breaking news Νέο

Λάζαρος Κουμπουλίδης : «Πόσα είναι αυτά τα ζώα που δεν μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός τους με τις στειρώσεις;»

Λάζαρος Κουμπουλίδης : «Πόσα είναι αυτά τα ζώα που δεν μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός τους με τις στειρώσεις;»

 

-Ο δικηγόρος Βέροιας μίλησε στο Ράδιο Αιχμή-102,8

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο δικηγόρος Λάζαρος Κουμπουλίδης, τη Δευτέρα 4/10, με αφορμή τη δράση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Για τη δράση αυτή σημείωσε : «Θέλαμε να κάνουμε κάτι, για να εστιάσουμε στο ζήτημα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Κάναμε μία ανοικτή πρόσκληση το Τμήμα περιβάλλοντος-Αυτοδιοίκησης – Πολιτισμού της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας  σε όποιον κατά βάση φιλόζωο ενδιαφέρεται, σε φορείς, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βέροιας  για να βρεθούμε στο Κυνοκομείο, προκειμένου να εκτιμήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να δούμε πόσο έχουμε προχωρήσει  ως δήμος στην κατεύθυνση αυτή, να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να προτείνουμε συνεργασίες για λύσεις που θα ανακουφίσουν και τους δημότες και τα ζώα».

Απαντώντας γενικότερα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τόνισε : «Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων – εδώ εστιάζουμε- είναι ένα πρόβλημα, που και το δήμο μας τον ταλανίζει πάρα πολύ. Με εντύπωση πληροφορήθηκα πως προεκλογικά μέσα στα τρία σημαντικότερα προβλήματα του δήμου οι δημότες κατατάσσουν το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Ως προς το Κυνοκομείο της Βέροιας, ταλαιπωρεί το δήμο τα τελευταία 20 χρόνια από την ανέγερσή του ακόμη αλλά και από τον τρόπο λειτουργίας του. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας, υπέρ δηλαδή της διαχείρισης των ζώων με στειρώσεις, εμβολιασμούς και επανεντάξεις στο χώρο που περισυλλέχτηκε το ζώο, διαφορετικά, αν είναι σε ένα χώρο που ο νόμος εξαιρεί, όπως π.χ στα σχολεία ή εθνικές οδούς, σε κάποιον άλλο χώρο μέσα στα διοικητικά όρια. Δυστυχώς, παρά τις ανακοινώσεις για μαζικές στειρώσεις, για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων – γιατί και εμείς θέλουμε να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα στους δρόμους- και μόνο μέσω στειρώσεων, στο πλαίσιο του νόμου, αυτό μπορεί να επιτευχθεί, διαπιστώνουμε ότι πολλά αδέσποτα ζώα κυκλοφορούν και σε όποιες φάσεις έγιναν για περισυλλογή διαπιστώνουμε ότι πάνω από το 50% δεν έχουν διαχειριστεί από το δήμο, δεν έχουν στειρωθεί. Και αυτό που αναρωτιόμαστε είναι, τόσες προσπάθειες για στειρώσεις-κατά εκατοντάδες όπως κάποιες φορές ας ανακοινώνουν –τι γίνονται; Πόσα είναι αυτά τα ζώα, που δεν μπορεί να ελεγχθεί ο αριθμός τους με τις στειρώσεις;».   

Σε σχέση με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα αυτό απάντησε : «Θέλει να δώσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία – να πετάξει το μπαλάκι της διαχείρισης- σε σωματεία, που δεν έχουν την αναγκαία χρηματοδότηση, για να κάνουν κάτι που υπηρετεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Ακόμη και το καταφύγιο των ζώων της Βέροιας, που θα έπρεπε να έχει έναν κτηνίατρο, είναι μεγάλοι περίοδοι που δεν έχει καν κτηνίατρο. Πόσο μάλλον ένα σωματείο που έχει πενιχρά μέσα, μπορεί να κάνει εγκαταστάσεις, να έχει κτηνίατρο και όλα τα υπόλοιπα, για να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Εμείς θεωρούμε ότι όλοι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν καταφύγια ζώων και να τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί δηλαδή το Κυνοκομείο της Βέροιας να έχει 17 αδειοθετημένες θέσεις και κατά καιρούς να εμφανίζει αριθμό μέχρι και 200 και μάλιστα και χωρίς κτηνίατρο. Πόσο δε περισσότερο αυτό να το κάνει ιδιώτης».  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής