breaking news Νέο

Κολλάει ο κορωνοϊός στην...εκκλησία; -Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Κολλάει ο κορωνοϊός στην...εκκλησία;  -Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό, αφού η φυσική τάξη ισχύει παντού και κανένας δεν έχει δικαίωμα να την αγνοεί, πολλώ δε μάλλον ιερωμένοι, που παρασύρουν τους πιστούς στο να μην κάνουν το εμβόλιο. Μοναστήρια στον τόπο μας λειτουργούν και κανένας δεν φοράει μάσκα. Και το χαίρονται μάλιστα και καμαρώνουν οι «πιστοί», γιατί ο τάδε ιερομόναχος ή ο δείνα ιερέας τους συμβουλεύει να μην κάνουν ούτε καν rapid test, αφού στη μπατονέτα του κιτ υπάρχει...τσιπάκι! Δυστυχώς 500.000 άτομα στη χώρα μας επικαλούνται θρησκευτικούς λόγους, για να μην εμβολιαστούν. Κάποτε είχα ακούσει ένα συλλογισμό από μοναχή, που μου έκανε εντύπωση. «Μα πώς είναι δυνατόν ο κορωνοϊός να κολλάει μέσα στην εκκλησία, όπου κατοικεί ο Θεός;». Προσπάθησε με την περατή λογική της να ερμηνεύσει τον Ανερμήνευτο. Πού μας έδωσε νου και επιστήμες, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και όχι να χαθούν στον ψυχρό χώρο της διασωλήνωσης μιας ΜΕΘ. Πρώην οπαδοί αυτού του μεσαιωνικού φανατισμού, που παραπέμπει στην Ιερά Εξέταση, θρηνούν κατόπιν τις απώλειες δικών τους ανθρώπων από την πανδημία. Σε τι διαφέρει, άραγε, η λογική των «γεροντάδων», που τους «επισκέπτεται» η Παναγία και τους λέει να μην κάνουν το εμβόλιο, από αυτή των θρησκευτικών σεχτών, που αρνούνται τη λήψη αίματος, για να σωθεί η ζωή η δική τους ή των συγγενών τους; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δικαίως έδωσε πρώτος το παράδειγμα του εμβολιασμού, όπως και όλοι οι αρχιερείς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνουν άμεσα και οι ιερείς και οι μοναχοί, που ανήκουν σε κάθε Μητρόπολη, όπως και στη δική μας. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν ανυπακοή στον οικείο Επίσκοπο και με τις ανοησίες τους να καταδικάζουν σε θάνατο το ποίμνιο του Χριστού, για το οποίο θα δώσουν φρικτή απολογία. Πριν λίγες μέρες ιερός Ναός της Μητρόπολής μας ματαίωσε την αγρυπνία που θα τελούσε, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στους πιστούς και σε ανθρώπους του ναού. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και σκοτώνει. Και είναι μέλημα των ορθοδόξων χριστιανών να κάνουν υπακοή στη μητέρα εκκλησία. Η μόνη λύση, για να μη σπαταλήσουμε το δώρο του Θεού που λέγεται ζωή, είναι να εμβολιαστούμε. ΌΛΟΙ ΜΑΣ.

Υ.Γ Αν δείτε τις χυδαιότητες και το μίσος που εκπέμπεται στο facebook  από αρνητές του εμβολίου, που λογίζουν τον εαυτό τους ως το νέο Γρηγόριο τον Παλαμά, ενάντια στην Ιερά Σύνοδο, τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς για το ζήτημα του εμβολιασμού, θα τρομάξετε. Δικαίως δε θα αναρωτηθείτε, αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν σχέση με την Ορθόδοξη του Χριστού εκκλησία!

Υ.Γ Προφανώς το ότι η φυσική τάξη και οι κανόνες νικούνται με το καθημερινό θαύμα της μετάδοσης της θείας κοινωνίας από τη λαβίδα του τελευταίου ορθοδόξου ιερέως του κόσμου, είναι αυτονόητο. Η μετουσίωση του άρτου και του οίνου σε σώμα και αίμα Κυρίου είναι δόγμα για την εκκλησία μας, η οποία πέρασε από δεκάδες λοιμούς, κοινωνώντας πιστούς, με τον ιερέα να καταλύει από την ίδια λαβίδα, χωρίς να παθαίνει τίποτε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής