breaking news Νέο

Από άλλο πλανήτη η Μαρία Σάκκαρη! Προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Από άλλο πλανήτη η Μαρία Σάκκαρη! Προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Πετάει η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη στο US Open. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια παίζει το καλύτερο τένις στην καριέρα της και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Αυτή τη φορά ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της εξαιρετικής Καρολίνα Πλίσκοβα (νούμερο 4 στον κόσμο) και δείχνει ότι είναι έτοιμη ακόμη και για κούπα!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό Grand Slam, μετά το εφετινό Roland Garros, αποκλείοντας τη φιναλίστ του US Open το 2016, του Wimbledon το 2021 και μια απ' τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο την τελευταία εξαετία. Η Σάκκαρη κυριάρχησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε μόλις 88 λεπτά και πλέον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής (10/9) τη 18χρονη Έμα Ραντουκάνου, το παιδί-θαύμα της Μεγάλης Βρετανίας, που βρίσκεται στο 150 της κατάταξης αλλά έχει τρελάνει το US Open με τις εκπληκτικές εμφανίσεις της. Στον άλλο προημιτελικό επικράτησε της Ελβετίβας Μπελίντα Μπένσιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε στο παλμαρέ της άλλη μια νίκη απέναντι σε μια τενίστρια από το Top-10 και δείχνει ότι ανήκει πια στην τενιστική ελίτ. Η Πλίσκοβα ήταν η τρίτη Τσέχα, που απέκλεισε η Σάκκαρη στο US Open μετά τις Σινιάκοβα και Κβίτοβα και πλέον στοχεύει στον πρώτο μεγάλο τελικό στην καριέρα της. Και δείχνει ότι μπορεί να το κάνει έχοντας πλέον και την εμπειρία του ημιτελικού στο Παρίσι. Παράλληλα, αναμένεται να βελτιώσει κι άλλο το ranking καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει πως από το νούμερο 18 θα σκαρφαλώσει στο 14.

Έχοντας απέναντί της μια παίκτρια που έχει ως μεγάλο όπλο το σερβίς της, η Μαρία έβγαλε πολύ μεγάλες επιστροφές, ενώ ήταν φανταστική και όταν είχε εκείνη τις μπάλες στα χέρια της. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε συνολικά μόνο 2 πόντους στο πρώτο σερβίς της και 6 στο δεύτερο, χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ μπρέικ πόιντ. Στο πρώτο σετ, μάλιστα, μετά το 0-30 του πρώτου γκέιμ, είχε 20 σερί πόντους στο σερβίς της!

Η καλή μέρα φάνηκε από το... πρωί, καθώς η Μαρία σημείωσε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) και στη συνέχεια κράτησε χωρίς δυσκολία το προβάδισμα για να «γράψει» το 1-0.  Απείλησε άμεσα και στο δεύτερο σετ, όμως το καθοριστικό μπρέικ ήρθε τελικά λίγο... καθυστερημένα (αν και φαινόταν ότι θα έρθει κάποια στιγμή): πέρασε μπροστά με 4-3 και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να καθαρίσει την πρόκριση.

Παρότι φάνηκε να αγχώνεται λίγο στο 40-15 με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο ματς πόιντ, δεν πέταξε την τρίτη ευκαιρία της και σφράγισε το εισιτήριο μέσα σε αποθέωση της εξέδρας στο Arthur Ashe.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Αρίνα Σαμπαλένκα και Λέιλα Φερνάντες, δηλαδή η 26χρονη Μαρία είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία στην τετράδα.

 

«Αφιερώνω τη νίκη στην Ελλάδα»

«Νομίζω ότι είναι μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα», απάντησε σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. «Δεν είχε την ευκαιρία να το πω στο court, αλλά θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, διότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τον περασμένο μήνα με καταστροφές από πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες περήφανους και χαρούμενος, ειδικά σε δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, διότι ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου. Δεν ξέρω πόσο ασχολείται ο κόσμος στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι με το Roland Garros. Αυτό που είδα τότε ήταν μόνο ευχάριστα πράγματα. Δεν άκουσα κανένα άσχημο σχόλιο από κάποιον. Όλοι έρχονταν σε μένα με ένα όμορφο χαμόγελο και είχαν όμορφα λόγια να πουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να έχω όμορφες αναμνήσεις από αυτό, διότι δεν θα κρατήσει για όλη μου τη ζωή. Σίγουρα θα με θυμούνται, αλλά δεν θα είμαι ενεργή παίκτρια σε 10 ή 15 χρόνια».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής