breaking news Νέο

Υποδοχή Ξανθού με στοιχεία και...αιχμές από τον Ηλία Πλιόγκα!

Υποδοχή Ξανθού με στοιχεία και...αιχμές από τον Ηλία Πλιόγκα!

Τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, υποδέχτηκε στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλίας Πλιόγκας. Η ενημέρωση, όπως αναφέρει ο διοικητής, ήταν πλήρης. σε στοιχεία και αριθμούς και αφορούσε το σύνολο των ενισχύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικά μέσα, που στη διάρκεια της πανδημίας έλαβε το ΓΝ Ημαθίας. «386 στο σύνολο γιατροί, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό προστέθηκαν στη δύναμή μας από τον Ιανουάριο του 2020, μέσω μόνιμων και επικουρικών προσλήψεων, καθώς και με ανανεώσεις και παρατάσεις συμβάσεων. 43 Ιατροί μόνιμοι και επικουρικοί σε διάστημα 19 μηνών και στις δύο Μονάδες του ΓΝ Ημαθίας ενίσχυσαν τη δύναμή μας.

Στη Μονάδα της Βέροιας, από 4 λειτουργικούς αναπνευστήρες το Σεπτέμβριο του 2019, φτάσαμε σε 19 υπερσύγχρονους αναπνευστήρες τον Ιούλιο του 2021. Στη Μονάδα Βέροιας είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στην ολοκληρωμένη Νέα Πτέρυγα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς και τα αποτελέσματα της Νέας ΜΕΘ, δυναμικότητας 10 κλινών, που είναι σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούλιο. Το σύνολο των προγραμμάτων ενίσχυσης σε ιατροτεχνολογικά μέσα και Υποδομές, που «τρέχουν» και για τις δύο Μονάδες, ανέρχονται σχεδόν στα 8 εκατομμύρια ευρώ «, ανέφερε ο κ. Πλιόγκας στον κ. Ξανθό.

Αναφορικά με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας οι....αιχμές του διοικητή, στη συζήτηση που είχαν στο γραφείο του με τον κ. Ξανθό, το βουλευτή κ. Τόλκα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για το έργο που έπρεπε να παραδοθεί το...2016!

«Ένα έργο που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το άγος της Δημόσιας Διοίκησης καθώς, ενώ διέθετε πλήρη και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι έπρεπε να παραδοθεί το Νοέμβριο του 2016, δυστυχώς μέχρι και το Μάιο του 2019, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης ,είχε ολοκληρωθεί μόνο το 53% του φυσικού αντικειμένου του! Εξηγήσαμε αναλυτικά στον κ. υπουργό το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών, που από την πρώτη στιγμή υπουργείο Υγείας, 3η ΥΠΕ, Κτιριακές Υποδομές και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβαν, ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες»,  η τοποθέτηση Πλιόγκα.

Πάντως αναφορές εκ μέρους του πρώην υπουργού στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βέροια, για ελλείψεις στο χώρο του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ημαθία, δεν είχαμε!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής