breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Πρεμιέρα με το αριστερό

ΒΕΡΟΙΑ: Πρεμιέρα με το αριστερό

Πρεμιέρα με το αριστερό έκανε στις φετινές επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της η ΒΕΡΟΙΑ, καθώς την Κυριακή το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της πόλης, με ένα αμφισβητούμενο γκολ, που δέχθηκε δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η παράταση, έχασε από την Αναγέννηση Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει νωρίς τον θεσμό του κυπέλλου.

Μικρό το κακό θα σκεφθείτε, αφού στοχος της ΒΕΡΟΙΑΣ, είναι το πρωτάθλημα. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας ανησυχήσει η ήττα, από μια ομάδα της ίδιας κατηγορίας και κυρίως η συνολική εμφάνιση της ΒΕΡΟΙΑΣ, που σε ένα ακόμη παιχνίδι παρουσίασε σημαντικά κενά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Ισως βέβαια η επιστροφή κάποιων παικτών, που για διάφορους λόγους απουσίαζαν από το παιχνίδι και κυρίως η ετοιμότητα του Γιακουμάκη, που στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε ότι χρειάζεται παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό, βελτιώσουν την κατάσταση.

Στο κυρίως αγωνιστικό μέρος του κυριακάτικου παιχνιδιού η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε με ενθουσιασμό, κυριάρχησε στα 20 λεπτά και με τις ευκαιρίες που δημιουργησες στο διάστημα αυτό, έδειχνε ότι δεν θα αργούσε να έρθει το γκολ και δύσκολα ή εύκολα θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στο 8' συγκεκριμένα ο Γαβριηλίδης έπιασε το συρτό σούτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγα εκατοστά έξω από την ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της εστίας των φιλοξενουμένων.

Στο 14' ωραία ενέργεια και πάσα του Μπαϊντού ο Μπλέτσας που έβγαινε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα καθυστερεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να προλάβει να επέμβει ο Γκαγκούδης και να τον βγάλει εκτός τροχιάς.

Στο 18' ατομική ενέργεια και σούτ από καλή θέση του Μπαϊντού, που ήταν από τους πιο δραστήριους επιθετικούς της ΒΕΡΟΙΑΣ, η μπάλα βρίσκει σώμα αμυντικού της Αναγέννησης και απομακρύνεται.

Μετά την παρέλευση του πρώτου 20λεπτου και αφού κόπασε η επιθετική δραστηριότητα των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν από την περιοχή τους και να κερδίζουν μέτρα προς την περιοχή του Βελλίδη. Στο 21' κάθετη μπαλιά - πάσα προς τον Μπρομπιλια, που φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ, με τον Βελλίδη, όμως που έχει διαβάσει σωστά την φάση να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να του αποσπά την μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα νέα επίσκεψη της Αναγέννησης στα καρέ της ΒΕΡΟΙΑΣ. Σέντρα από δεξιά, στο ύψος της μικρής περιοχής ο Μπιανκονι ανενόχλητος πιάνει την κεφαλιά, με τον Βελλίδη να αποκρούει ενστικτωδώς με το χέρι, η μπάλα επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, νέα κεφαλιά που βρίσκει το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και άουτ.

Στο 30' η ΒΕΡΟΙΑ επανέρχεται στο επιθετικό προσκήνιο με τον Γαβριηλίδη, ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 45' η τελευταία ενδιαφέρουσα φάση για το πρώτο ημίχρονο, με τον Πασά να βγαίνει στην αντεπίθεση, να "τσιμπάει" την μπάλα και από τον τελευταίο αμυντικό και ενώ έβγαινε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ανατρέπεται από πίσω,  με τον διαιτητή να καταλογίζει το φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Καρδίτσας και να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον δράστη, ενώ οι Βεροιώτες ζητάνε κόκκινη.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν φάσεις για γκολ μπροστά στις δυο εστίες. Ετσι οδηγηθήκαμε στην παράταση κατά την διάρκεια της οποίας είχαμε τρεις φάσεις. Στο 94' ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητα του, έφυγε προς την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ όμως ο Μπουκουβάλας με εντυπωσιακό τρόπο  έκανε την προβολή και σταμάτησε τον αντίπαλο του πριν αυτός γίνει επικίνδυνος, για την εστία του Βελλίδη. Στο 101' ο Φοφανα έβγαλε την σέντρα, με τον Πασά στην καρδιά της άμυνας της Αναγέννησης έπιασε στην σκαστή κεφαλιά με τον Γκέγκα σε ετοιμότητα να αποκρούει την μπάλα. Και στο 118' και ενώ όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε στην διαδικασία των πέναλτι, ένα φάουλ σε μακρινή και πλάγια θέση που κέρδισε η Καρδίτσα, το εκτέλεσε ο Κοτσώνης και ύστερα από αλλεπάλληλες κόντρες η μπάλα έφθασε στον Γκίνη, που βρίσκονταν ακάλυπτος δυο μέτρα από τον Βελλίδη και αυτός με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα με τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ με επικεφαλής τον Μάρκο Βελλίδη να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή και στον δεύτερο επόπτη κ. Τσακίρη για οφσαϊντ δίχως όμως αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Χατζηνάκος, Τσιακίρης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (61’ Οικονόμου), Μπλέτσας, Γαβριηλίδης, Πασάς, Ορφανίδης (65’ Γιακουμάκης), Μπαϊντού (90’ Φοφανά).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Γκέκας, Γκόλιας, Γκουγκούδης (67’ Γκίνης), Καρανίκας, Σταμόπουλος, Λαρρέα, Λαγός (105' Κοτσώνης), Πολίτης (67’ Κουτσιανικούλης), Μπενγκόα (90’ Αθανασιάδης), Μπιανκόνι (90+ Ξέρρας), Μπραμπίγια (91’ Λώττας).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής