breaking news Νέο

ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ 1602-1882 ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…….. - Του Γιάννη Ναζλίδη

ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ 1602-1882 ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ……..  - Του Γιάννη Ναζλίδη

Έπρεπε να μάθω λίγα Τούρκικα για να διεισδύω στα βαθύτερα αισθήματα της Γιαγιάς και του Παππού μου έτσι ώστε να χαίρομαι και να απολαμβάνω την Αγάπη τους.

Λέγανε γιάβρουμ- γιάβρουμ και με σφίγγανε στην αγκαλιά τους και ΄γω μάθαινα την ιστορία της αγάπης και την δύναμη των ευγενών αισθημάτων.

 

Και τώρα που ο  κ. Πυρινός έβαλε ΠΥΡ στις συνειδήσεις της Πόλης που τις διεμήνυσε πως εδώ στην Πόλη μας στη Βέροια στο Ιστορικό Αρχείο της Πόλης φυλάγονται στην Τουρκική γλώσσα οι ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΙΑΣ των χρόνων 1602-1882 τα «μυστικά»  δηλαδή της κοινωνικής Ζωής της Πόλης είμαστε όλοι «πειραγμένοι» γιατί όλοι θέλουνε να δούμε αυτό το «ΦΙΛΜ» της Ζωής της Βέροιας, και όλοι θέλουν να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν, να μυρίσουν, να διεισδύσουν, σ` αυτό που είναι το ΠΑΡΕΛΘΟΝ όλων μας, και που μέσα εκεί φυλάγονται σχέσεις που δεν πρόλαβαν να μπουν στην «εγκυκλοπαίδεια» του καθενός.

 

Και τι θα κάνουμε;

Χρειάζονται 150.000 € για την μετάφραση του Τούρκικου Κώδικα όπως μού ΄πε ο κ.Πυρινός

 

Και τι μ` αυτό;

50.000 να βάλει ο Δήμος.

50.000 η Περιφέρεια

50.000 το Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλειωσε.

 

Αν όχι, τότε

Να ζητήσουν την βοήθεια 15 επιχειρήσεων της Βέροιας και του Νομού που μπορούν να βοηθήσουν και με την παράλληλη οικονομική συνδρομή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βεροίας να είναι όλα εντάξει.

 

Αν όχι, τότε

3 Μεγάλες Πανελλαδικές Ασφαλιστικές εταιρείες να «ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ» την ΜΝΗΜΗ μιας Πόλης και να βοηθήσουν ολόκαρδα.

 

Αν όχι τότε

Στα εισιτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου της Βέροιας να μπει ένα πρόσθετο 2€ και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να συμπληρωθεί το κενό αν υπάρξει.

 

Αν όχι τότε

Τα Αστικά να εκδώσουν και να προτείνουν σε όσους θέλουν να αγοράζουν εισιτήριο υποστήριξης της μετάφρασης των Κωδικών της Μουφτείας που θα είναι κατά 1€ ακριβότερο

 

Αν όχι

Να ζητήσουν από τους Συλλόγους Ιατρών, Δικηγόρων, Μηχανικών της Βέροιας να αντιμετωπίσουν «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ» το οικονομικό ζήτημα.  

 

Αν όχι

να ζητήσουμε από τους Βεροιώτες  της Αμερικής να συμπαρασταθούν εκ του Μακρόθεν.

 

Αν όχι

Να ζητήσουν απ` τους καλοκαιρινούς τραγουδιστές που έρχονται στην Πόλη να δωρίσουν την αμοιβή τους στην Ιστορία.

 

Αν όχι

Να στείλει ο Δήμαρχος μας σε όλους τους συναδέλφους του Δημάρχους όλης της Ελλάδος επιστολή που να ζητά την συμπαράσταση τους με 3. 000€ απ` το καθένα γι` αυτήν την «εξόρυξη» μνήμης της Πόλης.

 

Αν όχι

Να αναζητηθεί, να εντοπισθεί και να ενεργοποιηθεί ένα ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κατάλληλο για αυτήν την μελέτη που εμφανίζει τα Ιστορικά ίχνη της Πόλης.

 

Αν όχι

Να …………

 

Και αν όχι,

Να παρακαλέσουμε την εκκλησία μας να ευχηθεί να ξυπνήσουμε την κοιμισμένη ενεργητικότητά μας.

 

Ο Κύριος Πυρινός μου θύμισε τον ¨αριθμό του τηλεφώνου¨ που πρέπει να πάρουμε για να ενεργοποιήσουμε την θέλησή μας και γι` αυτό τον ευχαριστούμε.

 

Πριν απ` όλα όμως περιμένουμε πιστεύω όλοι να μάθουμε τις σκέψεις και τις αποφάσεις του Δημάρχου μας, του Αντιπεριφερειάρχη μας, των Βουλευτών μας και των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών μετά την έκκληση που θα κάνει προς αυτούς ο Αγαπητός Δήμαρχός μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής