breaking news Νέο

Αιολικά πάρκα, αξονικός, 3-5 Πηγάδια, ΕΤΑ, καθαριότητα, σχολεία και αναπλάσεις κυριάρχησαν στο χθεσινό Δ.Σ. Νάουσας

Αιολικά πάρκα, αξονικός, 3-5 Πηγάδια, ΕΤΑ, καθαριότητα, σχολεία και αναπλάσεις κυριάρχησαν στο χθεσινό Δ.Σ. Νάουσας

Την αντίθεσή του σε φαραωνικού τύπου αιολικά έργα στο Βέρμιο εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, την Τετάρτη 6η Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας, στις θέσεις της μειοψηφίας, ότι θα πραγματοποιηθεί πολύπλευρη ενημέρωση σε ειδική εκδήλωση για τα αιολικά πάρκα, με πρωτοβουλία του δήμου και όχι μια απλή συνεδρίαση.

«Δεν θα κάνουμε μια εκδήλωση για την κάθε μια συλλογικότητα, που είναι αντίθετη στην εγκατάσταση αιολικών, αλλά για να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και να ακουστούν διαφορετικές απόψεις, με εμπεριστατωμένες γνώμες. Έχω πει την άποψή μου, είμαι αντίθετος για φαραωνικού τύπου έργα. Αυτή τη στιγμή δεν κατασκευάζεται αιολικό πάρκο  στην περιοχή μας, ούτε προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον», είπε ο δήμαρχος.

 

Καταλήψεις. Οι μαθητικοί αγώνες πρέπει να γίνονται με αιτία και με γνώση

 

Στην παραταξιακή «κόντρα» μεταξύ ΛΑΣ και  «Κοινωνίας Πολιτών» (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) για το ζήτημα των μαθητικών καταλήψεων, ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι συμφωνεί ότι οι μαθητικοί αγώνες πρέπει να γίνονται με αιτία και με γνώση τι και από πού το ζητάμε. «Δυστυχώς στη πατρίδα μας ευδοκιμεί η άποψη ότι έχουμε μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις», ήταν η, εύστοχη όντως, τοποθέτηση του δημάρχου.

 

260.000 ευρώ για εργασίες σε σχολεία

 

Το ποσό των 260.000 ευρώ, για εργασίες σε σχολεία του δήμου, θα διατεθούν την επόμενη χρονιά, όπως τόνισε ο κ. δήμαρχος, αναφερόμενος στο παράλογο του ότι 26 από τα 61 σχολεία δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια, άρα σε αυτά δεν μπορεί, κατά τη νομοθεσία, να γίνει καμιά εργασία! «Το κράτος διαχρονικά θεωρεί τα σχολεία κατάλληλα, για να γίνονται  μαθήματα, αλλά παράνομο το να γίνονται εργασίες αποκατάστασης σε αυτά. Υπάρχουν πολλές φθορές από τους μαθητές. Ποιος σπάει τα τζάμια του κλειστού γυμναστηρίου του Λυκείου; Οι μαθητές πρέπει να έχουν την αντίληψη ότι ο δημόσιος χώρος τους ανήκει και πρέπει να τον περιφρουρούν».

 

Επαφές με 3η ΥΠΕ για την προμήθεια αξονικού, μέσω του προγράμματος  της ΠΚΜ

 

Τη διεκδίκηση ενός ποσού της τάξης των 230.000 ευρώ για την απόκτηση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Νοσοκομείο Νάουσας, μέσω σχετικού  προγράμματος της ΠΚΜ, ύψους 5.000.000 ευρώ, που αφορά προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής  σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ανακοίνωσε στο σώμα ο κ. Κουτσογιάννης. Ο δήμαρχος είπε ότι είναι σε επαφή με την 3η ΥΠΕ και τους βουλευτές της Ημαθίας, ώστε να γίνει άμεσα η διαδικασία.

 

Χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών.  Υπήρξαν όλες οι προϋποθέσεις για δημοτική ενημερότητα από το μισθωτή

 

Αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση (χειμερινή περίοδος) του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών από εταιρεία συμφερόντων των αδελφών Νουλίκα, ο κ. δήμαρχος είπε ότι όποια προβληματική εικόνα υπήρξε, αφορά, ένθεν, κακείθεν, υποχρεώσεις, μεταξύ ΤΑΒ και Νουλίκα και όχι δήμου. «Η εταιρεία που συμμετείχε, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις δημοτικής ενημερότητας. Αν με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ προκύψουν υποχρεώσεις, που θα πρέπει να αναληφθούν από το δήμο, θα συζητηθεί όταν αυτή τελειώσει», τόνισε.

 

Αύξηση 8% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2018, για να καλυφθεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΕΤΑ, που έρχονται στο δήμο

 

Αύξηση της τάξης του 8% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού το 2018, για να καλυφθεί  η μισθοδοσία των τέως υπαλλήλων της ΕΤΑ, που μεταφέρονται στο δήμο,  εισηγήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Νάντια Τάκη, η οποία αγγίζει τα 12 ευρώ ετησίως, ανά οικογένεια. Αναφορικά δε με τη μεταφορά τους, ο κ. δήμαρχος είπε ότι έχει βγει ήδη το πρώτο ΦΕΚ μεταφοράς και έχει αποσταλεί από τον ίδιο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η διαπιστωτική πράξη τοποθέτησής τους, με την πρόσληψή τους να είναι θέμα χρόνου πλέον.  Προβληματικό χαρακτήρισε τον τρόπο, με τον οποίο είναι υποχρεωμένοι οι δήμοι να προϋπολογίζουν τις ανάγκες τους, ο κ. δήμαρχος, λέγοντας ότι η επιβάρυνση των δημοτών  θα αφορά μόνο για το 2018. «Για το 2019 πρόθεσή μας είναι να πάμε σε μείωση τελών», είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι η αύξηση του 8% αφορά μόνο τους 10 από τους 24 εργαζόμενους της ΕΤΑ, ενώ οι υπόλοιποι χρηματοδοτούνται από την καλή διαχείριση του δήμου».

 

Πριν τα  Χριστούγεννα η εκκαθάριση της ΕΤΑ (ξενοδοχείο Βέρμιο)

 

Πριν τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθεί η  διαδικασία εκκαθάρισης της ΕΤΑ Α.Ε. (πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον του Αγίου Νικολάου) ανέφερε ο κ. δήμαρχος, λέγοντας ότι υπήρξε άψογη συνεργασία με τον εκκαθαριστή κ. Τσιαμούλο και μετά από αυτή θα υπάρξει η ανάληψη υποχρεώσεών της από το δήμο, αλλά και θα προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός μίσθωσής της.

 

Ψήφιση νέου οργανισμού καθαριότητας

 

Εμπλουτισμένο και σύμφωνο με τις σύγχρονες ανάγκες καθαριότητας και ανακύκλωσης χαρακτήρισε το νέο οργανισμό καθαριότητας, που τέθηκε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καρανάτσιος. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι βούληση της δημοτικής αρχής να τον εφαρμόσει αυστηρά. 

Τον τρόπο επιτήρησης και εφαρμογής του κανονισμού ζήτησε να μάθει ο κ. Καραμπατζός. «Αρμόδια επιβολής των προστίμων είναι η υπηρεσία καθαριότητας, ενώ τον καταλογισμό θα κάνει η υπηρεσία εσόδων», απάντησε ο κ. Καρανάτσιος, λέγοντας ότι ταυτόχρονα θα λειτουργήσει γραμμή επικοινωνίας του δημότη για αντίστοιχα θέματα, με ταυτόχρονη ύπαρξη ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας, απ΄ όπου θα ενημερώνονται οι πολίτες.

 

Σύνθετη ανάπλαση της Μ. Αλεξάνδρου σε μήκος ενός χιλιομέτρου!

 

Το σχέδιο ανάπλασης της οδού Μ. Αλεξάνδρου, γνωστή και ως «παραλία» στους Ναουσαίους, παρουσίασε στο σώμα, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.. «Το έργο είναι πολυσύνθετο και περιλαμβάνει υπογειοποίηση δικτύων, νέα μεγαλύτερα πεζοδρόμια, φωτισμό, κυκλικό κόμβο στην είσοδο του πάρκου και στοχεύει στη βελτίωση της όψης ενός δρόμου, στον οποίο αναπτύσσονται  πολλές επιχειρήσεις καφέ και εστίασης», είπε ο κ. Κουτσογιάννης, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 880.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» να αγγίζει τις 300.000 ευρώ». Μετατρέπουμε την πόλη σε ένα ελκυστικό τόπο. Εκτιμούμε ότι για την υλοποίηση ο δήμος θα καταβάλλει ποσό, που δεν θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Είναι  έργο  πνοής για την πόλη, που κοινωνεί με τη λογική των έργων, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνδεθούν με τα έργα του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης, στην οποία θα γίνει ανάπλαση πλατείας Καρατάσου, του πάρκου, της Αράπιτσας κ.α.  Έχει συνάφεια και συνέχεια η μελέτη του με το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Το έργο παρέμβασης φτάνει σε μήκος το ένα χιλιόμετρο και θα έχει κοινή αισθητική με ομοιόμορφα στέγαστρα των καταστημάτων», κατέληξε ο κ. δήμαρχος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής