breaking news Νέο

Ν. Κουτσογιάννης : «Ανοικτοί στο διάλογο με το δήμαρχο και τις άλλες παρατάξεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στα 3-5 Πηγάδια»

Ν. Κουτσογιάννης : «Ανοικτοί στο διάλογο με το δήμαρχο και τις άλλες παρατάξεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στα 3-5 Πηγάδια»

Ενενήντα λεπτά κράτησε η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Νάουσας, Νίκου Κουτσογιάννη, για το ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας ενοικίασης του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών. Η συνέντευξη δόθηκε στο φιλόξενο χώρο του καφέ Σπιτικό, στον πεζόδρομο της Σολωμού.  Στο πλευρό του ο Σταύρος Βαλσαμίδης, που έκανε τη νομική τοποθέτηση, παρουσιάζοντας το τεύχος της προκήρυξης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μακροχρόνια παραχώρηση των 3-5 Πηγαδιών, επί δημοτικής θητείας του κ. Κουτσογιάννη. Επίσης στην τράπεζα των συμμετεχόντων και ο Στέλιος Δάγγας.

Ο κ. Κουτσογιάννης τοποθετήθηκε για τη μακροχρόνια μίσθωση που έφερε, καθυστερημένα όπως είπε, στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καρανικόλας, η ίδια που είχε απορριφθεί τις δύο προηγούμενες φορές από το δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι ο διάλογος έπρεπε να διεξαχθεί, μέσω των παρατάξεων, την προηγούμενη άνοιξη και όχι τώρα, λίγο πριν την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου.

Αναφορικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για μακροχρόνια σύμβαση, στην οποία θα έχουν προτεραιότητα επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο χιονοδρομικό χώρο (μία στην Αθήνα και μία τοπική, όπως είπε ο πρώην δήμαρχος), πρότεινε να υπάρξει αλλαγή του όρου και να προτιμηθούν επιχειρήσεις που έχουν μακρά εμπειρία στον τουριστικό, ξενοδοχειακό τομέα.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι το χιονοδρομικό πρέπει να λειτουργήσει φέτος με οποιοδήποτε κόστος, προτείνοντας να υπάρχει μια βραχυχρόνια διαδικασία μίσθωσής του για τη χειμερινή περίοδο, σε ανάδοχο που θα αναλάβει επ’ αμοιβή τη λειτουργία του, με το δήμο να εισπράττει χρήματα από τις κάρτες χιονοδρομίας και την εστίαση. «Πρέπει να αποσυνδεθεί η φετινή χρονιά από όποια μακροχρόνια διαγωνιστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσογιάννης, λέγοντας ακόμη ότι η βραχυχρόνια μίσθωσή του για το χειμώνα θα λειτουργούσε ακόμη πιο γρήγορα, αν παραχωρούνταν το χιονοδρομικό στον ΕΟΣ Νάουσας.

Αναφορικά με τα σημαντικά έξοδα συντήρησης που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια το χιονοδρομικό, όπως οι αναβατήρες, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να απευθυνθεί στους βουλευτές της Ημαθίας, ώστε να δοθεί το ποσό από τη ΓΓΑ.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, για τα 3-5 Πηγάδια, που αλλάζει το μοντέλο λειτουργίας τους, από μια ολιγόμηνη χιονοδρομική λειτουργία, σε κέντρo εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όλο το χρόνο.

Σε παράθεση νομικών επιχειρημάτων, γιατί η μακροχρόνια μίσθωση, που προτείνει η δημοτική αρχή, θα ζημιώσει το δήμο Νάουσας, αφού εμπίπτει στο εμπορικό δίκαιο και ο μισθωτής θα μπορεί να προσβάλλει κάθε όρο, δημιουργώντας έτσι νομικές αντιδικίες τα 35 χρόνια, προχώρησε ο Σταύρος Βαλσαμίδης. Όπως τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης,  η μακροχρόνια παραχώρηση δεν ενέχει τέτοιους κινδύνους για το δήμο. Όπως γράψαμε στην αρχή,  ο ίδιος παρουσίασε το, 150 σελίδων, σχέδιο προκήρυξης της θητείας του κ. Κουτσογιάννη, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού, το οποίο έγινε από εξειδικευμένο νομικό γραφείο και έλαβε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, εγχώριες και διεθνείς, αλλά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα κατά τη δημόσια πρόσκληση που είχε απευθύνει σε επενδυτές εκείνη την περίοδο ο δήμος Νάουσας.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Νίκος Κουτσογιάννης επεσήμανε ότι η παράταξή του είναι ανοικτή σε ένα δημόσιο και ειλικρινή διάλογο με τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το δήμο, με τη μετατροπή του χιονοδρομικού σε κέντρο εναλλακτικού τουρισμού, με υψηλές προδιαγραφές και ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής