breaking news Νέο

ΚΚΕ, Κομματική Οργάνωση Νάουσας : Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία!

ΚΚΕ, Κομματική Οργάνωση Νάουσας : Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία!

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται ο κίνδυνος από  την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των μαθητών, καθηγητών  προσωπικού από τη πανδημία. Τα κρούσματα στο 1ο Λύκειο Νάουσας, στο Γυμνάσιο Επισκοπής, στο ΕΠΑΛ Νάουσας και στο 1ο Γυμνάσιο Νάουσας  αποδεικνύουν ότι η διάδοση του ιού στους μαθητές παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τη βδομάδα έναρξης του νέου σχολικού έτους τα κρούσματα στην προσχολική και σχολική ηλικία, 4 - 18 ετών, αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με τη βδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία γίνεται αντιληπτή η ανάγκη άμεσα να παρθούν μέτρα, καθώς ο Νομός μας βρίσκεται ήδη στο « κόκκινο» !

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, αφού αυτά «κοστίζουν», όπως είναι η αραίωση μαθητών ανά τμήμα, οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, οι κατάλληλες αίθουσες, ο έλεγχος της μετάδοσης του ιού με επαναλαμβανόμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία, αλλά και κέντρα εμβολιασμού και ενημέρωσης στα σχολεία.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό της Νάουσας να διεκδικήσει , μέσα από τους φορείς του , τα συνδικάτα, τους αγροτικούς Συλλόγους , τους συλλόγους γονέων κα,  άμεσα να παρθούν μέτρα από τη κυβέρνηση για να μη πληρώσει ο λαός με τη ζωή του την ανυπαρξία τους!

Σήμερα επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα:

  • 15 μαθητές στην τάξη. Καθημερινή απολύμανση των σχολείων , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς.
  • Φροντιστηριακά μαθήματα για να καλυφθούν οι μορφωτικές επιπτώσεις της πανδημίας.
  • Να λειτουργήσουν με πλήρη κάλυψη όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.
  • Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους - Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, με ευθύνη του κράτους στα σχολεία.
  • Επιστροφή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας που βρίσκονται σε αναστολή και πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων. Κανένας εργολάβος σε δομές Υγείας και Πρόνοιας.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε ΙΚΑ και αγροτικά Ιατρεία.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής