breaking news Νέο

Κριτήρια και επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω Leader, δημοσιεύθηκε η απόφαση

Κριτήρια και επιλέξιμες δαπάνες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω Leader, δημοσιεύθηκε η απόφαση

Το ύψος της επιδότησης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αιτήσεις χρηματοδότησης από τα ιδιωτικά Leader, περιλαμβάνει η απόφαση με τίτλο «Πλαίσιο υλοποίησης Υπομέτρου 19.2, του Μέτρου 19, Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Ιδιωτικού χαρακτήρα και λοιπές διατάξεις εφαρμογής των Τοπικών Προγραμμάτων», που αναρτήθηκε στο ΥπΑΑΤ και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 4268). Αγορά καινούργιων οχημάτων μεταφοράς προϊόντων, δαπάνες προβολής (όπως ιστοσελίδα, έντυπα, διαφήμιση και συμμετοχή σε εκθέσεις), αγορά συγκροτήματος ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, επενδύσεις οι οποίες αφορούν στην επεξεργασία, διακίνηση και εμπορία δασικών προϊόντων, επιδοτεί μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Leader, που η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί αρχές 2018.
Επίσης είναι επιλέξιμες δαπάνες ειδικού εξοπλισμού όπως η αγορά -  κατασκευή παραδοσιακών ξύλινων σκαφών για εξυπηρέτηση τουριστικών δραστηριοτήτων, αγορά αλόγων για δραστηριότητες περιήγησης, αγορά οχημάτων μεταφοράς πελατών για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού / θεματικού τουρισμού και εφόσον τεκμηριώνεται πλήρως η αναγκαιότητά τους και μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ για τα οχήματα αυτά. Ακόμη κατασκευή οικίσκου - αποθήκης για τις ανάγκες εξυπηρέτησης της επένδυσης, μέχρι 40 τ.μ, μόνο για επενδύσεις τουριστικών καταλυμάτων.
Ο δικαιούχος οφείλει να ολοκληρώσει την επένδυση εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματός της, όπως δηλώνεται στην αίτηση στήριξης, και εντός, το πολύ, τριών ετών από την στιγμή της ένταξης. Σε κάθε περίπτωση μέχρι την 30/6/2023. Η ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της πράξης θεωρείται η κατάθεση του τελευταίου αιτήματος πληρωμής του έργου στην Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Η ενίσχυση χορηγείται στο δικαιούχο με τη μορφή επιχορήγησης και το ύψος της υπολογίζεται βάσει των επιλέξιμων δαπανών. Ο προϋπολογισμός της πράξης που διαμορφώνεται με το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, αποτελεί τον εγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό της. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πράξης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής