breaking news Νέο

Το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει! -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Το ΝΑΤΟ δεν μας προστατεύει!  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ένας από τους χρόνιους καλλιεργούμενους μύθους είναι αυτός του ότι «η παρουσία της χώρας μας στο ΝΑΤΟ διασφαλίζει τα συμφέροντα μας, προστατεύει τη χώρα».

Τι και αν χρόνια τώρα ο «εξ Ανατολών κίνδυνος», προέρχεται από μία χώρα που είναι «σύμμαχος» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε απλά ότι χρόνια τώρα συνεχίζονται αδιαλείπτως  οι ασκήσεις και αποστολές όπου επιχειρούν μαζί, υπό τη ΝΑΤΟική σημαία, οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά, στο διάστημα 12 με 24 Σεπτέμβρη διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά του ναυστάθμου του τουρκικού ΠΝ στο Ακσάζ, στη Μαρμαρίδα, η ΝΑΤΟικού σχεδιασμού άσκηση εγκατάλειψης και διάσωσης πληρώματος υποβρυχίου (Submarine Escape and Rescue - SMER) «Dynamic Monarch /Kurtaran '21», όπου συμμετέχουν προσωπικό και μέσα από ΗΠΑ, Ιταλία, Τουρκία, όπως και προσωπικό από Καναδά, Ελλάδα και Ισπανία.

Συνεργασία υπάρχει και στο πλαίσιο της επιχείρησης «SeaGuardian», που ελέγχει την «κίνηση» στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή και ιπτάμενων ραντάρ από Ελλάδα και Τουρκία.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η χώρα μας ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά για τις λεγόμενες «αμυντικές δαπάνες» που στη ουσία εξυπηρετούν πρώτιστα τις στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ένα ακόμη όμως «χτύπημα» στον μύθο που αναφέραμε ήλθε πρόσφατα-το περασμένο Σάββατο-κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Αθήνα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Εκεί ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στα ανατολικά της Κρήτης απάντησε χαρακτηριστικά :

«Από τη στιγμή που δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, είναι θέμα μεταξύ των δύο κρατών, δεν θα απαντήσω σε αυτό. Υπάρχει μια διχογνωμία των δύο κρατών και μέσα στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσει το ΝΑΤΟ», ήταν η ωμή απάντησή του, φουσκώνοντας ξανά τα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Να σημειώσουμε ότι  την ίδια μέρα που συνεδρίαζε στην Αθήνα σύσσωμη η ΝΑΤΟική στρατιωτική ηγεσία και οι Έλληνες κυβερνώντες έδιναν όρκους πίστης στη λυκοσυμμαχία, το κοντέρ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο κατέγραφε την παρουσία 11 αεροσκαφών που έκαναν 18 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές σημειώθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο αποβατικής άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στον κόλπο της Σμύρνης και της αντίστοιχης κινητοποίησής τους.

Καμία λοιπόν αυταπάτη για το ρόλο του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας εκεί.

Η έξοδος από το ΝΑΤΟ και από κάθε άλλη ανάλογη «συμμαχία» και η πάλη για μία Ελλάδα με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας είναι απαραίτητη!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής