breaking news Νέο

Απολογισμός δράσεων και έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας

  • Απολογισμός δράσεων και έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
  • Απολογισμός δράσεων και έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
  • Απολογισμός δράσεων και έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας

ΕΛΕΝΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στα 6 χρόνια επαναλειτουργίας  της Δημοτικής  Αστυνομίας  επενδύσαμε και συμβάλλαμε στην βελτίωση της  καθημερινότητας του πολίτη και στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας.

    Προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε συνεργασίες σε θέματα συναρμοδιοτήτων και σε μια  πιο εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες.

      Επιδιώξαμε την συνεργασία με τους επαγγελματίες της εστίασης και εμπορικών καταστημάτων για θέματα τήρησης των κανονισμών του Δήμου Βέροιας και την τήρηση  ισχύουσας Νομοθεσίας όσον αφόρα τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας .

    Καταφέραμε στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου, με δική μας οργάνωση να ελέγχεται η πρόσβαση κάθε επιβατικού οχήματος και επαγγελματικών οχημάτων αλλά και κάθε έκτακτη περίσταση.

    Βελτιώσαμε το κυκλοφοριακό και αποτρέψαμε την παράνομη στάση και στάθμευση του ενός και δύο λεπτών που μετατρεπόταν σε ώρες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Εξυπηρετούμε ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εκτός της οικία του με την θεώρηση του  γνησίου υπογραφής.

   Μεγάλη ανταπόκριση έχει η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους κοινόχρηστους χώρους κατόπιν συστάσεων μας αλλά και με τον ενδεδειγμένο τρόπο απομάκρυνσής από την συμβεβλημένη  εταιρεία διαχείρισης ανακύκλωσης αυτοκινήτων.

   Συμβάλλαμε στην προσπάθεια του περιορισμού-μείωσης των αδέσποτων ζώων στους κοινόχρηστους χώρους, με ενέργειες ώστε πολίτες που τα φροντίζουν να τα υιοθετήσουν βάση της σχετικής Νομοθεσίας και τις υποχρεώσεις που ρέουν από αυτήν.

    Όλα αυτά με πολύ υπομονή, με ομαδικό πνεύμα  συνεργασίας και την στήριξη του νυν πολιτικού Προϊσταμένου κ.Κελεσίδη αλλά και του προηγούμενου κ.Ακριβόπουλου.

 

 

ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας σύμφωνα με τον νόμο 3731/2008 ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται (20 και παραπάνω) . Φυσικά με την πάροδο των ετών προστίθενται συνεχώς και άλλα καθήκοντα με πρόσθετες ενέργειες σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως δηλαδή με τους ελέγχους της πανδημίας, της πυρασφάλειας κλπ, βεβαίως ασχολούμαστε με πολλά και διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Πολλοί πολίτες είναι πλέον που απευθύνονται στην Υπηρεσία μας διότι την εμπιστεύονται και ξέρουν ότι ανταποκρινόμαστε άμεσα στην επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν παρόλο που η έκταση του Δήμου μας είναι μεγάλη και το προσωπικό ελάχιστο. Η προσπάθεια να λύνονται τα προβλήματα χωρίς να χρειαστεί η επιβολή προστίμων είναι συνεχής με ενημερώσεις και συστάσεις από όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και με την φυσική μας παρουσία. Ζητούσαμε, ζητούμε και πάντα θα ζητούμε την συνεργασία όλων των πολιτών ώστε να γίνεται η ζωή μας καλύτερη με λιγότερο άγχος και στεναχώρια.

 

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Δημοτική Αστυνομία  είναι  «εργαλείο» του Δημότη του Δήμου Βέροιας,  Μητροπολιτικού και περιφερειακού.  Αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ πολίτη και Υπηρεσιών.

Δίνει λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

 

Έννοια και ουσία

    Παρεξηγημένη έννοια στην συνείδηση του κόσμου ο ρόλος της Υπηρεσίας,  όμως  κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων της επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα .  Είναι ξεχωριστό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  με πολλαπλές αρμοδιότητες.

 

Λίγα λόγια για την Δημοτική Αστυνομία της Βέροιας :

   Αριθμεί δυναμικό 9 ατόμων, με ζώνη ευθύνης τον Μητροπολιτικό Δήμο Βέροιας και 32 χωριά του, με διαφορετική μορφολογία εδάφους και προβλήματα ανά τοποθεσία.

   Η Δημοτική Αστυνομία καταθέτει προτάσεις που αφορούν την βελτίωση του κυκλοφοριακού της πόλης λαμβάνοντας υπόψη και αναφορές-πληροφορίες που δέχεται τους πολίτες.

    Επίσης είναι ενεργή ως προς το κοινωνικό έργο, με δράσεις ως προς συμπολίτες μας και ιδρύματα.

   Μέλημά μας είναι η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της και επιπλέον τεχνικό αναγκαίο εξοπλισμό, δηλαδή  με νέα αυτοκίνητα και μέσα επικοινωνίας.

   Πέρα όμως από κάθε έννοια και επιχειρησιακή ικανότητα- διάθεση, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επιτυχία όλων μας, ατομικά, οικογενειακά, κοινωνικά, υπηρεσιακά ξεκινάει- οφείλεται στο «ΑΤΟΜΟ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ».

«Ο σεβασμός στον εαυτό μας , σεβασμός στον συνάνθρωπό μας».

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

2015-2021(έως 29/9)

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΑΝ

 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

 

480

80

350

 

Βεβαιώσεις Παραβάσεων Στάθμευσης ΚΟΚ

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

(έως 29/9)

860

2063

1675

1060

1055

2039

1000

 

Σύνολο Παραβάσεων: 8852

 

Βεβαιώσεις Παραβάσεων του Κανονισμού Καθαριότητας

2015-2021(έως 29/9)

Σύνολο Παραβάσεων: 205

 

Βεβαιώσεις Παραβάσεων για Τήρηση Κανόνων των Διατάξεων για τα Ζώα Συντροφιάς

2015-2021(έως 29/9)

Σύνολο Παραβάσεων: 10

 

Βεβαιώσεις Γνησίου Υπογραφής σε Οικίες

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

(έως 29/9)

-

710

680

730

670

570

790

 

Σύνολο: 4150

 

Έλεγχοι σε Φυσικά Πρόσωπα για Χρήση Μάσκας & Μετακίνησης (σύμφωνα με τις διατάξεις για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας Covid-19)

2020-2021(έως 29/9)

Σύνολο Ελέγχων: 1000

 

Εκθέσεις Αυτοψίας με Παραβάσεις για Κατάληψη Κοινοχρήστων Χώρων

2015-2021(έως 29/9)

Σύνολο Ελέγχων: 250


Καπουρτίδης
Κελεσίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής