breaking news Νέο

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ο φασισμός δεν τέλειωσε… -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ο φασισμός δεν τέλειωσε…  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Τα γεγονότα- που προβλήθηκαν δεόντως από τα ΜΜΕ- στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τις προηγούμενες ημέρες, οκτώ χρόνια μετά από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και σχεδόν ένα χρόνο μετά από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας ως εγκληματική οργάνωση, δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

1.Εκεί αποδεδειγμένα έδρασαν με οργανωμένο εγκληματικό τρόπο φασιστικές ομάδες. Ξανά οι φασίστες αποδεικνύονται το μακρύ χέρι του συστήματος απέναντι στο οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι στις διεκδικήσεις των μαθητών, στα αιτήματα, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις τους. Οι καταγγελίες μαθητών, φοιτητών, γονιών και εκπαιδευτικών για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που επί της ουσίας έκανε πλάτες στο οργανωμένο σχέδιο των ναζιστικών ομάδων, δείχνουν αυτό που έχει κατ' επανάληψη επιβεβαιωθεί σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις: Τα στηρίγματα, τους δεσμούς, τις πλάτες που σταθερά βρίσκουν τα στοιχεία αυτά μέσα στον μηχανισμό του αστικού κράτους, διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις.

2. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μάλιστα σημειώνουμε και την απαράδεκτη προσπάθεια να κάνουν λόγο τα κυβερνητικά στελέχη «για δύο άκρα», προσπάθεια  που επιχειρεί έτσι να εξισώσει το θύτη με το θύμα, χωρίς να τολμούν να καταδικάσουν τις φασιστικές ομάδες. Να μη εξηγούν για την πρωτοφανή κάλυψη που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ. στα «μπες - βγες» των φασιστοειδών, να μην σημειώνουν τις ευθύνες της διεύθυνσης του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν επί δύο μέρες το ΕΠΑΛ να γίνεται ορμητήριο για επιθέσεις περιθωριακών, φασιστικών ομάδων σε βάρος μαθητών του σχολείου, εκπροσώπων εκπαιδευτικών και φοιτητών. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα βλέπει το υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να απαντήσει και με ποιών την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο.

3. Στα θετικά η άμεση και μαζική αντίδραση λαού και νεολαίας της Θεσσαλονίκης μέσα από τους μαζικούς φορείς. Έναν χρόνο λοιπόν μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, τα γεγονότα «μιλάνε»: Το «αυγό του φιδιού» ζεσταίνεται στον κόρφο του σάπιου συστήματος. Η απάντηση μπορεί να έρθει μόνο από την οργανωμένη μαζική δράση για να απομονωθούν, για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν σε κάθε γειτονιά, σχολείο και σχολή, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Μόνο ο λαός μπορεί να «κόψει απ' τη ρίζα» το βρώμικο αυτό χέρι, με την οργανωμένη πάλη του ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, και όχι όσοι το υπηρετούν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής