breaking news Νέο

Χωρίς κρατική επιχορήγηση μέχρι τώρα οι προνοιακές δομές της Βέροιας

Χωρίς κρατική επιχορήγηση μέχρι τώρα οι προνοιακές δομές της Βέροιας

Με τη φράση «όλα πήγαν πάρα πολύ θετικά», η κ. Μελίνα Δαμιανίδου, εθελόντρια Διευθύντρια του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και τη συγκίνησή της, για τη μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσίασε η Μέριμνα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία και η οποία ήταν αφιερωμένη στο έργο του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Αχ πατρίδα μου γλυκιά».

«Βέβαια», πρόσθεσε, «μεγάλο μερίδιο και σ' αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση έχετε και εσείς, οι εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, ηλεκτρονικού και έντυπου, που το ένα κείμενο είναι καλύτερο από το άλλο, στην αναφορά σας για τα όσα παρουσιάζουμε ως ΚΕΜΑΕΔ».

 

«Η παρουσία της κ. Βαγενά στην εκδήλωση ήταν συγκλονιστική και ουσιαστική»

Η κ. Δαμιανίδου, πέρα από τις ευχαριστίες της στους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους στην παρουσίαση της εκδήλωσης, στάθηκε και στην παρουσία της ηθοποιού και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννας Βαγενά και συζύγου του εκλιπόντος Λουκιανού Κηλαηδόνη. «Η παρουσία της», τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ήταν συγκλονιστική και ουσιαστική και όταν λέω ουσιαστική, δεν ήρθε εδώ απλά να δει την παράσταση και να φύγει.

Αλλά και να βοηθήσει τη Μέριμνα επί της ουσίας. Η κ. Βαγενά, όπως μας ανέφερε, θα φέρει μία θεατρική της παράσταση εδώ στη Βέροια, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ΚΕΜΑΕΔ. Μάλιστα, η ίδια μετά την υπόσχεσή της αυτή ήρθε την επόμενη μέρα σε επικοινωνία με την ΚΕΠΑ, προκειμένου να ενημερώσει και να κανονιστούν όλα τα της θεατρικής αυτής παράστασης Η βοήθειά της μπορώ να πω υπήρξε άμεση».

 

Επιπλέον βοήθεια

Η κ. Δαμιανίδου ανέφερε επίσης πως «εκτός από την πραγματοποίηση αυτής της θεατρικής παράστασης και της διάθεσης των εισπράξεων στη Μέριμνα, η κ. Βαγενά προσφέρθηκε να μας βοηθήσει και μ' έναν άλλον τρόπο, μετέχοντας η ίδια στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Βουλής. Και εδώ θα ήθελα να μου επιτρέψετε να επισημάνω το εξής : Ότι η βοήθεια του εθελοντισμού ακόμα δεν είναι νόμιμη στη χώρα μας για όλους τους συλλόγους, οπότε ο καθείς μπορεί να κρίνει και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του. «Πιστό και φέτος το ΚΕΜΑΕΔ σ' αυτό το ραντεβού του, διοργανώνει το χριστουγεννιάτικο παζάρι το τριήμερο 8,9,10 Δεκεμβρίου, στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου της Βέροιας. Τα παιδιά, βάζοντας αγάπη και μεράκι, δημιούργησαν και φέτος πολύ όμορφα στολίδια, σ' ένα μήνυμα προσφοράς και αγάπης. Γι' αυτό και καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει και να στηρίξει την προσπάθειά μας, στο μέτρο που αυτός μπορεί βέβαια.

Ακόμα, να ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», θα πραγματοποιήσουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, παρόντος και του Μητροπολίτη μας», σημείωσε.

 

Προνοιακές δομές : Χωρίς κρατική επιχορήγηση μέχρι τώρα...

Τέλος, η κ. Δαμιανίδου δεν έκρυψε – για άλλη μια φορά – τον προβληματισμό και την αγωνία της, για την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Μέριμνα.

«Η κρατική επιχορήγηση για τις προνοιακές δομές – και δεν εννοώ μόνο το ΚΕΜΑΕΔ, αλλά και το Γηροκομείο, το σύλλογο Πρωτοβουλία για το Παιδί, τα Παιδιά της Άνοιξης – που δίνεται κάθε χρόνο, από τρίμηνο πήγε εξάμηνο και τώρα κύλησε ένας χρόνος, το 2017, και δεν έχει παρθεί. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το πόσο δύσκολα είναι για εμάς, αλλά και για τους άλλους συλλόγους, μία τέτοια εξέλιξη. Τη στιγμή που έχουμε να φροντίσουμε για μια σειρά ζητήματα γύρω από τη λειτουργία της Μέριμνας, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και τα άλλα έξοδα που προκύπτουν από την καθημερινή παρουσία των παιδιών εδώ και ανθρώπων που θα πρέπει να πληρωθούν», επεσήμανε.

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής