breaking news Νέο

Α’ κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Τι προβλέπει η προκήρυξη

Α’ κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Τι προβλέπει η προκήρυξη

Μπορεί  το δείγμα να είναι μικρό, καθώς έχουμε διανύσει μόλις τις δύο πρώτες αγωνιστικές και οδεύουμε προς την Τρίτη, που διεξάγεται το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, όμως οι στόχοι των 10 ομάδων της Α’ κατηγορίας, όπως και οι φετινές δυνατότητες τους, λίγο πολύ έχουν αποτυπωθεί μέσα στο γήπεδο, δίχως αυτό να αποκλείει τις εκπλήξεις, όσον αφορά τα προγνωστικά των ειδικών, πάντα φυσικά σε σχέση με το ρόστερ των ομάδων.

Και φέτος, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας θα διαδεχθούν τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ άουτ, στα οποία θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες.

Οι ομάδες συγκεκριμένα που θα καταλάβουν τις πρώτες πέντε θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα πάρουν μέρος στα πλεϊ οφ μέσα από τα οποία θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής, που στη συνέχεια θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ’ Εθνική αντιμετωπίζοντας τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Πιερίας, της ΕΠΣ Χαλκιδικής, της ΕΠΣ Πέλλας και την ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας (ο πρωταθλητής συμμετέχει στον Α’ όμιλο). Και από τις πέντε αυτές ομάδες θα προβιβαστούν στην Γ’ Εθνική οι δύο πρώτες.

Όσον αφορά τα πλεϊ άουτ, η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την ολοκλήρωση τους θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία.

Από την φετινή Α’ κατηγορία της Ένωσής μας, δηλαδή θα υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα, ενώ ο πρωταθλητής δεν κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο της ανόδου στην Γ’ Εθνική, αλλά θα το διεκδικήσει, όπως ήδη αναφέραμε, μέσω των αγώνων μπαράζ με τους πρωταθλητές τριών όμορων με την Ημαθία νομών (Πέλλας, Κοζάνης, Πιερίας) της ομάδας που θα καταλάβει την 2η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας και του πρωταθλητή της ΕΠΣ Χαλκιδικής. Αυτές είναι οι μόνες διαφορές της φετινής προκήρυξης του πρωταθλήματος σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, που βέβαια δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού.

Κατά τα άλλα οι ομάδες διατηρούν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ και των πλεϊ οφ το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Σχετικά με τον περιορισμό των ποδοσφαιριστών:

Στην Α’ κατηγορία, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών κάτω των 19 ετών, ενώ στην β’ κατηγορία τουλάχιστον ενός. Και πιο συγκεκριμένα για όλη τη φετινή σεζόν (2021-2022) στον προαναφερόμενο περιορισμό ηλικίας κάτω των 19 ετών, ανήκουν οι ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1-1-2002 και μετά.

Στην Γ’ κατηγορία δεν υπάρχει κανένας ηλικιακός περιορισμός.

Αυτά όσον αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ένωσής μας που βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν περιλαμβάνει, όπως βέβαια συμβαίνει τα τελευταία χρόνια ομάδες δύο ταχυτήτων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής