breaking news Νέο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί 10.200.000Ε για την παραγωγή του 2017 στην ΕΒΖ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί 10.200.000Ε για την παραγωγή του 2017 στην ΕΒΖ

Μετά από πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί τα 10.200.000 ευρώ, για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η τράπεζα δέχτηκε να πληρώσει τους παραγωγούς και προχώρησε στη δέσμευση ποσοτήτων ζάχαρης από τα εργοστάσια σε Πλατύ και Ορεστιάδα, ως «εγγύηση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλου Μπογιαννίδη, «κάτι αντίστοιχο έκανε και στο παρελθόν η ΑΤΕ. Εμείς βλέπουμε θετικά την πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς για να βοηθήσει στην εξόφληση των οφειλών της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς. Εκτιμούμε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πληρωμή.
Αν τελικά γίνει η πληρωμή μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει θετικό αντίκτυπο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Αυτή ήταν η συμφωνία της ΕΒΖ με τους τευτλοπαραγωγούς. Αν τηρηθεί αυτή η συμφωνία και αφού οι παραγωγοί πάρουν τα χρήματά τους, δεσμευόμαστε να μας πει η διοίκηση του εργοστασίου πόσες χιλιάδες στρέμματα θα ήθελε να καλλιεργηθούν και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα καλλιεργήσουμε. Η καλλιέργεια τεύτλων μπορεί να «αναστηθεί» στη χώρα μας και να αυξηθούν τα στρέμματα καλλιέργειας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής