breaking news Νέο

Πετρέλαιο θέρμανσης : Σήμερα ξεκινά η διάθεσή του - Στο +40% η τιμή

Πετρέλαιο θέρμανσης : Σήμερα ξεκινά η διάθεσή του -  Στο +40% η τιμή

Με τιμή που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεκινάει από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η πώλησή του θα ξεκινήσει από το 1,14 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 1,24 ευρώ στην περιφέρεια και περίπου 1,30 ευρώ στη νησιωτική Ελλάδα, υψηλότερη σχεδόν κατά 40% σε σχέση με πέρσι, όπου η σεζόν είχε ξεκινήσει με αρχική τιμή διάθεσης τα 82 λεπτά. Σε άμεση ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την καταβολή της επιδότησης προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, με τη διαδικασία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο αυξημένο επίδομα θέρμανσης να ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Περίπου 1.000.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να λάβουν φέτος το αυξημένο επίδομα θέρμανσης λόγω των διευρυμένων κριτηρίων που αποφάσισε φέτος η κυβέρνηση.

Το βασικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα αυξηθεί από τα 220 ευρώ που είχε καθοριστεί για το 2021 στα 300 ευρώ για το 2022. Το νέο αυξημένο ποσό των 300 ευρώ θα αποτελέσει τη βάση υπολογισμού του επιδόματος για όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους δικαιούχους. Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Συγκεκριμένα το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής). Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου (έναντι 10% που ίσχυε πέρυσι). Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ, από 80 ευρώ. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ, από 650 ευρώ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής