breaking news Νέο

Μετά τον ΠΑΟΚ, έχασε και από τον Ηρακλή η ΒΕΡΟΙΑ

Μετά τον ΠΑΟΚ, έχασε και από τον Ηρακλή η ΒΕΡΟΙΑ

Την δεύτερη φιλική της ήττα, μέσα σε μια εβδομάδα και πάλι από ομάδα της Θεσσαλονικης και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-1), γνώρισε την περασμένη Παρασκευή, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, η ΒΕΡΟΙΑ.

Μπορεί βέβαια το αποτέλεσμα και το σκορ να ήταν το ίδιο, όμως οι δύο αγώνες, με τον ΠΑΟΚ, πριν δέκα περίπου ημέρες και τον Ηρακλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν έμοιαζαν καθόλου μεταξύ τους. Είχαν διαφορετικά ο ένας, από τον άλλο χαρακτηριστικά, και όπως ήταν επόμενο, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ, Παύλος Δερμιτζάκης, τα αντιμετώπισαν από διαφορετική σκοπιά.

Στο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο μεγάλος, η ομάδα με το ποιοτικότερο και πιο ακριβό ρόστερ, ήταν ο αντίπαλος, η φιλοξενούμενη ομάδα, και συνεπώς αυτοί που είχαν ένα κίνητρο επί πλέον να δώσουν το κάτι παραπάνω, ήταν οι ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ και το έδωσαν.

Στον προχθεσινό αγώνα κόντρα στους «Κυανόλευκους» η μεγάλη ομάδα, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, αφού ο Ηρακλής κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία, όμως ποδόσφαιρο είναι γνωστό δεν παίζει η ιστορία, ήταν η ΒΕΡΟΙΑ, αφού αυτή την εποχή και καλύτερο και πιο ακριβό ρόστερ διαθέτει και πιο φιλόδοξο στόχο έχει.

Το επί πλέον κίνητρο στο προχθεσινό παιχνίδι,να δώσουν το κάτι παραπάνω λοιπόν το είχαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και αυτό φάνηκε την ώρα του αγώνα και περισσότερο στα τελευταία είκοσι λεπτά όταν στον αγωνιστικό χώρο ήρθαν παίκτες από τον πάγκο, με τους νεαρούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης να τρέχουν ασταμάτητα και να πιέζουν σε όλα τα σημεία του αγωνιστικού χώρου.

Επί πλέον στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ η ΒΕΡΟΙΑ γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί της έναν αντίπαλο με ποιοτικότερο και πιο έμπειρο ρόστερ, είχε τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και μόνο μετά το 35', όταν ο αντίπαλος φάνηκε να χαλαρώνει, βγήκε δύο – τρεις φορές σε κόντρα επίθεση. Και σ' αυτή τη μορφή παιχνιδιού, όπως γράψαμε και την επόμενη ημέρα του αγώνα, ήταν άψογη. Αλάνθαστη, θα λέγαμε.

Με τον Ηρακλή οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ηρακλής με το μεγαλύτερο κίνητρο ξεκίνησε τον αγώνα με αμυντικό προσανατολισμό, δίχως αυτό να σημαίνει ότι ήρθε να παίξει αντιποδόσφαιρο. Όπως όμως ούτε η ΒΕΡΟΙΑ με τον ΠΑΟΚ έπαιξε αντιποδόσφαιρο. Και όσο περνούσε ο χρόνος και έπεφτε η πίεση των ποδοσφαιριστών της ΒΕΡΟΙΑΣ γίνονταν πιο επιθετικός και πιο δραστήριος, με αποτέλεσμα στα τελευταία είκοσι λεπτά να γίνει το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού και να πετύχει και το γκολ στο 84' με τον Μπαστακό που του έδωσε την φιλική νίκη.

Αυτή λοιπόν που έπρεπε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την νίκη, ήταν η ΒΕΡΟΙΑ. Ένας ρόλος τελείως διαφορετικός από αυτόν που είχε με τον ΠΑΟΚ. Και εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν τα πήγε και τόσο καλά. Όμως αυτό δεν προδιαγράφει και τη συνέχεια.

Όπως η πολύ καλή εμφάνιση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ δεν προδίκαζε την ντε φάκτο επιτυχία, έτσι και η εικόνα με τον Ηρακλή, που ήταν μέτρια, δεν σημαίνει καταστροφή. Έχουμε μπροστά μας, έναν ολόκληρο μήνα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και σ' αυτό το διάστημα μπορεί να αλλάξουν και πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν πολλά, όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα των ομάδων.

Μιλάμε για την εικόνα, επειδή το αποτέλεσμα, στα φιλικά της προετοιμασίας ελάχιστα ενδιαφέρει. Εξάλλου η προχθεσινή ήττα από τον Ηρακλή, κάλιστα θα μπορούσε να ήταν νίκη, αν ο Φοφανά στο 12', ο Μπαϊκού στο 32' και στο 52', ο Πασάς στο 57', στο 68' και στο 81' και ο Μουχάλης στο 87' αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και πετύχαιναν κάποιο γκολ. Αυτό όμως δεν θα άλλαζε την αγωνιστική εικόνα της ΒΕΡΟΙΑΣ, που ήταν μέτρια δίχως επαναλαμβάνουμε αυτό να προδικάζει και την πορεία της στο πρωτάθλημα. Το ρόστερ για καλή πορεία υπάρχει, μια προσθήκη, όπως ακούγεται μπροστά τις επόμενες ημέρες θα γίνει (η μεταγραφική περίοδο των ελεύθερων ποδοσφαιριστών ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου) και αυτό που χρειάζεται αυτή την περίοδο η ομάδα είναι ηρεμία και δουλειά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους διαιτητές του αγώνα και τις συνθέσεις των δύο ομάδων.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μελτζανίδης (Παπαδάκης, Χριστοδούλου)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης (46’ Παπαδόπουλος), Μπουκουβάλας (60’ Μουχάλης) , Παπαχρήστος, Μαραγκός, Πεταυράκης (71’ Περδίκης), Μπλέτσας (71’ Ράμος), Γραβιηλίδης (46’ Οικονόμου), Ορφανίδης (60’ Μυστακίδης), Πασάς (82’ Ισαακίδης), Φοφανά (60’ Ντίνας), Μπεϊντού (71’ Μούργος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης (62’ Γρηγοριάδης), Πανάγου, Μανωλάκης, Κωστούλας, Χρουσιέλ (68’ Σγουρής), Παπαστεργιανός, Πήλιος, Μασούρας (82’ Μακιλτζής), Κάκκο (75’ Μαρινάκης), Σόουζα (62’ Ματίας), Μπαστακός (86’ Φακής).

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής