breaking news Νέο

Για την «αμυντική συμφωνία» Ελλάδας - Γαλλίας - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Για την «αμυντική συμφωνία» Ελλάδας - Γαλλίας - Του Αλέκου Χατζηκώστα

Άφθονη προπαγάνδα συνόδεψε την περίφημη συμφωνία «αμυντικού χαρακτήρα» μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Ας δούμε την αλήθεια, πίσω από τους πανηγυρισμούς.

1.Λένε μεταξύ άλλων ότι οι γαλλικές φρεγάτες, τις οποίες θα προμηθευτεί το Πολεμικό Ναυτικό, μεταβάλλουν τον συσχετισμό στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο σε βάρος της Τουρκίας και ότι έτσι ενισχύεται η άμυνα της χώρας. Λένε ψέματα. Τα εξοπλιστικά προγράμματα όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής, δεν καθορίζονται με βάση τις ανάγκες της άμυνας και της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά κυρίως από τον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και τον ρόλο που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτόν. Να θυμίσουμε απλά ότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος των πολεμικών πλοίων δεν περιπολεί στα ελληνικά νησιά, αλλά στις ανοιχτές θάλασσες της Μεσογείου, συμμετέχοντας στις δεκάδες ΝΑΤΟικές αποστολές από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

2.Λένε ακόμα ότι η συμφωνία με τη Γαλλία, μετά την αντίστοιχη για τα «Rafale», σηματοδοτεί την «απεξάρτηση» από την αμερικανική πολεμική βιομηχανία και τη στροφή στην ευρωπαϊκή, ενισχύοντας τον ρόλο της ΕΕ, άρα και της Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι και οι ΗΠΑ χαιρέτησαν την συμφωνία αυτή.  Η ελληνογαλλική συμφωνία είχε την «έγκριση» και των ΗΠΑ, ως «αντίδωρο» στη χασούρα που υπέστη η γαλλική πολεμική βιομηχανία από την ακύρωση της συμφωνίας για τα υποβρύχια με τους Αυστραλούς . Να τονίσουμε ακόμη ότι καμία διαφορά δεν κάνει για τον λαό ποιο μονοπώλιο θα καταβροχθίσει το 2% του ελληνικού ΑΕΠ, πάνω από 4 δισ. τον χρόνο, όσα ξοδεύει δηλαδή το ελληνικό κράτος για εξοπλισμούς, με βάση τις νόρμες του ΝΑΤΟ. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι αυτά τα λεφτά δεν γίνονται σχολεία, δάσκαλοι, νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτές, δωρεάν φάρμακα, αλλά όπλα για τις ανάγκες του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού.

3. Λένε ότι η αμυντική συμφωνία τοποθετεί τη Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας, ως έναν αξιόπιστο σύμμαχο, έτοιμο να αναλάβει ακόμα και στρατιωτική δράση σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης στα Ελληνοτουρκικά. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει χρόνια τώρα από το ΝΑΤΟ που Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι. Η Γαλλία, όπως και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι «εταίροι», έχει πρωταγωνιστική ευθύνη για την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναπτύσσουν στρατηγικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα, που αποτελεί κλειδί στη διαχείριση του Προσφυγικού, αλλά και στο ξεδίπλωμα του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στην Κεντρική Ασία.

Η Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ελλάδας - Γαλλίας, όσο και η Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που θα ανανεωθεί για ακόμη 5 χρόνια, υπηρετούν τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης, αναλαμβάνοντας ρόλο "πρωτοπαλίκαρου" κι εμπλέκοντας τον λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που δυναμώνουν στην περιοχή και παγκόσμια, με θύματα τους λαούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής