breaking news Νέο

Στήριξη Μπατσαρά σε Βοργιαζίδη και ανεξαρτητοποίηση Θεοδωρίδη

Στήριξη Μπατσαρά σε Βοργιαζίδη και ανεξαρτητοποίηση Θεοδωρίδη

Με ανακοίνωση που περιείχε αιχμές προς το δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, για τη μη «αντιδημαρχοποίησή» του, ανεξαρτητοποιήθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης, 22ας Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η έναρξη των διαδικασιών, με τον πρόεδρο του σώματος, Άρη Λαζαρίδη, να σημειώνει ότι, αν δεν υπήρχε το mini lockdown στην Ημαθία, θα γινόταν δια ζώσης η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είτε μικτή, με τη χρήση της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. «Την επόμενη φορά θα βρεθούμε στο γνώριμό μας περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος.

Απαντώντας στον κ. Θεοδωρίδη, ο δήμαρχος τόνισε ότι αδικεί, για μια ακόμη φορά, τον εαυτό του, τόσο με την ανακοίνωσή του, όσο και με τα δημοσιεύματά του. «Ουδέποτε του υποσχέθηκα έμμισθη θέση αντιδημάρχου. Αντίθετα μου είπε ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Επιλογή του η ανεξαρτητοποίηση, ο καθένας κρίνεται», είπε ο κ. δήμαρχος.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα φέρει στο σώμα θέμα ονοματοδοσίας του Μίκη Θεοδωράκη σε οδό της Βέροιας.

«Θα φέρουμε θέμα ονοματοδοσίας οδού της Βέροιας ως Μίκη Θεοδωράκη, όταν είμαστε έτοιμοι», τόνισε.

Αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε ότι η περιοχή μας υπολείπεται σημαντικά σε εμβολιασμούς σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. «Ο δήμος διοργάνωσε τη μεγάλη συναυλία στο Ξηρολίβαδο. Δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα στο ισοζύγιο των λοιμώξεων. Στη συναυλία του Νταλάρα άπαντες φορούσαν μάσκα. Κάτι που δεν γίνεται, ειδικά στους νέους ανθρώπους, στις δημόσιες συναθροίσεις τους», είπε.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη διακοπή των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού από τους δήμους, μετά από 40 χρόνια, ζητώντας, όπως και η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, από την κυβέρνηση, τη συνέχισή τους.

Τη στήριξή της στον Κώστα Βοργιαζίδη και τη συνδιοίκηση των παρατάξεών τους στη δημοτική αρχή Βέροιας εξέφρασε η Γεωργία Μπατσαρά, που ευχήθηκε να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την πανδημία.

Τη χαρά του για τη δια ζώσης λειτουργία του σώματος εξέφρασε ο Παύλος Παυλίδης, λέγοντας ότι πρέπει να αναμορφωθεί ο κανονισμός λειτουργίας, ώστε να δίνεται χρόνος στη μειοψηφία. Ο ίδιος άσκησε κριτική προς το δήμαρχο, για την απόφασή του να μην αλλάξει τους αντιδημάρχους του, μη εμπιστευόμενος τα νέα πρόσωπα της ομάδας του. Ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για καθεστωτική λογική εκ μέρους του κ. Βοργιαζίδη. Από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις του, αυτή της μη χάραξης ποδηλατόδρομου στην πόλη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων. «Δεν είναι όλα θέμα φωτογράφισης», συνέχισε, επισημαίνοντας παράλληλα τη μη βαφή των διαβάσεων πεζών, παρά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Ο Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε να μετονομαστεί η οδός Κεντρικής σε Κεντρική Οδό Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης στάθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που αφορούσαν μόνο τη Θεσσαλονίκη και καμιά άλλη περιοχή της Μακεδονίας.

 

Ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑ.Σ ζήτησε τη λήψη μέτρων από τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση της μετακίνησης αγριογούρουνων ακόμη και εντός του αστικού ιστού της Βέροιας, ενώ αναφέρθηκε στις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και μια σειρά καταναλωτικών αγαθών, που χαρακτήρισε εκρηκτικές. Επίσης χαρακτήρισε τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας, όχι ως αποφυγής, αλλά διασποράς του ιού στους μαθητές.

Να γίνουν έγκαιρα οι διαγωνισμοί για την κοπή των χόρτων και τη συντήρηση των παιδικών χαρών ζήτησε ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Επίσης επανήλθε στη διαδικασία της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού από την ΚΕΠΑ, λέγοντας ότι δεν τηρήθηκε η σχετική νομοθεσία, αναφορικά με τις δωροθεσίες χορηγών. «Ποιοι είναι οι χορηγοί, τι χρήματα έδωσαν, με ποια απόφαση κάνατε δεκτές τις χορηγίες;», ρώτησε τον κ. Κορωνά.

Σε μη ύπαρξη διαγραμμίσεων τόσο στην πόλη της Βέροιας, όσο και σε δρόμους των κοινοτήτων, η αναφορά του Βασίλη Στεφανόπουλου.

Ο Γιώργος Γουλτίδης επανέφερε το ζήτημα της πιστοποίησης της μεθόδου λειτουργίας του βιολογικού σταθμού, χαρακτηρίζοντας ως ασαφές το έγγραφο, που του αποστάλθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΒ σχετικά με την εξαφάνιση της λυματολάσπης στο βιολογικό και αναφέρεται στο πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης.

Στο σχέδιο νόμου για τη διαχείριση ζώων συντροφιάς αναφέρθηκε ο Γιάννης Τσαναξίδης της ΛΑ.Σ, λέγοντας ότι θα βάλει περαιτέρω τέλη και φόρους στους δημότες.

Στις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας την καλοκαιρινή περίοδο, με τη συμμετοχή 45 μαθητών, αναφέρθηκε ο πρόεδρό του και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Πυρινός.

Οργανωμένη χαρακτήρισε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών και στη μαθητική κοινότητα η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα, επισημαίνοντας ότι στα σχολεία του δήμου Βέροιας εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ακόμη αναφέρθηκε στις δράσεις του δήμου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης αστικής κινητικότητας, δράσεις που θα συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες.

Απαντώντας στον κ.Παυλίδη, είπε ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στην πόλη.

Στη μη αύξηση των δημοτικών τελών, για όγδοη συνεχή χρονιά, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παροχής υπηρεσιών του δήμου, η αναφορά του Στέλιου Ασλάνογλου.

Ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης είπε ότι ο δήμος, με το ελάχιστο προσωπικό του, βάφει και τις διαβάσεις πεζών, ξεκινώντας μπροστά από τα σχολεία, ενώ θα προχωρήσει και σε διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων, ενώ χαρακτήρισε ως δύσκολο εγχείρημα τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στη Βέροια, λόγω συνθηκών ασφαλείας.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι ως αντιδήμαρχος, ειδικά μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, έστειλε έγγραφο στους αρμόδιους φορείς του δήμου, ώστε να αναλάβουν τα προβλεπόμενα σχέδια πολιτικής προστασίας. Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Παυλίδη, είπε ότι και ο ίδιος είχε ψηφίσει τις διατάξεις. Επίσης είπε ότι οι αναθέσεις που έγιναν για την κοπή χόρτων, δεν κατατμήθηκαν, αλλά έγιναν ανά δημοτική ενότητα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ακόμη είπε ότι οι τιμές της αναδοχής είναι κατά πολύ μικρότερες από αντίστοιχους δήμους πανελλαδικά.

 

Στη σημαντική αύξηση των ενοικιάσεων των ηλεκτρικών ποδηλάτων αναφέρθηκε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ως αντιδήμαρχος ο Λάζαρος Ασλανίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα ενίσχυσης, μέσω του τουρισμού, των επιχειρήσεων της Βέροιας, προσεγγίζοντας, μέσω ψηφιακών δράσεων, νέους επισκέπτες. «Η τουριστική προβολή της Βέροιας είναι κομμάτι όλων όσων ανήκουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα κομμάτια που η Βέροια είναι πρωτοπόρα», είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, είπε ότι ξεκίνησε και νέα γεώτρηση στο Ξηρολίβαδο, για την ανεύρεση νερού. Απαντώντας στον κ. Γουλτίδη, είπε ότι έκανε αίτηση πριν λίγους μήνες, χωρίς να υπάρχει υπογραφή σε αυτήν. «Του έδωσα το έγγραφο του γερμανικού πανεπιστημίου και στα ελληνικά. Μπορείτε να προσφύγετε όπου θέλετε. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», κατέληξε ο κ. Διαμάντης.

Ο Θανάσης Δέλλας επιφυλάχθηκε για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, λέγοντας ότι έπρεπε να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες, ώστε να είναι ολιγομελή τα τμήματα. Για το ζήτημα του δασοκτήματος των Ριζωμάτων, ο κ. Δέλλας είπε ότι υπάρχουν καινούργια στοιχεία, χαρακτηρίζοντας ως τραγελαφικά τα επιχειρήματα του δημοσίου, που για την ιδιοκτησία των κατοίκων των Ριζωμάτων στην Πιερία, το κράτος αναγνώρισε ιδιοκτησία 100%, ενώ αντίστοιχα στην Ημαθία το 76%. Ο κ. Δέλλας χαρακτήρισε ως άγονη γραμμή τη συγκοινωνία των χωριών των Πιερίων με τη Βέροια. «Πρέπει να βρεθεί λύση, είτε με επιδότηση της γραμμής, είτε με την ανάληψή της από άλλους φορείς».Ακόμη ζήτησε την τακτική λειτουργία αγροτικού ιατρείου, που λειτουργεί μόνο κάθε Τρίτη, στα Ριζώματα. «Κάθε πέρσι και καλύτερα»,είπε ο κ. Δέλλας.

Θετικά τα σχόλια προς το Βασίλη Λυκοστράτη από τον Κώστα Βοργιαζίδη, για την αναντίμισθη αντιδημαρχία του στον τουρισμό. «Ανέλαβε ένα έμβρυο και το ενηλικίωσε. Δυστυχώς η πανδημία μας γύρισε πίσω».

Για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη σχολή αστυφυλάκων είπε ότι η πρόταση έγινε από τη διοικήτρια της σχολής, κα. Γαϊτανίδου, η οποία βρίσκει σύμφωνη τη δημοτική του αρχή.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής