breaking news Νέο

«Αιχμάλωτος» της ΑΕΚ ο Φίλιππος - Έχασε με 18-28 στη Βέροια, στη χειρότερη του φετινή εμφάνιση

«Αιχμάλωτος» της ΑΕΚ ο Φίλιππος - Έχασε με 18-28 στη Βέροια, στη χειρότερη του φετινή εμφάνιση

Το χειρότερο του φετινό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Φίλιππος Βέροιας και γνώρισε φυσιολογική ήττα από την ΑΕΚ με 18-28 στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Οι Βεροιώτες δεν μπήκαν σε κανένα σημείο στο ματς και με πολλά λάθη έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» διατήρησαν την εξαιρετική παράδοση που έχουν στη Βέροια, πετυχαίνοντας την 7η συνεχόμενη νίκη τους από το 2010 και έπειτα, έχοντας κορυφαίους τους Πέρρο και Λόκεν. Πλέον οι παίκτες του Παυλίδη στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στις νίκες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ με λυτρωτή το Μαστορογιάννη πέρασε από την έδρα του Διομήδη στο Άργος με 20-21, ενώ στο κόλπο της παραμονής παρέμεινε η Δράμα, που νίκησε στην έδρα της τον Πανελλήνιο με 32-21. Πιο κοντά στα πλέι-οφ βρίσκεται ο Αερωπός, που πήρε πολύτιμο βαθμό απέναντι στο Δούκα, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 27-27 στην Έδεσσα. Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Φοίβος Συκεών στο Καματερό με 22-25, ενώ επίδειξη δύναμης έκανε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός απέναντι στη ΧΑΝΘ, την οποία συνέτριψε με 33-16 στον Πειραιά.

 

Το φιλμ του αγώνα

Από τα πρώτα λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 0-2 στο 5' και 1-5 στο 10'. Κλείνοντας σωστά τους διαδρόμους και μπλοκάροντας το περιφερειακό σουτ των γηπεδούχων ξέφυγαν με 2-7 στο 17'. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να βρίσκονται σε κακή μέρα, σκόραραν με δυσκολία και δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην πιεστική άμυνα της ΑΕΚ. Στα επόμενα λεπτά με κόντρα επιθέσεις οι Βεροιώτες κατάφεραν να μειώσουν σε 5-7 στο 19' και φάνηκε να επιστρέφουν στο ματς. Το ξέσπασμα τους ωστόσο ήταν παροδικό. Οι παίκτες του Γραμματικού γρήγορα πήραν και πάλι τον έλεγχο και ξέφυγαν εκ νέου με 5-10 στο 26', ενώ πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με αέρα 7 τερμάτων (7-14). Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με την ΑΕΚ να είναι απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ. Ο Φίλιππος συνέχισε να μη βρίσκει λύσεις στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 10-20 στο 39'. Εκεί ουσιαστικά ο τελικός νικητής είχε κριθεί. Ο Τέο Παυλίδης έριξε στον αγώνα τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι άφησαν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων. Το τελικό 18-28 σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων με τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν μια ακόμη σπουδαία νίκη και τους «ερυθρόλευκους» προβληματισμένους από την κακή εικόνα που παρουσίασαν.

 

Πεντάλεπτα:  0-2, 1-5, 2-6, 5-7, 5-9, 7-14, 8-16, 11-20, 13-22, 14-23, 16-25, 18-28

Διαιτητές: Νάσκος-Χαρίτσος

Δίλεπτες: 4-5, Πέναλτι: 3/4-1/1

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Παυλίδης): Ευαγγελόππουλος, Ζλατάνος, Ζευγαρόπουλος, Τριανταφυλλίδης 1, Ρίζος 2, Τζιμπούλας, Ψωμιάδης, Χαραλαμπίδης 1, Σεϊρεκίδης 2, Φιλόσογλου, Θ. Κωστακίδης 5, Αποστολίδης 3, Αχ. Παπαδόπουλος, Κουκουτσίδης 3, Αρσενασβίλι, Γρηγοριάδης 1
ΑΕΚ (Γραμματικός): Χρ. Νικολαϊδης , Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 7, Χόγκας 1, Ζαμπούνης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Λόκεν 6, Δομπρής 3, Βαμβακάς, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς

 

-Είπε για το παιχνίδι ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Θόδωρος Παυλίδης :

«Δυστυχώς δεν μπήκαμε καθόλου μέσα στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ κακοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να μπούμε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα. Κι όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στην επίθεση σε κάποια φάση θα είναι εμφανές το πρόβλημα και στην άμυνα. Βέβαια το μομέντουμ υπήρξε σε ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο όπου μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει και να είχα περάσει μπροστά στο σκορ. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα εκεί, αλλά με υποθέσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή και αμυντικά πολύ διαβασμένη σε όλο το παιχνίδι μας με αποτέλεσμα να μας μπλοκάρει, τουλάχιστον επιθετικά, και ενίοτε και στην άμυνα. Είναι δύσκολο να κυνηγάς το σκορ από την πρώτη στιγμή και ειδικά μια μεγάλη διαφορά. Η ΑΕΚ έδειξε πολύ σοβαρή σε όλο το παιχνίδι και δίκαια κέρδισε».

 

-Το Πανόραμα της 10ης αγωνιστικής:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ 20-21

Αερωπός Έδεσσας-Δούκας 27-27

Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ 18-28

Δράμα-Πανελλήνιος 32-21

Καματερό-Φοίβος Συκεών 22-25

Ολυμπιακός-ΧΑΝΘ 33-16

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 19
  2. ΠΑΟΚ 17
  3. Δούκας 15
  4. Διομήδης Άργους 14
  5. ΑΕΚ 14
  6. Αερωπός Έδεσσας 12
  7. Φίλιππος Βέροιας 8
  8. ΧΑΝΘ 8
  9. Φοίβος Συκεών 6
  10. Δράμα 4
  11. Καματερό 3
  12. Πανελλήνιος 0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)

Σάββατο 16/12

Δούκας-Ολυμπιακός

ΑΕΚ-Καματερό

Πανελλήνιος-Αερωπός Έδεσσας

ΠΑΟΚ-Δράμα

Φοίβος Συκεών-Διομήδης Άργους

ΧΑΝΘ-Φίλιππος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής