breaking news Νέο

Ευχές και προκλήσεις για τη νέα σχολική χρονιά. Απολογισμός της Προηγούμενης

Ευχές και προκλήσεις για τη νέα σχολική χρονιά. Απολογισμός της Προηγούμενης

         Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Από τα πρώτα βήματα στο νηπιαγωγείο μέχρι και το πέρας του σχολικού βίου, μαθητές , δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς  είναι συνοδοιπόροι σε μία κοινή προσπάθεια συνεργασίας και επίτευξης στόχων. Τούτη δε την ώρα καλούνται να λειτουργήσουν με βάση υγειονομικό πρωτόκολλο και οδηγίες που αφορούν στον κορονοΐό. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς θεσμούς και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την  επίλυση θεμάτων ειδικά τις ημέρες που ζούμε.  Το δημόσιο Σχολείο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει πολλά να προσφέρει ,κυρίως χάρις στη διάθεση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων που το στελεχώνουν και αυτό αποδείχθηκε την προηγούμενη χρονιά με τις τόσες πολλές ώρες τηλεκπαίδευσης. Ο δήμος σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές φροντίζουν με κάθε τρόπο για την καθαριότητα όπως και για την ύπαρξη όλων των απαραίτητων προστατευτικών υλικών και αντισηπτικών  στα σχολεία.

            Στα πλαίσια των προσπαθειών μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των μαθητών, την προώθηση νέων πρακτικών και καινοτομιών και την ενίσχυση του ψυχοπαιδαγωγικού και συμβουλευτικού ρόλου του σχολείου η Αντιδημαρχία Παιδείας και Ισότητας Φύλων σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που τους ευχαριστεί προχώρησε την προηγούμενη σχολική χρονιά σε μία σειρά από δράσεις όπως τηλεδιάσκεψη 25 φορέων ανήμερα της παγκόσμια Ημέρας για την εξεύρεση καλών πρακτικών συνεργασίας γύρω από ην κακοποίηση των γυναικών και παιδιών, τηλεκδήλωση για εκπαιδευτικούς και μαθητές για την μετάβαση από την τηλεκπαίδευση στη δια ζώσης διδασκαλία, τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τα σχολεία μας για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης του 1821 και τηλεκδήλωση για τη συμβολή της γυναίκας στην απελευθέρωση, Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων και Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων με την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδίας, δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία σε συνεργασία πάντοτε με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

             Ο Δήμος Βέροιας υλοποιεί προγράμματα  ενεργειακής αναβάθμισης και πράσινων αυλών σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα.  Τα σχολεία αλλάζουν, νέα αθλητικά δάπεδα, νέες αυλές, νέα στέγαστρα, επίσης καινούριες υποδομές βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των μαθητών μας και μας δίνουν ελπίδα και όρεξη να συνεχίσουμε για όλα τα σχολεία του Δήμου μας με τον ίδιο τρόπο. Σε αγαστή συνεργασία ,επίσης, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα σχολεία για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων.

              Ευελπιστούμε και φέτος να προβούμε σε έργα, να αγκαλιάσουμε δράσεις των σχολείων μας, να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην κοινωνία και στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχοντας όμως πάντα ως πρωταρχικό μας μέλημα την υγεία και την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό. Οφείλουμε και πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία των νέων μας, αυτή άλλωστε αποτελεί το καλύτερο διαβατήριο για μια στέρεη κοινωνική πορεία και ένα ελπιδοφόρο αύριο, ατομικό και συλλογικό. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε αυτή την δύσκολη περίοδο που ξεκινά με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.          

Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και υπομονή για όλους.

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων

Συρμούλα Τζήμα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής