breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας: Κύπελλο ερασιτεχνών

ΕΠΣ Ημαθίας: Κύπελλο ερασιτεχνών

Επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας ύστερα από δέκα περίπου μήνες σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την πρώτη φάση του Κυπέλλου που φέτος διεξάγεται με λιγότερες από κάθε άλλη φορά ομάδες. Μόλις 27!!!

Το ενδιαφέρον βέβαια των φιλάθλων επικεντρώθηκε στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του Φιλίππου Μελίκης. Δύο ομάδες που παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες και που μαζί με τον ΦΑΣ Νάουσα προβάλλουν σαν φαβορί της κατάκτησης του φετινού τίτλου της Α' κατηγορίας.

Το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Αγκαθιάς κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, αφού ύστερα από 120 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (1-1 η κανονική διάρκεια και 2-2 η παράταση).

Στα πέναλτι επικράτησε η γηπεδούχος Νίκη με 8-7 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου και το πρώτο ντέρμπι.

Το παιχνίδι ήταν διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με την ομάδα της Αγκαθιάς να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 51' με τον Γιώργο Κίτσα και τη Μελίκη να ισοφαρίζει στο 80' με τον Τσικόπουλο Α. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Στην παράταση η Νίκη Αγκαθιάς ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ του με τον Βαχανελίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης και τον Φίλιππο να ξαναφέρνει το παιχνίσι στα ίσα στο 115' και πάλι με τον Τσικόπουλο Α.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι, με την γηπεδούχο Νίκη να είναι πιο ψύχραιμη και να παίρνει την πρόκριση, όπως ήδη αναφέραμε με 8-7 τέρματα.

Στον αγώνα είχαμε και τέσσερα δοκάρια. Δύο για την Αγκαθιά (Κίτσας, Καλογιαννίδης) και δύο για λογαριασμό της Μελίκης (Καραγιάννης, Αργυρόπουλος).

Δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια, καθώς τα αποτελέσματα τους θεωρούνται φυσιολογικά. Εξαίρεση ίσως αποτελεί το παιχνίδι του Τριλόφου στο οποίο ο τοπικός Ερμής απέκλεισε τον Άχθο Αρούρη με 3-0.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων Κυπέλλου

Αγκαθιά  - Μελίκη  2-2 (1-1 κανονικός αγώνας) 8-7 πέναλτι

Μακροχώρι – Αγ. Γεώργιος    6-0

Τριπόταμος – ΑΕΠ Βέροιας   6-0

Βρυσάκι – Κουλούρα     0-4

Τρίλοφος – Αχθος Αρούρης   3-0

Καψόχωρα – Αλεξάνδρεια      0-4

Καβάσιλα – Παλαιοχώρι        0-1

Μ.Π.Σ. Βέροια – Ασώματα    11-0

Αγ. Μαρίνα – Βεργίνα    9-0

Ζερβοχώρι – Ροδοχώρι   0-1

Κοπανός – Ολυμπιακός Ν.     0-0 (2-0 παράταση)

Ραχιά – Λυκογιάννη       2-1

Επισκοπή – Λευκάδια     δ.δ.

Σημ.: Η Νάουσα προκρίθηκε δίχως αγώνα. Με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων γνώρισε την ήττα στην Αγριά από τον τοπικό Θησέα με 1-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής