breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Δύο αλλαγές στο πρωτάθλημα

Γ' Εθνική : Δύο αλλαγές στο πρωτάθλημα

Το πολύπαθο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που την προσεχή Κυριακή 24 Οκτωβρίου ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη φετινή του σέντρα, θα έχει δύο πολύ σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, η ανάγκη εκσυγχρονισμού και το θετικό πρόσημο που απέσπασε η εφαρμογή του στο πρωτάθλημα της Super League, οδήγησαν την διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει και εδώ το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα.

Είναι μια καινοτομία, που κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και στο κορυφαίο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα με επιτυχία, αφού προσφέρει απλοποίηση και ομοιογένεια στην καταχώρηση των δεδομένων. Με απλά λόγια κάνει πολύ πιο εύκολη την δουλειά των διαιτητών, των παρατηρητών και της στατιστικής υπηρεσίας.

Από φέτος λοιπόν, πυλωτικά τουλάχιστον, όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της κλήρωσης, το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα θα εφαρμοστεί και στην Γ' Εθνική και συνεπώς είναι απαραίτητο κάθε ομάδα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, από το γήπεδο που χρησιμοποιεί για έδρα.

Μια δεύτερη αλλαγή στην φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής είναι η υποχρέωση της απόκτησης απινιδωτών από όλες τις ομάδες της Γ' Εθνικής, που φυσικά θα βρίσκεται στο γήπεδο την ώρα που διεξάγονται οι αγώνες. Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Το σοκ που προκαλούν περιστατικά, όπως αυτό με τον Κρίστιαν Ερισκεν να πέφτει στο χορτάρι στο τελευταίο Euro και τους γιατρούς να παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά και δεκάδες στην χώρα μας, ακόμη και στην περιοχή μας, έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητες τους και υποχρέωσε την ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια αρχή, να απαιτήσει από κάθε ομάδα που συμμετέχει στην Γ' Εθνική να προμηθευτεί και να έχει στο γήπεδο απινιδωτή.

Δύο αλλαγές που έχουν σαν στόχο την απλοποίηση και την αξιοπιστία της διαδικασίας ενός αγώνα και παράλληλα όταν χρειαστεί να σώσουν ζωές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής