breaking news Νέο

«Εμμανουήλ Παπάς – Αρχιστράτηγος των Μακεδονικών Δυνάμεων το 1821», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Εμμανουήλ Παπάς – Αρχιστράτηγος των Μακεδονικών Δυνάμεων το 1821», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Επανακυκλοφορεί σε Επετειακή Έκδοση (2021), η εξαιρετική μονογραφία του Γιώργου Βοζιάνη «Εμμανουήλ Παπάς – Αρχιστράτηγος των Μακεδονικών Δυνάμεων το 1821» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Εικονογράφηση Αθαν. Βοζιάνης, Θεσσαλονίκη 2005, β’ έκδοση 2021), φωτίζοντας την ηρωική μορφή του Εμμανουήλ Παπά που κράτησε ψηλά την σημαία της Επανάστασης στην Μακεδονία.

Ο Γιώργος Βοζιάνης με εύληπτο και κατανοητό τρόπο παρουσιάζει την ιστορία του Εμμανουήλ Παπά που ως Αρχιστράτηγος των επαναστατικών δυνάμεων της Μακεδονίας πρόσφερε τόσα πολλά στην υπόθεση του Αγώνα. Η εκλαϊκευμένη αυτή έκδοση συνοδεύεται από τις υπέροχες έγχρωμες εικόνες του Αθανάσιου Π. Βοζιάνη, που με παραστατικό τρόπο ζωντανεύουν μια ηρωική περίοδο.

Ο Γ. Βοζιάνης παρακολουθεί την ζωή του Εμμανουήλ Παπά, από την γέννησή του, το 1773 στην Δοβίτσα των Σερρών, μέχρι τον θάνατό του το 1821. Έτσι, μαθαίνουμε για την πορεία του Σερραίου αγωνιστή και την προσφορά του, την ένταξή του στον Αγώνα, τις μάχες του και την μεγάλη συμβολή του στην Επανάσταση στην Χαλκιδική.

Ξεχωριστή ηγετική μορφή του 1821, ο Μακεδόνας Εμμανουήλ Παπάς δίκαια τοποθετείται δίπλα στις μεγάλες, εμβληματικές και ηρωικές μορφές του Αγώνα.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής