breaking news Νέο

Σαρωτικός ο Φίλιππος Βέροιας απέναντι στη Νίκη Βόλου - Με ηγέτη τον Κοθρά κέρδισε εύκολα με 91-67

Σαρωτικός ο Φίλιππος Βέροιας απέναντι στη Νίκη Βόλου - Με ηγέτη τον Κοθρά κέρδισε εύκολα με 91-67

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Φίλιππος επί της Νίκης Βόλου με σκορ 91-67 στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Γκίμα συνεχίζουν να φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις μια ήττα και συνεχίζουν την πορεία τους προς την εξασφάλιση της ανόδου στη Β' Εθνική. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μόνο στο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να βάζουν δύσκολα στους Βεροιώτες και να προηγούνται με 18-19 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο ο Φίλιππος βελτιώθηκε, έχασε όμως πολλά ελεύθερα σουτ, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος μόλις με 42-37. Με την έναρξη της επανάληψης ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν αγριεμένοι στο παρκέ και οδηγώντας τους παίκτες της Νίκης σε συνεχόμενα λάθη, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +21, 68-47 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Έτσι η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να φτάσουν εύκολα στο τελικό 91-67 μέσα σε αποθέωση. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον αρχηγό του Φιλίππου Ευθύμη Κοθρά, που σταμάτησε στους 28 πόντους, πετυχαίνοντας μάλιστα 5 τρίποντα.

 

Δεκάλεπτα: 18-19, 42-37, 68-47, 91-67
Διαιτητές: Τσοκόλης-Λουλουδιάδης


Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Τόκας Π, Τόκας Α., Βάλλιος 8(1), Τσιακλάγκανος 16(1), Μαρκοπουλος 2, Καβαργύρης, Κοθράς 28(5), Παραπούρας 12(4), Σουτζόπουλος 22(1), Καντάρκος 3.
Νίκη Βόλου (Πρέκας-Τύμπας): Διγενής, Παπαζήσης 2, Γεωργίου 15(2), Αναγνωστόπουλος 5(1), Κουτίνας 21(4), Τσαβές 4, Βλήτσιος, Τσώλης 8(2), Αγάλου- Λωρίτης,, Παπακώστας 7, Καφάσης, Τοκατλίδης 2.

 

- Είπε για τον αγώνα ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Δημήτρης Γκίμας :

«Να δώσω με την σειρά μου πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης. Με τον Βόλο με συνδέουν πολλά πράγματα και νιώθω την πόλη σαν δεύτερη πατρίδα. Συγχαρητήρια στου παίκτες μου. Πετύχαμε μια νίκη σημαντική για την συνέχεια γιατί κάθε νίκη με ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους είναι σημαντική. Παίξαμε καλό μπάσκετ, βάλαμε και μεγάλα σουτ αλλά και σε κάποια σημεία ήμασταν και τυχεροί όπως ανέφερε ο κόουτς. Είχαμε κάποιον προσανατολισμό για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Βόλου. Το παιχνίδι κύλισε ονειρικά για εμάς και ίσως είναι το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε από την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχουμε τώρα μια εβδομάδα επιπλέον να προετοιμαστούμε και θα πάμε την νέα χρονιά στην Κέρκυρα για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε κάτι περισσότερο».

 

Ο παίκτης του Φίλιππου Βέροιας Βασίλης Βάλλιος ανέφερε :

«Σήμερα πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη καθώς κερδίσαμε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Τέτοιες νίκες έρχονται μέσα από ομαδικότητα, πειθαρχεία και έμπνευση. Μεγάλο μερίδιο της νίκης έχει ο κόουτς καθώς μας προετοίμασε όλη την εβδομάδα και ανταπεξήλθαμε σε αυτά που ζήτησε. Στόχος μας είναι τώρα να ξεκουραστούμε μιας και έχουμε ρεπό την επόμενη αγωνιστική και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Φαίακα Κέρκυρας γιατί θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

 

- Το Πανόραμα της 9ης αγωνιστικής:

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Νικόπολη Πρέβεζας-Εύαθλος Πολυκάστρου 64-49

Φαίακας Κέρκυρας-Ίκαροι Τρικάλων 72-68

Φίλιππος Βέροιας-Νίκη Βόλου 91-67

Πρωτέας Γρεβενών-Αγρίνιο 89-48

Ιωνικός Ιωνίας-Ιωάννινα 71-59

Ζέφυρος-Πτολεμαϊδα 61-53

Ρεπό: ΑΟΚ Βέροιας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Φίλιππος Βέροιας 17
  2. Φαίακας Κέρκυρας 17
  3. Ιωάννινα 14
  4. Νίκη Βόλου 13
  5. Πρωτέας Γρεβενών 13
  6. Νικόπολη Πρέβεζας 13
  7. Ζέφυρος 12
  8. Ίκαροι Τρικάλων 12
  9. Ιωνικός Ιωνίας 11
  10. Πτολεμαϊδα 11
  11. Εύαθλος Πολυκάστρου 10
  12. ΑΟΚ Βέροιας 10
  13. Αγρίνιο 9

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η)

Κυριακή 17/12

Ίκαροι Τρικάλων-Νικόπολη Πρέβεζας

Νίκη Βόλου-Φαίακας Κέρκυρας

Εύαθλος Πολυκάστρου-Πρωτέας Γρεβενών

Αγρίνιο-Ιωνικός Ιωνίας

Ιωάννινα-Ζέφυρος

Πτολεμαϊδα-ΑΟΚ Βέροιας

Ρεπό: Φίλιππος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής