breaking news Νέο

Ανδρέας Ξανθός για το ΕΣΥ στην πανδημία : «Χρειάζεται επανεκκίνηση, χωρίς τη λογική του τιμωρητισμού»

  • Ανδρέας Ξανθός για το ΕΣΥ στην πανδημία : «Χρειάζεται επανεκκίνηση, χωρίς τη λογική του τιμωρητισμού»
  • Ανδρέας Ξανθός για το ΕΣΥ στην πανδημία : «Χρειάζεται επανεκκίνηση, χωρίς τη λογική του τιμωρητισμού»
  • Ανδρέας Ξανθός για το ΕΣΥ στην πανδημία : «Χρειάζεται επανεκκίνηση, χωρίς τη λογική του τιμωρητισμού»
  • Ανδρέας Ξανθός για το ΕΣΥ στην πανδημία : «Χρειάζεται επανεκκίνηση, χωρίς τη λογική του τιμωρητισμού»

Στην Ημαθία βρέθηκε την Τρίτη 19η Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός Yγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επισκεπτόμενος με το βουλευτή Άγγελο Τόλκα και κλιμάκιο του κόμματός του, δημόσιες δομές υγείας της περιφερειακής μας ενότητας, όπως τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, το Κέντρο Υγείας Βέροιας και τον ΟΚΑΝΑ. Το απόγευμα ο κ. Ξανθός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Βέροιας, ενώ το βράδυ μίλησε σε κομματική συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Εληά».

Παρουσία του κ. Τόλκα, του γραμματέα της «νομαρχιακής» Κώστα Καλδάρα, του επικεφαλής του τομέα υγείας στην Ημαθία, Πέτρου Τσαπαρόπουλου, των δημοτικών συμβούλων κ.κ Μαρκούλη και Θεοδωρίδη, των πρώην βουλευτών κας. Καρασαρλίδου και κ. Αντωνίου, ο κ. Ξανθός παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του για το δημόσιο σύστημα υγείας, που βρίσκεται στη δίνη του τετάρτου κύματος της πανδημίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, προλογίζοντας τον κ. Ξανθό, χαρακτήρισε ως αποτυχημένο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνηση, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη του υπουργείου Υγείας εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του τομέα Υγείας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός  χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αποδιοργανωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω μάλιστα του νέου πανδημικού κύματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά σοβαρά προβλήματα, με διασωληνώσεις και θανάτους.

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και 20 μήνες έχει εγκαταλείψει την non covid περίθαλψη, χωρίς να έχει μόνιμο σχέδιο αναβάθμισης του ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να επενδύσει πόρους στη δημόσια υγεία. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας έδωσε λάθος σήμα στην κοινωνία, δίνοντας υποσχέσεις ότι θα τελειώσει σύντομα. Ειδικά μετά την έλευση των εμβολίων διαψεύστηκε παταγωδώς, αφού ήρθαν οι μεταλλάξεις», είπε ο κ. Ξανθός, ζητώντας παράλληλα επανεκκίνηση στο δημόσιο τομέα υγείας, με την παράλληλη εγκατάλειψη του «τιμωρητισμού» προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η οποία δεν παράγει συναίνεση και εκούσια επιλογή του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ της Ημαθίας, που βρίσκονται εκτός εργασίας, λόγω του μη εμβολιασμού τους, αγγίζουν τους 100.

Χαρακτήρισε τον εμβολιασμό, πέραν του ενός μέσου ατομικής προστασίας, μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας στο συνάνθρωπο.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενέπλεξε τις ιδιωτικές κλινικές στην αντιμετώπιση του covid, όταν αντίστοιχα στη Γαλλία το 30% των περιστατικών αντιμετωπίστηκαν από ιδιώτες. Ακόμη ζήτησε την ενίσχυση της προνοσοκομειακής υγείας, ώστε να σταματήσει το «μποτιλιάρισμα» στα νοσοκομεία, αφού, σύμφωνα με την άποψή του, το 80% των ασθενών με covid δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ, ζήτησε τη μεταφορά των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Κλείνοντας, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ δεν είπε πριν την πανδημία ότι θα στηρίξει το ΕΣΥ, αντίθετα μιλούσε για αντιπαραγωγικό δημόσιο σύστημα υγείας και τη συλλειτουργία, μέσω ΣΔΙΤ, ΕΣΥ και ιδιωτών.

 

Στοιχεία....

Το 20% των Ελλήνων άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι. Το 28% των καρκινοπαθών επίσης. Στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τους  Ρομά, τους τοξικοεξαρτημένους, το ποσοστό μόλις που φτάνει το 15%. Τα στοιχεία που σοκάρουν, από τον πρώην υπουργό Yγείας, Ανδρέα Ξανθό, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βέροια. Στοιχεία που σοκάρουν, αλλά πλέον δεν φαίνεται να...ενοχλούν τους αρμόδιους! Και τα κρούσματα στην Ημαθία έφτασαν στα 172 την Τρίτη 19η Οκτωβρίου.. Απευχόμαστε να τα «χιλιάσουμε»…

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Ξανθός-Τόλκας-Τσαπαρόπουλος
Καλδάρας-Ξανθός-Τόλκας
Ξανθός

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής