breaking news Νέο

Ενδιαφέρει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία η επένδυση των 10,7 εκ. ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, για τα 3-5 Πηγάδια;

Ενδιαφέρει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία η επένδυση των 10,7 εκ. ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, για τα 3-5 Πηγάδια;

Την Πέμπτη 21η Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας,  κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Άδωνι Γεωργιάδη,  για το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών. Ο κ. Τόλκας  παραθέτει  μάλιστα και βίντεο (https://), όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε εξαγγείλει ότι βρίσκεται σε ωριμότητα για χρηματοδότηση συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, μετά από προεργασία που είχε γίνει από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Τόλκας κατέκρινε την κυβέρνηση ότι, ενώ υποσχέθηκε στήριξη για τα Πηγάδια, σε επίπεδο Πρωθυπουργού μάλιστα, σήμερα απαξιώνει το Κέντρο, διχάζει την τοπική κοινωνία και αποκρύπτει τα σχέδια της για το Χιονοδρομικό Κέντρο, τη στιγμή μάλιστα που οι δημόσιες επενδύσεις στην περιφέρεια είναι καθοριστικής σημασίας.

Στη συνέχεια θέτει στον υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα, που τόσο καιρό δεν έχουν απαντηθεί:

-ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο

-ποιος θα το υλοποιήσει

-τί γίνεται με τα 10,7 εκ € που υποσχέθηκε

-από ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει η χρηματοδότηση

-με τί όρους θα γίνει η επένδυση -πώς σχεδιάζει τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής -να κατατεθούν τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια.

«Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την περιοχή,  αλλά και να ξεκαθαρίσει τί σχεδιάζει. Στόχος είναι να τελειώσει ο κύκλος ατέρμονων συζητήσεων και ανησυχίας στην τοπική κοινωνία, που χάνει μία ακόμη πηγή πλούτου της. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας γύρω από μια συγκεκριμένη πρόταση για την ολιστική ανάπτυξη», τονίζει ο κ. Τόλκας. Εξαιρετικά τα ερωτήματα του. Το ζήτημα είναι αν...ενδιαφέρουν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον υπουργό μας στην Ημαθία, αφού υπάρχει όντως ένας κύκλος ατέρμονων συζητήσεων, που πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Άλλωστε δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να μπούμε στη λογική «διερευνητικών» επαφών Ελλάδος-Τουρκίας, που βρίσκονται στον 66ο γύρο τους!

Οφείλουν να απαντήσουν άμεσα τόσο ο κ. Βεσυρόπουλος, όσο και ο κ. Μπαρτζώκας και ο κ. Τσαβδαρίδης, αν θα αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει σύμπλευση τουλάχιστον στα στελέχη της ΝΔ στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας.

Προσοχή, δεν αγγίζω τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, αλλά την επιτυχή του κατάληξη.

Αλλιώς οφείλει ο δήμαρχος Νάουσας να στείλει όλες τις «ατέρμονες» συζητήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας να βρεθεί λύση για μια επένδυση, που υποσχέθηκε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα υπόλοιπα, και με την επένδυση, αλλά να μη σπάσουμε αυγά, χαλώντας το χατήρι εκλογικών μας στελεχών, δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής