breaking news Νέο

SL2 : Nέα αναβολή του πρωταθλήματος

SL2 : Nέα αναβολή του πρωταθλήματος

Μπορεί τα προβλήματα, όσον αφορά την συμμετοχή των ομάδων, να λύθηκαν και οι όμιλοι να έχουν ανακοινωθεί επίσημα, το πρωτάθλημα όμως της SL2, δεν πρόκειται να κάνει πρεμιέρα ούτε την προσεχή Κυριακή 24 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, ύστερα από τις αναβολές που είχαν προηγηθεί.

Νέα λοιπόν αναβολή και νέα δέσμευση της διοργανώτριας αρχής, όσον αφορά την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος, που αυτή τη φορά και πάλι με επίσημη ανακοίνωση μας υπόσχεται ότι θα γίνει την επόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ο λόγος της νέας αναβολής, όπως ήδη αναφέραμε δεν είναι η εκκρεμότητα με την συμμετοχή ορισμένων ομάδων στο πρωτάθλημα, ούτε η προφυγή της Λάρισας στο Διαιτητικό δικαστήριο, αλλά το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη μεταξύ της ΕΡΤ και εκπροσώπων των ομάδων, η Δημόσια Τηλεόραση πρότεινε το ίδιο με το περσινό συμβόλαιο που κατέβαλε αθροιστικά στις δύο κατηγορίες που συγχωνεύτηκαν και αποτελούν πλέον την ενιαία SL2 (3,1 εκατ. ευρώ στην SL2 και 1,2 εκ. ευρώ στην FL. Aθροιστικά 4,30 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο και προκειμένου το πρωτάθλημα να αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον η ΕΡΤ έθεσε έναν απαράβατο όρο. Το 1,2 εκ. ευρώ δεν θα δοθεί ισόποσα σε όλες τις ομάδες, αλλά θα λάβουν τα χρήματα αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στους δύο ομίλους του νέου πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα πρότεινε να υπάρξει, κλιμακωτό μπόνους στις πέντε πρώτες κάθε ομίλου που θα αρχίζει από τα 60.000 για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση και θα φτάνει τα 200.000 ευρώ για τους πρωταθλητές του κάθε ομίλου.

Η πρόταση αυτή αιφνιδίασε τους ανθρώπους της Λίγκα που προφανώς περίμεναν η Δημόσια Τηλεόραση να προσφέρει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο τα χρήματα του οποίου θα διαχειρίζονταν οι ίδιοι, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν διέρρευσε η πρόταση υπήρξαν πρόεδροι ομάδων – προφανώς αυτών που έχουν στόχο οι ομάδες τους να πρωταγωνιστήσουν – που την δέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ δεν έφερε καμία αντίρρηση το μπόνους του 1,2 εκ. ευρώ να κατανεμηθεί και σε λιγότερες από τις δέκα ομάδες που αρχικά πρότεινε η ίδια, όπως αντιπροτάθηκε από μια μερίδα των συμμετοχόντων στην σύσκεψη.

Επίσης να διευκρινιστεί ότι η ΕΡΤ άφησε στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της διοργανώτριας Αρχής της SL2 το πως θα κατανεμηθεί το ποσόν των 3,1 εκ.ευρώ στις ομάδες των δύο ομίλων, όπως κι αν στο μπόνους συμπεριληφθούν και οι τέσσερις μεγάλες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με τις Β' ομάδες τους (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός).

Συνοψίζοντας λοιπόν. Η πρόταση της ΕΡΤ, την οποία εξετάζουν οι ομάδες της SL2 είναι 3,1 εκ. ευρώ ισόποσα μοιρασμένο στις 32 ομάδες (αντιστοιχεί σε κάτι λιγόερο από 100.000 ευρώ σε κάθε μία από αυτές) και 1,2 εκ. ευρώ σε όσες πρωταγωνιστήσουν (ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο μπόνους των 1,2 εκ. ευρώ αφήνεται τη διακριτική ευχέρεια της Λίγκα.

Ανεξάρτητα πάντως από το αν αποδεχθούν ή όχι την πρόταση οι ομάδες, η Λίγκα υπόσχεται ότι το πρωτάθλημα της SL2, θα κάνει σέντρα την επόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ίδωμεν!

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής