breaking news Νέο

Κώστας Ασλάνογλου : «Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι δημιούργησε μία επικοινωνιακή καταιγίδα η επιλογή του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού»

Κώστας Ασλάνογλου : «Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι δημιούργησε μία επικοινωνιακή καταιγίδα η επιλογή του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο Κώστας Ασλάνογλου, γραμματέας της Ν.Ε Ημαθίας του ΚΙΝ.ΑΛ, το μεσημέρι της Δευτέρας 25/10 (σ.σ κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά).

Απαντώντας στη σημασία των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝ.ΑΛ και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία, τόνισε : «Πρόκειται για μία προσπάθεια ανοίγματος στην κοινωνία, που ξεκίνησε από τις αρχές του 2000, με πρωτοβουλία του τότε ΠΑΣΟΚ, αυτές οι διαδικασίες να ανοίγονται στην κοινωνία, σε μία προσπάθεια συμμέτοχής της κοινωνίας στην επιλογή αυτών των προσώπων. Ξεκίνησε με το Γιώργο Παπανδρέου και εξελίχθηκε. Προσπάθησε να το κάνει η Ν.Δ,, ελπίζουμε να το κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και εκεί δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση είναι μία ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία, απ’ όπου προσδοκούμε την επανασυσπείρωση του χώρου μας, περιμένουμε να αναδειχθούν οι πολιτικές μας, να πούμε στην ελληνική κοινωνία τις προτάσεις μας, να μας ακούσει η ελληνική κοινωνία, όσο αυτό είναι δυνατό και να μας κρίνει σε σχέση μ’ αυτά που υποστηρίζουμε και προτείνουμε σαν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει η πατρίδα μας».

Σε σχέση με τη διεκδίκηση της προεδρίας από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υπογράμμισε : «Ήταν κάτι που, τουλάχιστον προσωπικά, ήταν μη αναμενόμενο. Δεν περίμενα ο πρώην πρωθυπουργός να μπει σε μία διαδικασία εκλογικής αντιπαράθεσης και αναμέτρησης με άλλα στελέχη μας, ικανά και άξια, τα οποία επιθυμούν να είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας του κόμματός μας. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι δημιούργησε μία επικοινωνιακή καταιγίδα αυτή η επιλογή του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού . Αυτό  μπορούμε  να το διαβάσουμε και θετικά, δηλαδή ότι πολύς κόσμος ξαναστρέφει το ενδιαφέρον του. Είχαμε να δούμε πρωτοσέλιδα για το χώρο μας χρόνια. Η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε αυτό το χαρακτηριστικό. Άνοιξε περισσότερο και δημιούργησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ν’ ασχοληθεί περισσότερος κόσμος. Αυτή τη στιγμή είναι στην ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που θα πάνε να ψηφίσουν, έχουν και τη γνώση και τη δυνατότητα να κάνουν την επιλογή, που οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα είναι η καλύτερη για το χώρο μας».

Για τις διαδικασίες σε επίπεδο Ημαθίας διευκρίνισε : «Σε τοπικό επίπεδο θα στηθούν κάλπες, όπου είχαν στηθεί το 2019, δηλαδή σε όλες τις έδρες των «Καποδιστριακών» δήμων . Θα είναι μία διαδικασία ανοιχτή, θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι το επιθυμούν, με τη δέσμευση ότι γράφονται μέλη στο κόμμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει ο καθένας την επιλογή του».

Για τη συζήτηση που γίνεται για το όνομα ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝ.ΑΛ τόνισε : «Νομίζω είναι μία συζήτηση, που έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους. Είναι μία ιστορία, που θα πρέπει να τη δούμε με μία ευρύτερη διάσταση. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι  το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επανέλθει, θα πω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ούτως ή άλλως ένα κομμάτι  του Κινήματος Αλλαγής, το βασικό κομμάτι. Έχει μία συναισθηματική σχέση ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ  και βέβαια πρέπει να  βρεθεί ο  τρόπος, με τον οποίο αυτό θα οργανωθεί. Θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο αυτό θα περάσει στην κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πέρα από κάποια εποχή, στις αρχές του 2010 ήταν βρισιά, σήμερα δεν είναι και αυτό είναι σημαντικό. Για να αναδειχθεί και το σημαντικό έργο που έκανε στην ελληνική κοινωνία και μ’ αυτόν τον τρόπο να δώσουμε μία άλλη προοπτική στον πολιτικό μας χώρο, το χώρο δηλαδή της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό το εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝ.ΑΛ είναι το όχημα. Νομίζω ότι θα  βρεθεί η λύση, η τομή, ούτως ώστε να υφίστανται και τα δύο ως μία προοπτική για τη διαφορετική έκφραση της παράταξής μας».

Σε σχέση με τον «πήχη» για τη συμμετοχή στην Ημαθία διευκρίνισε : «Δεν μπορώ να το υπολογίσω. Ελπίζω να πιάσουμε τα νούμερα της συμμετοχής του 2017».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής