breaking news Νέο

Λ.Τσαβδαρίδης : «Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, βελτιώνει την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία»

Λ.Τσαβδαρίδης : «Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, βελτιώνει την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία»

Νομοθέτημα πολιτικής ευθύνης, ανθρωπιστικής ευαισθησίας και κοινωνικής ενσυναίσθησης που αφορά άμεσα ή έμμεσα πάνω από 1 εκατ. Αναπήρους συμπολίτες μας, πάνω από 400 χιλιάδες παιδιά προσχολικής και σχολικής αγωγής καθώς και μία πλειάδα φορέων, δομών και ιδρυμάτων που έχουν ως επίκεντρο τους τη φροντίδα και εκπαίδευση του παιδιού, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως επισήμανε στην ομιλία του στη Βουλή, στις διατάξεις του νομοσχεδίου:

• Ισχυροποιείται το πλαίσιο πρόληψης και προστασίας απέναντι στην παιδική κακοποίηση έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον χωρίς η σωματική και η ψυχική τους υγεία να διατρέχει κίνδυνο

• Εκσυγχρονίζονται οι παιδαγωγικές μέθοδοι με έμφαση στην εξατομίκευση των αναγκών του παιδιού και στην γόνιμη καλλιέργεια των δεξιοτήτων του έτσι ώστε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μέσω εισαγωγής του καινοτόμου Προγράμματος «Κυψέλη» που αποτελεί έναν μηχανισμό πρώιμης ανίχνευσης νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών, να απολαμβάνουν μία παραγωγική εκπαιδευτική διαδικασία απαλλαγμένη παράλληλα από την τοξικότητα κοινωνικών και οικονομικών αποκλεισμών

• Αναβαθμίζονται οι δυνατότητες πρώιμης παρέμβασης προκειμένου τα παιδιά σε κλειστές δομές να μπορούν να βρουν τη δική τους οικογένεια και να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την βέλτιστη κοινωνική τους επανένταξη

• Και πολλαπλασιάζονται οι ευκαιρίες έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Ιδιαίτερα δε η θεσμοθέτηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού, έρχεται να καλύψει τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ατόμου με αναπηρία και να διευκολύνει τις καθημερινές του δραστηριότητες, βγάζοντας έτσι οριστικά αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας από την απομόνωση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν εντός της κοινότητας και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς εμπόδια και άδικους περιορισμούς.

Μπροστά σε όλες αυτές τις κομβικές τομές που φωτίζουν το ευαίσθητο πρόσωπο της κοινωνίας μας, τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευση είναι για ακόμη μία φορά μυωπική και αμήχανη.

Υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το παίζει δήθεν κοινωνικά ευαίσθητος στα λόγια, όταν η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που στην πράξη ενέταξε φέτος στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς 13.500 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιδιά σε σχέση με το 2018, όταν το Υπουργείο Εργασίας έχει κάνει 1.000 προσλήψεις σε δύο χρόνια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει καμία και όταν αυτή η Κυβέρνηση δαπανά 175 εκατομμύρια περισσότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής