breaking news Νέο

Σε καλό δρόμο οι δράσεις για τους ιδιώτες και τις συνεταιριστικές οργανώσεις που επλήγησαν από τον παγετό

Σε καλό δρόμο οι δράσεις για τους ιδιώτες και τις συνεταιριστικές οργανώσεις που επλήγησαν από τον παγετό

Στις, δίκαιες, διαμαρτυρίες της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, αναφορικά με τις δράσεις στήριξης εκ μέρους της κυβέρνησης σε ιδιώτες και συνεταιριστικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη διαλογή και μεταποίηση του ροδάκινου, μετά την ελάχιστη παραγωγή, λόγω του ανοιξιάτικου παγετού, η ερώτησή μας στη συνέντευξη τύπου του κλιμακίου της ΝΔ στη Βέροια.

“Υπάρχει ήδη πρόταση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, που αφορά το ζήτημα, όπως και τη στήριξη συναφών επαγγελμάτων (μεταφορείς κ.α). Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους πληττόμενους φορείς με δράσεις και αποζημιώσεις, όπως την περίοδο του covid. Υπάρχει τρόπος, θα τον μεταφέρουμε στην κυβέρνηση. Θεωρώ δίκαιο το αίτημά τους», η απάντηση του Στράτου Σιμόπουλου.

«Ήδη από τον Απρίλιο είχαμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η εντολή του ήταν να δοθεί λύση και στις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς, μαζί με την αποζημίωση των αγροτών. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ έκανε έγκαιρα την καταγραφή των ζημιών, όπως έγκαιρη ήταν και η αποζημίωση που έλαβαν οι αγρότες μας. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή μας, σύσκεψη στο Επιμελητήριο. Συμφωνήσαμε με τους φορείς, να υπάρξει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών και Εργασίας, μετά τη ΔΕΘ, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί όλους. Επίκεινται πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», μας είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Αμήν, θα προσθέταμε, γιατί είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, που εξαιτίας του μειωμένου όγκου των πυρηνοκάρπων, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Ο κίνδυνος φυσικά ισχύει και για ιδιώτες και συνεταιρισμούς, που πρέπει να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη, για να επιβιώσουν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής