποκρούει, ανατρέποντας συγχρόνως τον αντίπαλό του, με τον Μαλούτα να καταλογίζει πέναλτι και τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ να διαμαρτύρονται, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το πέναλτι εκτελεί ο Καγκάβα και κάνει το 0-1.

Στο 89' ο Ακπομπ βγαίνει απέναντι από τον Τσιμόπουλο, δίχως όμως να καταφέρει να τον νικήσει.

Από την πλευρά της η ΒΕΡΟΙΑ στο ίδιο διάστημα είχε δύο καλές στιγμές. Στο 79' σέντρα του Μουχάλη και καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ζίβκοβιτς και στο 83' επίσης κεφαλιά του Μυστακίδη από καλή θέση για γκολ δεν βρίσκει στόχο.

 

Διαιτητής του αγώνα  ο κ. Μαλούτας (Καραγκιοζόπουλος - Χριστοδούλου).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης (61’ Τσιμόπουλος), Μπουκουβάλας (61’ Μουχάλης), Πεταυράκης (61’ Παπαχρήστος), Δημόπουλος (61’ Μαραγκός), Σκόνδρας (87 Τασιόπουλος), Οικονόμου (61’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης (87’ Ισαακίδης), Ορφανίδης (61’ Μυστακίδης), Πασάς (61’ Χαλκιαδάκης), Πόζογλου (56’ Φοφανά), Μπαϊντού (61’ Ντίνας).

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα (46’ Ζήλο), Κρέσπο (46’ Γιαξής), Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Εσίτι, Μουργκ, Καγκάβα (73’ Βιερίνια), Μίτριτσα, Άκπομπ.

 

 

-Δηλώσεις προπονητών

 

Π. Δερμιτζάκης: «Βρισκόμαστε στην αρχή του χτισίματος της ομάδας μας»

Ρ. Λουτσέσκου: «Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση»

 

Στις δηλώσεις τους οι δύο προπονητές, ο Παύλος Δερμιτζάκης της ΒΕΡΟΙΑΣ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου του ΠΑΟΚ, στάθηκαν περισσότερο στην σημασία του παιχνιδιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για ένα φιλικό που εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό, διαφορετικό βέβαια για κάθε πλευρά, με τον Καβαλιώτη τεχνικό της ΒΕΡΟΙΑΣ να προσθέτει, ότι η ομάδα του βρίσκεται ακόμη «στην αρχή του χτισίματός της» και έχει δρόμο μέχρι να φθάσει στο τέλος της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας της και να παρουσιαστεί, όπως ευελπιστεί, πανέτοιμη, για τον μαραθώνιο του νέου πρωταθλήματος.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του υπενθυμίζοντας ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι στην περιοχή που έγινε παρουσία φιλάθλων, ύστερα από ενάμιση χρόνο και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία και συνέχισε: «Εμείς βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της προετοιμασίας, που περιλαμβάνει πολλές εντάσεις και είναι η αρχή του μονταρίσματος της ομάδας. Με λίγα λόγια κατέληξε είμαστε στην αρχή του «χτισίματος» της νέας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, που είναι μεγάλο μέγεθος και με αναμφισβήτητη ποιότητα, έχει μπει εδώ και ένα μήνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει δώσει παιχνίδια και το σημερινό ήταν θα μπορούσαμε να πούμε, πρόβα τζενεράλε, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο επιχειρήσαμε να αμυνθούμε στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου και μέσα από υπεραρυθμίες να είμαστε καλοί στο κομμάτι της μεταβίβασης, αφού ήταν γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Και νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά αφού ελάχιστα, απειληθήκαμε από τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 65' δεν επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να μας απειλήσει, βέβαια ούτε και εμείς απειλήσαμε. Οι πολλές αλλαγές, που ήταν αναγκαίες, αφού έπρεπε να παίξουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μας αποσυντόνισαν με αποτέλεσμα να δεχθούμε ορισμένες φάσεις, από τις οποίες η μία έγινε γκολ. Όμως σ' αυτό το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχαμε και εμείς τις δικές μας ευκαιρίες να κάνουμε γκολ. Το αποτέλεσμα σ' αυτήν την φάση για μας δεν μετράει. Τον στόχο που είχαμε τον πετύχαμε και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο πλάνο που δοκιμάσαμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ για την σημερινή παρουσία του και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει τους στόχους του».

Από την δική του πλευρά ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης Ραζβάν Λουτσέσκου εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έγινε το συγκεκριμένο φιλικό και σε τι εξυπηρετούσε την ομάδα του.

«Αποφασίσαμε, είπε, να δώσουμε αυτό το φιλικό για να πάρουν χρόνο oι καινούργιοι ποδοσφαιριστές μας, αλλά και αυτοί που στο πρώτο κομμάτι της σεζόν είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής. Θα μου επιτρέψετε όμως, συμπλήρωσε, να μην κάνω σχόλιο ξεχωριστά για τον καθένα από αυτούς. Για μας ήταν σαν μια δυνατή προπόνηση ο αγώνας». Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου απάντησε.

«Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να τη διαχειριστούμε σωστά. Δεν μου αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Εξάλλου αυτή είναι μια καλη ευκαιρία για τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ και είναι μέρος του συνόλου ανεξάρτητα από το αν ξεκίνησαν ή όχι βασικοί να δείξουν τις δυνατότητές τους».


ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ
ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ
Δερμιτζάκης
Λουτσέσκο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής