breaking news Νέο

«Ο κάμπος, ο κόσμος» και «Γη και ύδωρ», παρουσίαση βιβλίων από τον Δ. Ι. Καρασάββα

  •  «Ο κάμπος, ο κόσμος» και «Γη και ύδωρ», παρουσίαση βιβλίων από τον Δ. Ι. Καρασάββα
  •  «Ο κάμπος, ο κόσμος» και «Γη και ύδωρ», παρουσίαση βιβλίων από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου με ευαισθησίες και βαθιά αγάπη για τον τόπο του, ο Τάκης Ν. Λαϊνάς από τα Λεχαινά, Γεωπόνος στο επάγγελμα, αλλά και Συγγραφέας στρατευμένος στις αγνές και ωραίες ιδέες, στέλνει το δικό του μήνυμα από την Ηλεία, και αφήνει το δικό του αποτύπωμα με τα δύο βιβλία του, «Ο κάμπος, ο κόσμος» και «Γη και ύδωρ».

Ο Τάκης Ν. Λαϊνάς, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στα Λεχαινά, όπου δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας Γεωπόνος. Είναι ενεργό μέλος της ηλειαικής κοινωνίας και εκλέχθηκε δύο φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας και μία φορά Δημοτικός Σύμβουλος Λεχαινών. Είναι μέλος επίσης του Π.Σ. Λεχαινών «Ανδρέας Καρκαβίτσας», όπου διετέλεσε και πρόεδρός του, καθώς κα μέλος της τοπικής Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον.

Στο πρώτο βιβλίο του «Ο κάμπος, ο κόσμος» (Εκδ. «Παρατηρητής της Θράκης» 2011 και, Β’ Έκδοση, Επιμ. Ελένη Σκάβδη, Κομοτηνή – Λεχαινά 2017), περιλαμβάνονται κείμενα που δημοσιεύτηκαν, από το 2001 μέχρι το 2011, στις Εφημερίδες «Ελεύθερο Βήμα της Ηλείας», «Παρατηρητής της Θράκης» και στην αθηναϊκή «Αυγή». Τα κείμενα του χαρακτηρίζονται από τρυφερότητα, χιούμορ, νοσταλγία, κοινωνική ευαισθησία, αλλά και πολιτικό στοχασμό.

Στο δεύτερο βιβλίο του «Γη και ύδωρ – Αγροτική Εργασία και Οικονομία» (Εκδ. «Παρατηρητής της Θράκης», Επιμ. Ελένη Σκάβδη, Φωτο-Επίμετρο Νατάσα Χριστοπούλου, Κομοτηνή-Λεχαινά 2017), απευθυνόμενος σε αγρότες, κτηνοτρόφους και ανθρώπους του μόχθου, προσφέρει πλήθος συμβουλών για την αποδοτικότητα της γης και την ποιότητα των προϊόντων.

Τα βιβλία του Τάκη Ν. Λαϊνά αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη στην αγροτική Ηλεία, όπου υπάρχει ένας γόνιμος κόσμος-κάμπος, που συνεχίζει να ζει…

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Ο κάμπος, ο κόσμος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής