breaking news Νέο

Θ.Θεοδωρίδης : «Τώρα τα βλέπω πιο ελεύθερα τα πράγματα και μπορώ να μπω στην κατάσταση διαχείρισης των πραγμάτων, του ελέγχου, της φωνής της δικής μου»

Θ.Θεοδωρίδης : «Τώρα τα βλέπω πιο ελεύθερα τα πράγματα και μπορώ να μπω στην κατάσταση διαχείρισης των πραγμάτων, του ελέγχου, της φωνής της δικής μου»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο «ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8» και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, την Τρίτη 28/9/2021.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ποια θα είναι δράση του ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, τόνισε : «Για μένα σημαίνει ελευθερία κινήσεων. Όταν ήμουν κάτω από μία παράταξη, σεβόμουνα κάποιες θέσεις της παράταξης, ήμουν πιο συμμαζεμένος. Τώρα τα βλέπω πιο ελεύθερα τα πράγματα και μπορώ να μπω στην κατάσταση διαχείρισης των πραγμάτων, του ελέγχου, της φωνής της δικής μου….Τώρα θα κινητοποιηθώ περισσότερο και θα είμαι πιο ανεξάρτητη φωνή».

Σχετικά με τις αιτίες της ανεξαρτητοποίησής του υπογράμμισε : « Πριν 2 χρόνια, σε μία συνέντευξη είχαμε ξανασυζητήσει το τι μου είχε υποσχεθεί ο κύριος δήμαρχος, για να συμμετέχω στην κεντρική διοίκηση, με αντιδημαρχίες που δεν δέχτηκα για δικούς μου προσωπικούς λόγους, τονίζοντας ότι θέλω να δουλέψω σε ένα κομμάτι που το ξέρω και το είχα ξεκινήσει το 2011. Δεν νομίζω να υπάρχει σύμβουλος, που ο δήμαρχος θα του δώσει θέση και θα το αρνηθεί. Θα μπορούσα από τότε να είμαι έμμισθος αντιδήμαρχος…»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις με το δήμαρχο για την αντιδημαρχία καθαριότητας, διευκρινίζοντας : «Δέχομαι, είπα στο δήμαρχο, οποιαδήποτε αντιδημαρχία αμισθί, αρκεί όλοι οι αντιδήμαρχοι να είναι αμισθί. Και για να μην έχουμε τα προβλήματα με προηγούμενους, που προεκλογικά ήταν για αμισθί και στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στα δικαστήρια. Μάλιστα του είπα να τους καλέσεις όλους και με κάποια συμβολαιογραφική πράξη τα χρήματα να μπαίνουν σε έναν κωδικό και στο τέλος της χρονιάς να πηγαίνουν στο δήμο. Δεν δέχομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας να αφήνω το μαγαζί μου και να είμαι αμισθί, όταν κάποιοι επί 10 χρόνια παίρνουν μισθό...Με πείραξε ότι προσπάθησε να περάσει στην κοινωνία της Βέροιας  ότι ο Θεοδωρίδης είχε δεχθεί να είναι αμισθί και ξαφνικά αφού δέχτηκε, σαν να τον παρακαλούσα.…Είπα αμισθί όλοι. ..Δεν με ενδιαφέει ο μισθός, με την προϋπόθεση και όλοι οι άλλοι να είναι αμισθί. Έτσι έχει κλείσει για μένα αυτός ο κύκλος και ανεξαρτητοποιήθηκα».

Σε σχέση με την παράταξη της κας Μπατσαρά τόνισε : « Όταν συναντηθήκαμε μετά την ορκωμοσία, είπα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με όλους, γιατί αυτό λέει ο νόμος, δεν είναι ανάγκη ν’ ασχοληθούμε  με τους αρχηγούς των παρατάξεων, υπάρχουν κάποια παιδιά που ήμασταν και τις προηγούμενες φορές μαζί, Αν δεν δεχόταν, θα πηγαίναμε στα Δημοτικά Συμβούλια μόνοι μας και εκεί ο καθένας να αναλάμβανε τις ευθύνες του…Είπα να μην πάρουμε ένα νούμερο, 15 εμείς, 8 η κα Μπατσαρά και κάνουμε το 23, αυτό θα θεωρεί ενδεχομένως συναλλαγή, ότι κάτι παίζεται…εγώ θεωρούσα ότι θα κατηγορούμασταν για συναλλαγή ή συμφωνία. Εγώ ήθελα να πάμε μόνοι μας και μάλιστα η συμφωνία που κάναμε τότε με τονδήμαρχο και δώσαμε εξουσιοδότηση ήταν για 2 χρόνια. Εμείς δεν περιμέναμε με την καινούργια διετία να μην μας καλέσει ο δήμαρχος, για να δούμε αν θα προχωρήσουμε με την κα. Μπατσαρά ή τι θα γίνει στην πορεία. Και τώρα πάλι μόνοι μας θα έπρεπε να πάμε…».

Αναφορικά με την κριτική που ασκούσε το προηγούμενο διάστημα σε ζητήματα διαχείρισης διευκρίνισε : «Σαν ομάδα δεν βρεθήκαμε καθόλου- μία, δύο φορές πριν τον κορονοϊό, ήταν δύσκολη η επικοινωνία και για μένα ειδικά, επειδή δεν ήμουν σε επιτροπές με δική μου ευθύνη, μάθαινα τα πράγματα από μακριά. Δεν ψήφισα κάποια εισηγητικά. Δεν κρατούσα μία επιθετική στάση…Προσπάθησα όσο πιο ελαφριά να ασκώ κριτική απέναντι στην παράταξη. Ήμουν δεσμευμένος ηθικά. Μπορώ να βοηθήσω το δήμο απ’ έξω, όσο είμαι δημοτικός σύμβουλος…Δεν ψήφισα ελάχιστα θέματα, όπως με τις ανεμογεννήτριες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμος Βέροιας, αν και γνωμοδοτικά πήραμε θέση υπέρ του εισηγητικού, ενώ οι δήμοι Νάουσας και Εορδαίας ήταν αρνητικοί…».

Σε σχέση με το «κύμα ανεξαρτητοποιήσεων» στο Δ.Σ. Βέροιας, σχολίασε : « Δεν έχει πλέον ο κ. Δήμαρχος το 23, ούτε και το 20 (σ.σ έδρες στο Δ.Σ)...Μη βιάζεστε, το Νοέμβρη θα δείτε και άλλα πράγματα…Δεν με απασχολεί η πολιτική με την έννοια αν θα ξαναεκλεγώ, αν θα ξανακατέβω, είναι δικός μου λογαριασμός, που θα δούμε στην πορεία…Η ουσία για μένα είναι το πρόγραμμα. Τι κάναμε από τις προτάσεις που έχω στο Δήμαρχο και στην ομάδα, για να προχωρήσει αυτός ο τόπος πέρα από τα «στεγνά» που γίνονται, όταν ερχόμαστε στα Δ.Σ. και ψηφίζουμε ό,τι προτείνει η υπηρεσία…Ένα Δ.Σ. δεν μπορεί να ασχολείται με το επίπεδο έγκρισης του τάδε ή να κόψουμε το δένδρο… Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου των δημάρχων, να βρουν τρόπο το Δ.Σ. να ξεμπλοκάρει από αυτό το πράγμα. Εγώ δεν είμαι της άποψης πότε το κεντρικό κράτος βγάλει κάποια προγράμματα στον αέρα και εμείς τώρα σαν επαίτες να προσπαθούμε να πάρουμε κάποιο κομμάτι από την πίτα που θα μας ρίξει. Πιστεύω ότι κάθε δήμος έχει τις δικές του προοπτικές, τα δικά ου προβλήματα, θέλει να δώσει άλλη ανάπτυξη στον τόπο του και δεν μπορεί ν’ ασχολείται να πάρει ένα μερίδιο από τα όσα μοιράζει το κράτος με τον τρόπο αν έχει καλή ή κακή μελέτη πάντοτε σε αυτό που το κράτος ορίζει…Πρόσφατα επισκέφτηκα τα Τρίκαλα, που είναι πιο μπροστά από εμάς. Δεν είναι κακό να παίρνουμε ιδέες από περιοχές που είναι πιο μπροστά από εμάς. Οπου μπορούμε να πάρουμε τη δική τους εμπειρία, ναι, να το κάνουμε. Χαίρομαι που ο κ. Γρηγοριάδης τον επισκέφθηκε, έχει συνεργασία και πιστεύω πως είναι σε θετική κατεύθυνση…».

Και κατέληξε, τονίζοντας : «.Δεν θα κρυφτώ από τίποτε, η θέση μου θα είναι φανερή, δεν θ’ αλλάξω χαρακτήρα, επειδή κάποιοι το θέλουν».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής