breaking news Νέο

Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας

  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας
  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας
  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας
  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας
  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας
  • Πρεμιέρα χθες για τα σχολεία της Ημαθίας. Επιστροφή στα θρανία με νέα μέτρα προστασίας

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε χθες το πρωϊ στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Ημαθίας. Οι μαθητές προσήλθαν στις 8:15 και παρέμειναν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και μετά την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο και όπως τονίζεται, με «όπλο» τον εμβολιασμό και τους εντατικούς ελέγχους, σκοπός είναι μια ασφαλής σχολική χρονιά.

 

-Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς για τους μαθητές των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την παρουσία του στον αγιασμό του 1ου ΓΕΛ Βέροιας και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Βέροιας, ο Δήμαρχος Βέροιας απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Από σήμερα όλοι οι μαθητές της Βέροιας και των Δημοτικών Ενοτήτων επιστρέφουν στα θρανία και στις αίθουσες διδασκαλίας. Βέβαια, το γεγονός της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία πρέπει να συνδεθεί με την ασφάλεια και την προστασία παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων από την πανδημία του κορονοϊού, με τήρηση των μέτρων πρόληψης και με σεβασμό απέναντι στους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης της υγείας όλων μας.

Αυτό το νέο ξεκίνημα ας αποτελέσει την ελπιδοφόρα αρχή της σχολικής χρονιάς. Με όνειρα και στόχους των παιδιών μας που αποτελούν τη σημαντικότερη αχτίδα φωτός για το μέλλον.

Το ταξίδι της γνώσης και των αξιών συνοδεύεται πάντα με θυσίες και κόπους. Συνοδοιπόροι αυτής της διαδρομής είναι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι γονείς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα νέα δεδομένα με δύναμη και επιμονή.

Σαν Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε κοντά στις ανάγκες που παρουσιάζονται στα σχολεία της Βέροιας ώστε αυτά να καθίστανται λειτουργικά και αποτελεσματικά με θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και στο επίπεδο της γνώσης των μαθητών. Στόχος όλων είναι σχολεία ποιοτικά, ανταγωνιστικά και αναβαθμισμένα για να παρέχουν το επίπεδο της μόρφωσης που όλοι δικαιούνται.

Ευχή όλων μας είναι η σχολική χρονιά που ξεκινά να εξελιχθεί μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, υγείας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να επισφραγιστεί με δημιουργία και πρόοδο».

Καλή Σχολική Χρονιά.

 

-Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά για μια ακόμη φορά μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες). Η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος συνεχίζουν για μια ακόμη χρονιά να ζουν μια διαφορετική καθημερινότητα.

Από καρδιάς εύχομαι η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει να είναι γεμάτη με χαμόγελα, ελπίδες και όνειρα, δίψα για γνώση και δημιουργία .

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και επιμονή στη στήριξη και στην καθοδήγηση των παιδιών μας.

Στους γονείς εύχομαι υγεία και υπομονή και να βρουν τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνεχίσουν να στηρίζουν και να ενισχύουν τις προσπάθειες των παιδιών τους .

Ως Δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες (σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα), σε συνεργασία με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων μας, ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια.

Η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας και είναι χρέος μας να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και δημιουργία.

 

-Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Ν. Καρανικόλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα για μια όμορφη και εποικοδομητική σχολική χρονιά. Τα σχολεία μας γεμίζουν και πάλι με χαρούμενες παιδικές φωνές και την αισιόδοξη ματιά των νέων μας, δίνοντας σε όλους μας δύναμη και ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο σχολικές χρονιές με δυσχέρειες στην εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά με τη συνεργασία όλων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Με ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, στον Δήμο Νάουσας, προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στα σχολεία μας για να υποδεχτούν σήμερα τα παιδιά και τους νέους μας.

Θέσαμε ως προτεραιότητα την άμεση επίλυση προβλημάτων όπου υπήρχαν, προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης, επισκευής και καλλωπισμού των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων, φροντίσαμε για την καθαριότητά τους και την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους δασκάλους, τους καθηγητές, και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με στόχο ένα ποιοτικό και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον που να παρέχει στους νέους μας όλες τις δυνατότητες, ώστε να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Η συνεργασία αυτή, με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών μας, θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση. Βασικό μας μέλημα είναι να νιώθουν τα παιδιά μας ασφαλή και να απολαμβάνουν ένα φιλόξενο, καθαρό και λειτουργικό σχολείο.

Στις μαθήτριες και στους μαθητές μας, θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς η επιστροφή τους στα θρανία να είναι η αφετηρία για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και πρόοδο. Εύχομαι να ακολουθήσουν με χαρά το συναρπαστικό «ταξίδι» προς την κατάκτηση της γνώσης και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους!


Αγιασμός 1ο ΓΕΛ Βέροιας
Αγιασμος_1ο -2ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
Αγιασμος_1ο -2ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
Αγιασμος_1ο -2ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
Καρανικόλας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής